12 Декември, 2021 09:32 1 415 2

8 души са в неизвестност след експлозия в Сицилия

  • италия-
  • сграда-
  • взрив

Няколко сгради са се срутили

8 души са в неизвестност след експлозия в Сицилия - 1
Снимка: БГНЕС

Най-малко един човек е загинал, а осем са в неизвестност след срутване на сгради в Сицилия, дължащо се на изтичане на метан, предаде ДПА. Сицилианската служба за гражданска защита съобщи рано тази сутрин, че от развалините е извадено едно тяло, две жени са били спасени, а осем души са в неизвестност.

Няколко сгради са се срутили при експлозията, избухнала вчера около 20:30 ч. в град Равануза, на около 110 км югоизточно от Палермо, съобщи службата. По данни на агенция АНСА разрушените сгради са три, а други три са повредени.

Според цитирани от агенцията пожарникари изтичането на газ е било значително, като метанът се е натрупал под земята. Експлозията може да е била предизвикана от задвижването на асансьор. Сред оставащите в неизвестност има две деца и жена, която се е очаквало да роди днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    1 3 Отговор
    Тия жабари се разпадат и те горките като държава... Мързеливи, всезнаещи и завистливи.... Те това са те...
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор
    Тази тема изглежда не е интересна на аудиторията. А тя е много важна! За пореден път газова експлозия предизвиква такова мащабно разрушение на жилищни сгради. Имаше в Китай, в Русия, в Испания и другаде. Газът трябва да се забрани за жилищни сгради и да се използва само в промишлени условия! Изключително опасен и коварен. Хората нямат познания и навици как да следят за изтичане на газ.
Новини по държави: