25 Ноември, 2021 12:38 2 528 12

Опашки пред ваксинационните центрове в Гърция

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • ваксинационен център-
  • атина-
  • опашки

Правителството въведе мерки, насочени към неваксинираните лица

Опашки пред ваксинационните центрове в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Гърция са обнадеждени от хода на ваксинационната кампания в последните седмици в момент, в който се бележи ръст на хоспитализациите и броя на пациентите, които се нуждаят от интензивни грижи, съобщават гръцките медии. За последните две седмици болните в интензивните отделения на страната са се увеличили с 25 на сто, съобщава "Прото тема". Пациентите, които се нуждаят от болнична помощ, са близо 4600, предаде БТА.

През вчерашния ден са регистрирани 7108 нови случая на заразени с COVID-19. Починалите са 93, а 550 е броят на приетите в здравни заведения пациенти. В същото време обаче се наблюдава сериозен интерес към ваксинационната кампания. Всеки ден се правят над 70 хиляди ваксинации. Експертите и правителството искат темпът на ваксинация да се запази, за да се ограничи разпространението на вируса, посочва изданието.

Преди да бъдат приети ограничителните мерки за неваксинирани лица броят на ваксинациите на дневна база е бил значително по-малък - дневно около седем хиляди заявки за поставяне на първа доза, отбелязва изданието. Правителството въведе мерки, насочени към неваксинираните лица в началото на ноември. От 22 ноември те са още по-строги като на неваксинираните граждани не се позволява да посещават закрити помещения. Свободен с достъпът само до аптеки, хранителни магазини и градския транспорт.

Оценка на резултатите от мерките ще бъде направена през следващата седмица, посочва в. "Етнос". Правителството се цели в две групи - гражданите над 60 години, които трябва да си поставят трета доза и неваксинираните лица като за момента изключва възможността за тотален локдаун или задължителна ваксинация. Притеснение буди група възрастни граждани, наброяваща около 570 хиляди души, които не са ваксинирани дори с първа доза, допълва "Етнос". За опашки пред ваксинационните центрове пише "Елефтерос типос" като отбелязва, че всеки ден около 20 хиляди граждани правят заявки за поставяне на първа доза от ваксината.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ВЕ

    29 3 Отговор
    М-Е-Ч-Т-ИИИИИ....
  • 2 Онзи

    31 6 Отговор
    Никой не иска да се боде с тея отрови.
  • 3 ТаУмВзе

    33 3 Отговор
    Поредната реклама на Войната срещу Човешкия Геном!
  • 4 Пълни глупости

    28 3 Отговор
    Няма никакви опашки...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пълни глупости

    26 3 Отговор
    От 10.7 милиона население ,притеснение будела група от 570 хил.които не били ваксинирани..
    Егати глупоста...
    Едни хора ни лъжеха че при 60-70% ваксинирани всичко се връща по старому....
  • 7 Блъскат се, бият се и се натискат

    14 3 Отговор
    да получат първи мечтаната факсина, както през комунизма се редихме на опашка за бмен анани преди Нова година... 😎 Всеки вика : За мен три дози! За мен пета и шеста накуп, да не чакам опашката...А за мен дайте 100 дози, че ще правя сватбаааа! ".
    А в това време един отдавна починал дребен австриец с мустачки завистливо се върти в гроба си...
  • 8 Джамби

    9 1 Отговор
    да не си в грешка бе? Тея не мязат въобще на гърци. Па много белички нещо.
  • 9 Истината

    7 2 Отговор
    В Гърция няма никакви опашки от желаещи да се ваксинират. В България също няма никакви опашки пред имунизационните пунктове. Който иска може да провери лично. Не познавам нито един човек умрял от Ковид, но знам за един човек който умря от ваксина срещу Ковид.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Разликата

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Разликата":

    Казват че някои ваксини са задължителни, вярно е, например скарлатината. Само че скарлатината е реална болест, доказана от медицината за разлика от ковид, който и досега никой не го е виждал. Коведарството се превърна в религия която като при всички религии важи принципа на вярата: твърда убеденост в съществуването на нещо което нито си виждал нито си чувал, нито си докосвал, ей тъй на трябва да вярваш на юнашко доверие.
  • 12 Конспиратор

    1 1 Отговор
    Моята конспиративна теория е, че предстои Израел да унищожи ядрените реактори на Иран, от които ще се издигне ядрена радиация. Ваксинацията не е срещу Ковид.Тайното предназначение на ваксината е да намали вредното въздействие върху човешкия организъм вследствие на ядреното облъчване в предстоящия ядрен конфликт между Израел и Иран. Затова е цялата тая налудничава истерия около ваксинацията. Правителствата се подготвят за Ядрен Апокалипсис, затова бързат да имунизират робите си срещу ядрено облъчване. Затова Израел е най имунизираната държава. Не ви ли е хрумвало защо точно Израел толкова трескаво ваксинира населението си?
Новини по държави: