Last news in Fakti

21 Ноември, 2021 07:30 4 540 56

Блинкен: Не знаем какво планира Путин за Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • напрежение-
  • намерения-
  • антъни блинкен

Но ние знаем какво се е случвало в миналото, заяви държавният секретар на САЩ

Блинкен: Не знаем какво планира Путин за Украйна - 1

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обяви в събота, че страната му има "истински притеснения" относно действията и изявленията на Русия за Украйна, тъй като напрежението нараства, предаде news.bg, позовавайки се на АФП.

"Имаме истински опасения относно необичайната военна активност на Русия на границата с Украйна. Имаме истински притеснения относно част от реториката, която виждаме и чуваме от Русия, както и в социалните мрежи", каза Блинкън пред репортери при посещение в Сенегал.

Блинкън заяви, че опасенията са споделяни и от съюзниците на САЩ, но отказа да каже дали американското разузнаване смята, че руският президент Владимир Путин цели да отнеме територия от Украйна.

"Не знаем какви са намеренията на президента Путин. Но ние знаем какво се е случвало в миналото. Знаем как се опитваме да цитираме някаква илюзорна провокация от Украйна или която и да е друга страна и използваме това като извинение за това, което Русия планира да прави през цялото време", каза Блинкън.

Вчера от руското посолство в САЩ изразиха надежда, че Вашингтон да се вслуша в експертни оценки относно необходимостта от влияние върху Украйна, за да може Киев да изпълни задълженията си по Минските споразумения.

"Отбелязваме думите на прессекретаря на Белия дом Джен Псаки за подкрепа за изграждане на усилия за разрешаване на конфликта в Донбас в съответствие със споразуменията от Минск", се подчертава в документа.

Посолството обръща внимание и на дискусиите в местните политически научни среди, в които по един или друг начин се повдига въпросът за начините за спиране на кръвопролитието в югоизточната част на Украйна.

"Можем само да приветстваме логиката, когато вместо халтурни русофобски клишета, експертите дават балансирани и разумни подсказвания на администрацията на САЩ. На първо място, че Киев най-накрая трябва да спре да саботира Минските споразумения", се казва в изявлението.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 vinety$

    65 6 Отговор
    Намеренията са ясни Украйна и Беларус в състава на РФ. Тайван околийски град с началник назначен от Централният Комитет на ККП. До сометинг абаут ит...

    Коментиран от #54

  • 3 Съобразяващ

    38 3 Отговор
    "Oтбeлязвaмe думитe нa прecceкрeтaря нa Бeлия дoм Джeн Пcaки зa пoдкрeпa зa изгрaждaнe нa уcилия зa рaзрeшaвaнe нa кoнфликтa в Дoнбac в cъoтвeтcтвиe cъc cпoрaзумeниятa oт Минcк", ce пoдчeртaвa в дoкумeнтa."
    =======

    "Oтбeлязвaмe думитe нa прecceкрeтaря нa Бeлия дoм Джeн Пcaки зa пoдкрeпa зa изгрaждaнe нa уcилия зa рaзрeшaвaнe нa кoнфликтa в Дoнбac в cъoтвeтcтвиe cъc cпoрaзумeниятa oт Минcк", ce пoдчeртaвa в дoкумeнтa."
    =-=
    Ами да. Съгласно Минските споразумения Украйна трябва да преговаря с Донецката и Луганската републики и като се разберат да пуснат уктаински воиски на границата Украйна - Русия. Ще се осъществи ли това някога?

    Коментиран от #46

  • 4 Тути

    75 7 Отговор
    Краварите да си гледат кочината

    Коментиран от #8

  • 5 Иван Грозни

    68 5 Отговор
    Що са притеснени хамериканците?.Путин прави това което прави Бай Дън. Иначе нямя равновесие.
  • 6 БОРУНА ЛОМ

    23 2 Отговор
    Бъдете силни и уверени, споделете най-доброто от себе си с другите и бъдете най-доброто, което можете да бъдете за семейството си и всички живи същества на тази планета
  • 7 Отдел " Убииства"

    71 3 Отговор
    Когато Порошенко заяви, че Украйна може да изчака за НАТО и ЕС и че мястото и е с Русия, то САЩ създадоха Майдана и го свалиха от власт, нещо което е недопустимо според резолюциите на ООН: вмешателство във вътрешната политика на друга държава. Малко след това ( за по плитко🧠ните да припомня) Путин заяви: ТОВА КОЕТО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕМ НИЕ НЕ ГО ИСКАМЕ НО ВИЕ НИ ПРИНУЖДАВАТЕ. НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ. И Крим стана руски. Върна се у дома. Всичкокоето путинова Русия върши е само за защита на държавата и нищо от това нямаше да е факт ако тези бежбожтици от САЩ и НАТО спазваха собствените си закони и ООН имаше наистина власт. Русия не напада. Русия се защитава, нещо което е право на всяка една държава. Една от най- голямите битки между Русия и Османската империя е именно в Крим. Безброй руснаци загиват и са погребани там а Украйна дасе зелена светлина на САЩ да строят там военна база. Сега плачат. Как ли ще реагира САЩ ако Русия построи база в Мексико на 100 км от границата й и си складира всякакви незнайни оръжия там? Айде малко да помислим?

    Коментиран от #15, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Дурак 🤣

    41 3 Отговор
    Планира Украйна да се върне в границите на руската федерация!големият брат и малкият брат си пращават 😜
  • 12 Ваксината те прави свободен А.Х.

    27 3 Отговор
    Този театър го играят вече седемдесет години.къде ни изчезна свободата през това време?
  • 13 отан

    37 3 Отговор
    ми това не е ваша работа бе кравар

    Коментиран от #37

  • 14 Вълканов

    38 2 Отговор
    Територите сами ще се присъъеденят за да не замръзнат. Руската армия ще е гарант за районите доброволно присъеденили се към Русия. Очаквайте всички райони , източно от Двепър да се присъеденят към Русия. Вие искате да вземате, не и да давате.
  • 15 Иван

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Отдел " Убииства"":

    Янукович.

    Коментиран от #26, #31

  • 16 бушприт

    29 2 Отговор
    На 20-ти ноември Джо Байдън навърши 79 години, а общо времето му в политиката като сенатор от щата Делауеър, вицепрезидент два мандата при Барак Обама и сега, като президент, е почти половин век. Още когато се кандидатира за поста държавен глава през 2019-та г., конкурентите му го нападаха за неговата възраст, здравословното му състояние и способността му да взима решения в критични ситуации. Аргумент в тяхна полза е, че той се оплита в собствените си дълги изказвания, не довършва започнатите изречения, което кара опонентите му да мислят, че страда от деменция.
  • 17 ПЪГУОШ

    35 1 Отговор
    Защо не му звъннеш , за да го питаш какво планира ? Може и да ти каже ! Питай и другарите си от САЩ къде пак ще разбунят конфликти и войни ? Къде ще пратят пак войниците си ? Къде ще инсталират ракети , за да ПАЗЯТ МИРА , на хиляди километри от своята граница ! Пак и отново !
  • 18 Един

    5 41 Отговор

    До коментар #7 от "Отдел " Убииства"":

    Майдана го създадоха предимно обикновените украинци. Ако нямяше подкрепа от хората, майданът нямаше да успее.

    Коментиран от #25, #40, #48

  • 19 От страни

    24 2 Отговор
    Притесняват се щото са насъскали Украйна срещу Русия, ама Путин не се лови на провокациите, та не зная кво да правят.
  • 20 един от многото

    21 2 Отговор
    Ами питай го , като не знаеш!
  • 21 Планьор

    4 21 Отговор
    Планира да ги умори от глад като в доброто старо време..все пак са православни братя
  • 22 ценности

    16 1 Отговор
    В България казват : "На луд кон не се казва диий , защото после не можеш да го спреш!"
  • 23 big

    26 2 Отговор
    Тогава аз ще ти кажа: ще стане същата история с Донбас, като с Крим. Почти цялото население на Донбас вече са с руски паспорти, т.е. руски граждани и ако САЩ и техните сателити не озаптят фашисткия режим в Киев и не спрат военните действия срещу тях, Русия ще се намеси. На всичко е пределно ясно, че никой няма да се изправи срещу тях: нито НАТО, нито дори самите украински граждани!
  • 24 фффа

    20 2 Отговор
    Гледай си сащката бе краварче !
  • 25 Отдел " Убииства"

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Един":

    Всичко това е така, но не забравяй , че нещата излязоха извън контрол , когато снайперисти стреляха в тълпата убивайки хора. Така се стигна до пълен хаос и почти гражданска война, която принуди Янукович да се оттегли от поста. Официално обвиниха, че украинските спец части са действали по заповед на президинта. Абсолютна лъжа. Всичко се изпълни по заповед на Вашингтон. Доказателства против глЯнукович години наред никой не предостави, просто защото няма, а и вече няма нужда. Целта е изпълнена. Важното е че САЩ свалиха един президент, който не изпълняваше техните заповеди.
  • 26 Отдел " Убииства"

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Да, извинявам се.
  • 27 Пак котел

    17 2 Отговор
    Путин им гледа сеира и замръзващите цифки. Ще ги чака пак да нахлуят достатъчно навътре та да не отричат,че не са агресори... и пак ще им направят котел както при Котелниково.
  • 28 Намирам за крайно подмолно,

    24 2 Отговор
    когато два братски народа биват насъскани един срещу друг от трета страна.
  • 29 Читател

    22 2 Отговор
    читателите също добре знаем какво правят САЩ в мибалото. Защо например блинкин не каже колко воини е запалила държавата му ми а те са вече трицифрено число. Зашо не каже какво търси без разрешение в чужди дъжави. Кой създаде алкайда и чий възпитанит е бин ладвн. Кой бе с саюз с талибаните та доеи и игрални филми си създадоха които и до момента са по ектанире. Кой наорави войните в икак само с някакво шишенце птлен смях. Кой в монвнта използва Европа и я настойва чрез американското нато за война с русия И още.... куп мизерии. Но това може защото е демокеатипно а ние сме дкъжни демократично да сушкаме. Не съм русофил обинновен гражданин съм но и не съм сляп да видя кой ни управлява, в каква мизерия България е. Защо по онова тоталутарно време и ахме българска армия без чужди бази. А сега имаме мизерна войска не годни застаряващи кадрови войници. Така че блибкин да итразява историята равностойно. А ние да си защитим правата а не само да слогуваме и дори журналистиката пише
    по сценай, по зле сме от фашиска Германия орносно наложебата цензура и пропаганда блокира, се всяко изказване което е в щърб на станата зад океана и т.н
  • 30 ОШипка радефф

    9 0 Отговор
    А СЛЕД ИЗБОРИТЕ ГО ПИТАЙТЕ , К"ВО МИСЛИ И ЗА БЪЛГАРИЯ ?

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Как кво

    5 18 Отговор

    До коментар #30 от "ОШипка радефф":

    Гласи я за руска губерния, кауна със зеления чорап.
  • 33 Путинландия

    4 17 Отговор
    И кво на пътя земя ли му трябва че той не може да управлява тая дето я има в момента..зорлем тормози хората
  • 34 жжжжжж

    9 0 Отговор
    питай рр , той ще ти обясни за украйна . херо нищо не знае.
  • 35 А аз ще ви

    18 0 Отговор
    подсетя тъпи ми американец, сети се за оня брикет където размахваше шишето преди нахлуването в Ирак с това, че съдържанието му било пълно с химически бойни отровни вещества, а после се оказа че било само вода. Ей такива са ви предположенията и доказателствата, фалшиви, като ваз самите. Тъпанар загубен ще горите в пъкала изроди долни и нагли.
  • 36 Хаха хаха ха

    4 21 Отговор

    До коментар #1 от "Схемата е проста":

    Диктаторът Путин не смее да пипне
    миниатюрните Литва, Латвия и Естония!
    Защото са членки на ЕС и НАТО, нали?

    Затова и комунягите пищят
    срещу приемането на Македония и Албания в ЕС и НАТО!

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Секретен икономически план

    1 16 Отговор
    Схемата на "великия" джуджак е всъщност много проста..ако не са пред война със запада руснаците за нула време ще си изнесат парите..
    общо взето понеже е голям вожд се налага да си изнася вътрешните проблеми навънка и умират хора заради което
  • 39 МалкоЛогика

    11 1 Отговор
    Една "притеснена" страна не раздухва военни конфликти. Блинкен няма да иде в рая. Аз ще им кажа какъв е планът на Путин за Украйна, явно сами не се сещат. Русия няма да търпи една досада до границата си, ще затяга кранчето. Ако досадата атакува руски граждани, ще бъде унищожена бързо. Толкова е просто!
  • 40 Моряка

    19 1 Отговор

    До коментар #18 от "Един":

    Да бе,обикновените украинци,но с 5 милиарда американски долара и с наемни убийци от Грузия,които стреляха на месо за създаване ва смут.После случайно избитите ги направиха герои и ги нарекоха нибесна сотня.А когато украинските главорези изгориха живи над 100 одесчани в Дома на профсъюзите и 38 полицаи в Мариупол,отказали да стрелят по народа,също живи изгорени заедно със сградата на полицията,правозакитницине от гейберастка Америка и Европа вече 7 години мълчат.Заедно с Меркелиците и Байдъните.

    Коментиран от #41

  • 41 Моряка

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Моряка":

    ......правозащитниците.....
  • 42 KillBill

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хаха хаха ха":

    За какво му е на Путин тези три миниатюрни държави? То и без тези държави Русия има огромна територия. Дори Украйна не им трябва.
  • 43 dron

    3 15 Отговор
    Зануленият се опитва да насочи недоволството на обикновения
    руснак от инфлацията /23% през ноември/ ,безисходицата и
    рязкото падане на стандарта навън ,за да спре разпада.
    При тези цени на нефта да намаляваш доходите си е цяло чудо!
    Явно се краде като за последно. Изобщо путин сам се вкарва
    в сценария на разпада на ссср от края на 80 -те год.
  • 44 Доко

    13 1 Отговор
    Не са злонамерени намеренията на Русия. А тези на САЩ, какви бяха намеренията в Косово, Афганистан, Виетнам, Югославия, Ирак, Либия, Сирия и т.н?
  • 45 Костова

    10 1 Отговор
    Точно в това е проблема на американците, че не знаят какво планира Путин. И балтийските републики живеят от тридесетина години в страх, Путин щял да ги нападне. Ако не днес, то непременно утре. Световните медии всяват тревожност поради измислена причина и осланйки се само на придвижване на руски войски на собствената им територия.
  • 46 Костова

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Съобразяващ":

    Първата точка от минските съглашения е признаване на особен статус на Донецк и Луганск.Местни избори и чак тогава контрол на границата с Русия от украинска страна. Хитрите укри искат първо контрола над границата, после саморазправа с населението на двете републики.
  • 47 Колкото Путин,

    6 2 Отговор
    Толкова и Байдън имат право да се бъркат във вътрешните работи на Украйна. Никой не може да се пише съдник на бог и негов намеснник,като “демократ”!
  • 48 Нито един

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Един":

    Майдан няма да успее, ако няма демократична подкрепа от външни или вътрешни сили. Че самите украинци си разправят. Ходили са на протест като на работа. С тази разлика че на площада се е плащало по-добре. Плюс безплатен чай и сандвичи. Някъде дори и по-силни от чая стимуланти. Даже Виктория Нуланд дойде с един огромен плик с бисквити. Представяш ли си Лавров например или заместника му в някоя държава с протест срещу властта да подкрепя лично демонстрантите, крачейки с някоя чанта, пълна с пирожки? Страшното за Украйна дойде след Майдана.Интеректуално куцо и сакато понаизледе от дупките и завде властта.
  • 49 Kcaniba

    14 1 Отговор
    Блинкин , чифутина не знаете, ма все като мишки - по бункерите сидите!!!
    Путин трябва да довърши историческата си мисия - да събере разделените от либерастите, разделените руски народи и замите им!! В окраина те са около 30 милиона и към 70% от територията!! Да живеят Малорусия и Новорусия!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Планира

    1 0 Отговор
    да премахне фашисткото правителство!
  • 52 Чичо Вова

    2 0 Отговор
    Дън са прайш, нъл братчед ти е съветник в Кремъл. Хазарите сте навсякъде
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ИДИОТ от село

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "vinety$":

    Не мога да разбера дали си тъп или идиот?

    Коментиран от #55

  • 55 vinety$

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "ИДИОТ от село":

    Свободен съм, истината ме прави такъв. А тя е Русия и Китай са в съюз. Военнен, политически и икономически. Няма как който и да е да влезне в конфликт със само една от тези могъщи държави. Другата ще се притече на помощ. Това, че този факт истерично се крие не го променя. Така, че не се абете никакво значение няма какво мисли Францичек или Ганьо.
    По добре да се помисли, че ако Путин падне в Русия властта я взимат комунистите. Тогава КПРФ и ККП нищо чудно да ударят в братски юмрук изгнилия запад първи, превантивно. Така, че пазете Путя като очите си, че крепи долара и запада на плещите си.
  • 56 папа Джо

    0 0 Отговор
    Защо трябва да знаете миризливи кравари. Гледайте си застреляната кочина и бройте труповете.