Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 09:13 2 252 11

КНДР скочи на ЕС заради критична резолюция за човешките права

  • северна корея-
  • корейския полуостров-
  • пхенян-
  • санкции

КНДР е обект на санкции на ООН от 2006 г. заради нейните програми за ядрени и балистични ракети

КНДР скочи на ЕС заради критична резолюция за човешките права - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея във вторник критикува Европейския съюз (ЕС) заради резолюция на ООН, осъждаща нейната ситуация с правата на човека, като нарече този ход акт на враждебност, основан на фалшиви документи, предаде "Йонхап".

Резолюцията, изготвена от европейските държави, беше внесена за одобрение в Третия комитет на ООН в края на миналия месец. Ако бъде приета, тя ще бъде подложена на гласуване в Общото събрание на ООН в средата на декември.

"Ние отдавна отхвърляме тази клеветническа "резолюция", пълна с фалшиви и измислени документи, за да оклеветим сляпо нашата политика и положение в областта на човешките права", каза служител на асоциация Северна Корея-ЕС в коментар, публикуван на уебсайта на външното министерство на Севера.

Северна Корея "скочи" срещу обвиненията в нарушения на правата на човека, наричайки ги воден от САЩ опит за сваляне на режима.

"Европейските страни с най-лоши резултати в областта на човешките права трябва първо да свършат своята работа, а именно да се справят със собствените си проблеми с човешките права", добави служителят.

Южна Корея участва в процеса на приемане с консенсус, а не като съавтор на резолюцията от 2019 г. на фона на усилията за възобновяване на междукорейските преговори и ядрените преговори между Вашингтон и Пхенян.

В началото на ноември Китай и Русия настояха Съвета за сигурност на ООН да смекчи санкциите срещу Северна Корея, възобновявайки опита от 2019 г. за премахване на забраната за износ на скулптури, морски дарове и текстилни изделия от Пхенян и разширявайки го, за да включва вдигане на тавана за внос на рафиниран петрол.

В преработена проекторезолюция Китай и Русия искаха 15-членният Съвет за сигурност да премахне тези санкции "с намерението за подобряване препитанието на цивилното население" в изолираната комунистическа държава.

Северна Корея е обект на санкции на ООН от 2006 г. заради нейните програми за ядрени и балистични ракети.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конденз

    21 11 Отговор
    Ние от БГ сме най-големите приятели на СКорея. Искаме да сме като тях и да имаме лидер като тях.Тази изостанала европа е за никъде.
  • 2 ПУМА БОЕЦА

    10 23 Отговор
    Мачкай гадните комуняги,браво.Да се гърчат от глад.
  • 3 Гост

    29 4 Отговор
    Ядрени програми ли?
    Какви човешки права в ЕС, като тук те се погазват ежедневно, чрез постоянни забрани за свободните хора?
    Всички приказки за демокрация се оказаха фалш.
  • 4 хахаха

    5 2 Отговор
    Абе кой ви пише заглавията? Изглежда е влюбен в глагола "скачам"....
  • 5 БОЛШЕВИК 🌟

    11 6 Отговор
    Дивия капиталистически запад е в дълбока криза и в процес на разпад. Змията когато умира най-силно се опитва да хапе. Скоро ще се види и пълния разпад на капиталистическата система, която е античовешка и води до една малка част много богати и огромни маси от много бедни.

    Коментиран от #7

  • 6 6942

    9 5 Отговор
    Какви права ? Ако някой си мисли,че хората в Северна Корея имат права ,трябва да се лекува.

    Коментиран от #8

  • 7 ха ха ха

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Ама тоя богат и развит запад как се гърчи само а ? Направо не могат да си намерят място хората ! Всички се молят да се върнат 100 години назад и да живеят като скоти в резерват ,както живеят в Северна Корея и Русия ! Направо рай под небесата ! Тея 30 милиона руснаци дето избягаха от руския катун ,мислили да се връщат обратно в русия,че имали носталгия по мизерията и изостаналостта !
  • 8 БОЛШЕВИК 🌟

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "6942":

    Имат права, всеки има право на работа и там безработица няма, както беше и у нас, преди 31г. Имат право на лечение и зъболечение, ние сега нямаме, понеже ако нямаш пари оставаш без зъби и не те лекуват в търговските дружества. Без права сме ние , ако нямаш пари.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 ггггггг

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Всеки имал право на работа...То и сега го имаш това право,само дето знаеш за какво работиш,а не за жълти стотинки.Представи си дори имаш избор между разновидности за какво да си похарчиш парите.Едно време влизаш в магазин и избираш между общо 3 артикула и естествено,ако успееш да се доредиш за тях разбира се.Скотски живот му се вика на това.Не случайно по време на социализма и ние и руснаците живеехме като скоти.

    Коментиран от #11

  • 10 Презвитер Козма

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    А, някакво изкопаемо от сталинската епоха ръси спам тук 😆
    Другари, само в Ю. Корея има 500 хиляди бежанци от Северна Корея, и знаеш ли защо са толкова, защото останалите не са намерили начин да избягат.
    А ти като толкова милееш за болшевизма, заминавам за там, кой те е спрял. Само след месец ще цвилиш от глад и мечтаеш за благата на "гнилия" капитализъм.
  • 11 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ггггггг":

    Сериозно?????
    Живеели сме като скотове?

    Та да беше пообиколил една Америка и да видиш те в какви дървени бараки са живяли и живеят и днес някои.
    Та там стандарта на живот е бил в пъти по нисък от нашия стандарт, обществени перални, щото да имаш собствена е било лукс.
    И автомобилния парк е бил за богоизбрани,
    имало е трамваи, автобуси за предвиждане на работническата класа.
    Днес Америка дръпна след разпада на соца,
    щото Холивуд си свърши перфектно работата и след като ни взеха и пазарите, и хората се позакрепиха.
    Какво да разправям на някой, дето на 100км не е излизал от къщата на майка си.
    да не говорим, че в Америка са ги хванали за гърлото с кредитите време оно, и там реална собственост няма, Всичко е на банките.

    А, да, ще питаш що бягали на запад или в Америка.
    Ами да повторя за гумените глави,
    хората следват парите,
    потока на парите им е посока запад и Америка.
    И хората следват пътя.
    И това не ги прави по=щастливи или доволни.
    Трябва да свикнеш с това, което ти предлага измамния 21 век, уви!
    Айде, дето сте живяли като скотове, покажете днес една наистина добра храна в моловете пълни с опаковани боклуци!

    От сто вида мляко едно няма за илач!
    Айде живи! И лижи!
Новини по държави: