Last news in Fakti

28 Март, 2013 13:48 5 974 3

България открива почетно консулство в Щутгарт

  • почетно консулство-
  • щутгарт

Правителството прие решение за откриване на почетно консулство на България в Германия със седалище в Щутгарт и с консулски окръг, обхващащ територията на федерална провинция Баден-Вюртемберг, съобщиха от пресцетъра на МС. За почетен консул на страната ни е определен германският гражданин Тил Трукенмюлер.

Тил Трукенмюлер има 20-годишен опит като консултант и мениджър в международни концерни и средно големи германски предприятия. Работил е в страни от Централна и Източна Европа, сред които Полша, Литва, Унгария, Чехия. Има представителство на своята фирма в София, което предлага консултантски услуги в областта на преструктурирането на предприятия. Благодарение на професионалната си дейност разполага с широка мрежа от контакти в икономическите, финансовите и политическите среди на Баден-Вюртемберг и на федерално равнище.

Баден-Вюртемберг е един от най-важните и перспективни за България партньори сред германските федерални провинции. С население от 10,75 млн. души тя се нарежда сред четирите големи провинции, с които страната ни има особено активни връзки. В икономическо, научно и технологично отношение Баден-Вюртемберг е сред най-високоразвитите европейски региони.

В провинцията постоянно живеят около 5000 българи, а във висшите учебни заведения се обучават около 1500 български студенти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цеца

    0 0 Отговор
    в кои дни работи това посолство и от колко до колко часа в щутгарт
  • 2 Силвия

    0 0 Отговор
    Издавате ли пълномощно за трети рица това спонсорство като в Мюнхен ли е тел за връзка може ли

    Коментиран от #3

  • 3 Мартин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Силвия":

    Почетно,консулство ,не издава документи,то има само представителна функция.