31 Октомври, 2021 07:20 1 204 7

Още над 1 800 нелегални имигранти пристигнаха само за месец в Кипър

  • кипър-
  • имигранти-
  • никос нурис-
  • бежанци

По-голямата част от мигрантите са влезли в страната от северната част на острова през буферната зона и разделителната "зелена линия"

Още над 1 800 нелегални имигранти пристигнаха само за месец в Кипър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 1 800 нелегални имигранти са пристигнали в Кипър само през октомври, съобщи вътрешният министър Никос Нури, цитиран от БНР. Заради влошаването на миграционната ситуация, на заседанието на правителството следващата седмица той ще внесе предложение за допълнителни мерки за решаване на проблема.

По-голямата част от мигрантите са влезли в страната от северната част на острова през буферната зона и разделителната "зелена линия", подчерта министър Нурис. Допълнителен проблем за Никозия е и промяната в профила на мигрантите, като нараства броят на пристигащи от Африка.

През тази година правителството е отхвърлило 8 500 молби за убежище, но е успяло да върне в страните им по-малко от 1 100 мигранти заради липса на необходимите механизми. Затова Кипър настоява ЕС да постигне двустранни споразумения за връщане с трети държави.

Заради увеличените миграционни потоци на заседанието на правителството следващата седмица министър Нурис ще предложи допълнителни мерки за засилване на охраната на буферната зона. Кабинетът ще обсъди разширяване на наблюдението и контрола по цялото протежение на 180-километровата демаркационна линия. Предлага се удължаване на оградата от бодлива тел, каквато сега е инсталирана частично, използване на дронове и камери за наблюдение, засилване на патрулите на полицията и армията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    14 0 Отговор
    Бля бля , липсвали механизми ‼️ Механизмът на АК работи безотказно‼️ Що като имаше огради нямаше такова нашествие ❓
  • 2 Швейк

    1 3 Отговор
    А па ние - имаме си Бойко, даже двама са.
    И генерали бол.
    Те ще ни спасят!
  • 3 Рошко

    11 2 Отговор
    Ами съсипаха Ирак Либия Сирия Афганистан, и сега що имало бежанци,
  • 4 нннн

    3 2 Отговор
    Мигрантите са все млади мъже, бягащи от войната...

    Коментиран от #5

  • 5 барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "нннн":

    Мигрантите са все млади мъже, които не знаят и не искат да знаят какво е труд. Това са едни камилари, дембели, които смятат християнина за нисша каста, която Аллах и е дал като роби и те само трябва да си ги вземат. Да помогнеш на мигрант в нужда, на бягащ от кървава война, глад и мизерия са само едни красиви думи на продажните политици, които имат съвсем различна цел, а това е унищожаването на християнството и християните чрез претопяване. Всяко нещо щом е започнало, то рано или късно ще му се види края. Може пък християнството вече да е отживелица. Няма как да пребъде вярата с историята за едната и другата буза, ако за нея не се застъпи някой, който не изповядва това.
  • 6 Анонимен

    1 1 Отговор
    Нямат воля да ги спрът. Приемат закон, че всеки влязал незаконно подлежи на смъртно наказание и всичко ще спре веднага.
  • 7 Кей

    1 0 Отговор
    С шутове и палки - обратно! Северен Кипър, т.е. Турция ги пуска! Хей, Ердо, хитрец османски!