Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 18:07 2 690 8

Балканска държава получи 90 млн. EUR за борба с пандемията

  • албания-
  • ес-
  • пандемия-
  • помощ

Албания получи втория и последен заем от Европейския съюз

Балканска държава получи 90 млн. EUR за борба с пандемията - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейската комисия е отпуснала заем от 90 милиона евро на Албания, за да ѝ помогне за преодоляване на икономическите последици от пандемията от КОВИД-19, съобщи сайтът Екзит. Това е втори и последен заем, отпуснат в помощ на Албания. Страната получи през март първи заем от 90 милиона евро от програмата на ЕС за макрофинансова помощ.

ЕС одобри през май 2020 г. спешен пакет за макрофинансова помощ на стойност 3 милиарда евро за подпомагане на икономиките на десет страни кандидатки за членство в ЕС и други съседни страни, включително Албания.

Финансовата помощ се предоставя под формата на заеми или грантове и за отпускането ѝ се изисква правителството на съответната страна да изпълни определени критерии. ЕС предостави на Албания два нисколихвени заема, след като правителството доказа, че е укрепило сектора на публичните финанси, подобрило е управлението и борбата срещу корупцията и е засилило социалната защита.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    12 0 Отговор
    не е получила ,,страната-получил е сметката правителствен клон , а по -нататък колко маски да се раздадат , да се замаже положението е друга тема
  • 2 Обесен Язовец

    10 0 Отговор
    Тези още с милиони работят. Кога ще ни стигнат нас с милиардите? Все пак да не забравяме за това, че говорим за даеми!

    Коментиран от #3

  • 3 Обесен Язовец

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обесен Язовец":

    ЗАЕМИ
  • 4 Заеми

    6 0 Отговор
    Хм.С определени условия.
  • 5 Ха ха ха

    9 0 Отговор
    Е ще ги дупчат, с вакс. То народа нищо не хваща
  • 6 верваи ми

    8 1 Отговор
    Борисов няма да си мръдне пръста като става въпрос само за милиони.
  • 7 гост

    12 3 Отговор
    Ей затова и тука вече месец завишават броя на заболелите и умрелите. Всичко е за пари . За две години откакто върлува тази страшна пандемия съм обиколил половин Европа по работа и в Украйна и Русия бях , но така и не можах да я срещна тази страшна пандемия.
  • 8 недоволен

    1 0 Отговор
    айверходжасите удариха джакпота 90 милионки и то без да са членове наЕС ние дето сме в ЕС и плащаме луди пари за членството ни получихме от ЕС близалка с косъм,за това не на еврото в българия и скоростно излизане от ЕС
Новини по държави: