Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 14:45 1 815 11

Турски кораб е бил изтеглен до безопасно пристанище в Гърция

  • бежанци-
  • кораб-
  • пристанище-
  • турция-
  • гърция-
  • мигранти-
  • афганистанци

На кораба е имало стотици афганистанци

Турски кораб е бил изтеглен до безопасно пристанище в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Малък товарен кораб, превозващ около 400 предимно афганистански мигранти, е бил изтеглен до "безопасно пристанище" край гръцкия остров Кос близо до турския бряг, съобщи гръцката брегова охрана пред Associated Press, като не разкри точното му местоположение, предава македонската редакция на Радио „Свободна Европа“.

Бреговата охрана на Гърция съобщи в петък, че източно от остров Крит е открил товарен кораб, плаващ под турски флаг, който е подал сигнал, че има нужда от помощ. Гърция е изпратила официално искане до Турция за връщане на кораба, който според бреговата охрана е тръгнал от турския бряг и се е насочил към Италия. Все още не е известно дали някой от пътниците на кораба, предимно мъже, е болен, припомня радиото, пише агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    12 3 Отговор
    Гаджалите подмамват тия хора и печелят от тях.
  • 2 обувка 36

    8 0 Отговор
    Ваксинирани ли са, имат ли зелен сертификат?
  • 3 Визатионопулос

    8 2 Отговор
    Едно торпедо щеше да реши нещата за два часа... Този сигнал SOS е номер на читаците!
  • 4 Трезвомислещ българин

    5 3 Отговор
    Що не звъннаха на Радев ,веднага щеше да им прати необходимите хора и за има няма 35 дни щяха да решат проблема.
  • 5 ZDF

    10 3 Отговор
    Министърът на корабоплаването на Гърция: „Турция за пореден път отказа да изпълни задълженията си към ЕС. Тя не прие връщането на кораб с турски флаг, плаващ от турско пристанище, очевидно със знанието на турската брегова охрана. Турците продължават да бъдат безразлични към човешкия живот. Гърция доказва още веднъж, че зачита напълно международното право и че защитата на морските граници е съчетана със защитата на човешкия живот". Министърът на имиграцията на Гърция: „Гърция доказа за пореден път, че защитава човешки живот в морето и осигурява защита, в момент, когато другите са безразлични към задълженията си. Това е опасно и незаконно пътуване от турския бряг, „невидимо“ от турските власти. Информирахме ЕС, че Турция е отказала да вземе обратно своя кораб. Гърция спаси стотици хиляди хора през последните седем години, време е ЕС да действа и да гарантира, че споразумението ЕС/Турция се уважава".

    Коментиран от #6, #11

  • 6 bauman

    4 15 Отговор

    До коментар #5 от "ZDF":

    Това което твърдите е чиста проба лъжа,точно турците обгрижват бежанците и затова милиони от различни държави могат да са спокойни ,че не е застрашен живота им.А гърчолята потапят лодки с бежанци и ги малтретират,а за наш ганьо да не говорим един бежанец не може да приюти ,ще го пребие и окраде след това ще го изгони,това са истини и това цял свят го знае...

    Коментиран от #7

  • 7 прав си

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "bauman":

    В България има 1000 бежанци, в Турция колкото населението на България

    Коментиран от #10

  • 8 Наблюдател

    7 2 Отговор
    Съвсем целенасочено турците съдействат на емигрантите и ги препращат към ЕС. Просто е смешно да се мисли че минавайки през цяла Турция властите не ги забелязват! В ЕС продължават обаче да се правят на неразбрали с което практически стимулират емиграцията!

    Коментиран от #9

  • 9 куроглед

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Едва ли се телепортират от Турция направо в Германия, но когато минават през цяла България явно си ти този който спи
  • 10 стоян

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "прав си":

    До 7 ком -другарю -а целта на приемането им в Турция не е ли тарикатска и подмолна - цел после да се изпратят в Европа тия талибани
  • 11 турска работа

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "ZDF":

    заключение....обикновените сигани са по-малко нагли от монголските сигани
Новини по държави: