Last news in Fakti

20 Декември, 2021 11:42 41 163 49

В Румъния глобяват с 600 евро, ако не се локализираш

  • румъния-
  • глоба-
  • пътници-
  • коронавирус-
  • локализация-
  • локдаун

Всички лица, които влизат в Румъния, имат задължението да попълнят формуляр

В Румъния глобяват с 600 евро, ако не се локализираш - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Всички лица, които влизат в Румъния от днес, имат задължението да попълнят електронно в срок от 24 часа преди пристигането дигитален формуляр за локализиране на пътника (PLF), съобщава Аджерпрес, предаде БТА.

Формулярът се попълва чрез приложението plf.gov.ro, а неспазването на това задължение се санкционира с глоби между 2000 и 3000 леи (между 404 и 606 евро). До 18.00 часа снощи са били генерирани над 14 000 дигитални формуляра за влизане в страната, като най-много са били за граничния пункт на международното летище "Хенри Коанда" (Отопени) в Букурещ. Каталин Кирика, говорител на Службата за специални телекомуникации, която е разработила формуляра по искане на здравните власти, обясни, че той съдържа задължителни полета за идентификация на лицето, транспортното средство, с което влиза в страната, предишни пътувания в последните 14 дни, адрес на настаняване и други.

Той обърна внимание, че данните трябва да бъдат попълнени правилно, тъй като приложението е свързано с базата данни на страната и ще сигнализира, ако има някаква грешка. От своя страна говорителят на Главния инспекторат на гранична полиция Фабиан Бадила обясни, че не е необходимо формулярът да се принтира, тъй като той се прочита автоматично чрез устройствата, с които граничната полиция разполага.

"Проверката на съществуването или липсата на PLF няма да засегне времето за чакане на границата, тъй като формулярът се прочита автоматично от нашите устройства за секунди", посочи той. Бадила обясни, че ако формулярът е попълнен и не се налага карантина, лицето преминава през граничния пункт без други мерки. Ако се налага карантина заради зоната, от която пристига лицето, тогава Дирекцията за обществено здраве налага карантина, като тази мярка се съобщава на съответното населено място, където ще пребивава лицето, за да може органите на реда да извършат проверка, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Егати и свободното преминаване

    187 3 Отговор
    Всяка държава въвежда забрани и най-важното глоби
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МАЙ ВЕКЕ НЕ СЕ БОРИ ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА

    87 8 Отговор
    ТОЯ ДОМУЗ ДЖАМБАЗИН САМО САТАНИНСКИ СТАТИЙ ПИШЕ. ЯВНО СЕ Е ПРОДАЛ НА ДЯВОЛА.

    Коментиран от #7

  • 4 Хаджи Генчо

    206 6 Отговор
    Майтап било, а? Електронният концлагер бил майтап, а? Конспирация било?

    Коментиран от #37

  • 5 Факт

    123 7 Отговор
    И тези бяха от фашистката коалиция!

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 за сатанист джамбаза

    43 3 Отговор

    До коментар #3 от "МАЙ ВЕКЕ НЕ СЕ БОРИ ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА":

    Не го мисли, той краят му е вече решен от рогатия и скоро ще си го прибере в сярата за да познае камшика ежедневно, а това ще е само върха на айсберга за горкия човечец.
  • 8 От чужбина

    144 6 Отговор
    Възникват няколко прости и интересни въпроси:

    -Защо всички подобни простотии стават преди Коледа? Сякаш искат да забранят празнуването на Коледа.

    - Защо в държава като Обединеното Кралство където казват, че много голям процент от населението е ваксинирано с ТРИ ваксини този нов вариант на вируса се разпространява така бързо??? Каква ползата от многото ваксини???

    - Защо е нужно всичко това след като за новия вариант на вируса до скоро казваха, че няма починали? Нали този вариант е най-слаб и така по естествен път всеки ще го прекара и ще получи естветвен имунитет. Защо при това положение ни натискат да се ваксинираме? Естествения имунитет не е ли по-добър???

    -Защо все още НЕ ПРИЗНАВАТ наличието на естествено изграден имуните от прекарано заболяване? За сега изградената защита на базата на ваксина се признава в по-голяма степен, сякаш е по-добра от естествената.

    Коментиран от #18, #19, #22, #25

  • 9 tate

    111 5 Отговор
    Алооо демокрастите/толерасти къде сте да говорите за свободата ! Елате бе покажете се ...............
  • 10 гошо

    96 5 Отговор
    за тия, които врещяха и размахваха по площадите и другаде "1984" - не, не е за социализма написана тая книга. имате 3 опита да се досетите за коя социална система е. глупостта се плаща!

    Коментиран от #17

  • 11 Рошко

    42 3 Отговор
    Ами тъй, това е за нечипираните
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стефан Петров

    42 4 Отговор
    Някой направил ли си е труда да види този формуляр? Аз не можах да видя формуляр на английски или друг език. Всичко е на румънски. Румъния няма скоро да се избави от своя национализъм.
  • 14 123

    74 4 Отговор
    Сатанистите въвеждат постепенно фашисткия ред.
  • 15 WOW

    62 4 Отговор
    Я виж къде лежала рибата, чрез 5G и ваксината с графен ти ставаш локализиран електрон. Как по друг начин ще те локализират непрекъснато.
  • 16 Факти

    21 45 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    В болшевишка Русия тези изисквания са от време Оно . Пробвай да кандидатсваш за виза за Русия и виж кви са изискванията . Това не е фашизъм а ЧИСТ КОМУНИЗЪМ

    Коментиран от #28

  • 17 Истина

    21 15 Отговор

    До коментар #10 от "гошо":

    1984 е писана за Комунизма - ционизма

    Коментиран от #21

  • 18 onq s konq

    86 3 Отговор

    До коментар #8 от "От чужбина":

    Отговора на всичките ти въпроси е един: За повече печалби, за пари!

    Така наречените в момента "ваксини" осигуряват имунитет на организма за 6 месеца, след което тялото остава незащитено и много податливо към вирусите от които е било предпазено с "ваксината". Трябва на всеки 6 месеца да се "ваксинираш" за да си защитен. Фармацията си осигурява постоянен доход от 75%-100% от населението ( така както си плащаш тока и телефона всеки месец ).

    В случай че не си ваксиниран и си преболедувал или си бил в контакт с болен изграждаш естествен имунитет който предпазва организма не само за 6 месеца а за цял живот от този тип вируси. Боледуваш леко и не умираш. НО !!! ... Фармацията остава на сухо!
  • 19 Само около 30%са ваксинирани с 3 дози,

    15 44 Отговор

    До коментар #8 от "От чужбина":

    а то 70те% напълно ваксинирани доста са ваксинирани преди повече от половин година в Англия. Така че няма нищо чудно че има много заразени. Мерки особено не се спазват и там,а полети има от много дестинации. В Англия въпреки огромния брой заразени(прявят се изключително много тестове и там) няма поне засега чак толкова голям ръст в хоспитализациите и тежките случаи. А в Румъния четвъртата вълна беше далеч по-кратка отколкото при нас и с по-малко жертви. Явно се справят по-адекватно румънците с всичко щом имаме еднакъв брой тежко болни в интензивните отделения, а румънците са 3 пъти повече. Не е лошо и у нас да има адекватни мерки сега по празниците, когато се прибират много хора от държави, където има вече Омикрон, за да не ревем след месец-два.

    Коментиран от #30

  • 20 Кински

    32 2 Отговор
    И ще почне големия рушвет вече по границите .честито .изчакаха празниците и айде атака
  • 21 гошо

    22 5 Отговор

    До коментар #17 от "Истина":

    очевидно не си я чел. седни си, слаб, 2.
  • 22 Ти си

    67 2 Отговор

    До коментар #8 от "От чужбина":

    Колега , естествения имунитет не продава ваксини ! Това е отговора на въпроса ти !
  • 23 Екстрасенс

    76 3 Отговор
    От самото начало имам усещането за пандемията, не като природно бедствие, от което правителствата ни спасяват, а като нагло натрапване от тяхна страна. При всички бедствия до момента хората сами са търсели помощ от държавите си, а не държавите да полагат неимоверни усилия да ги убедят, че са в бедствие.
  • 24 Анонимен

    33 1 Отговор
    МАЛОУМЩИНА!!!!!
  • 25 Тра-ла-ла

    69 1 Отговор

    До коментар #8 от "От чужбина":

    Ние знаем,че те лъжат! Те знаят, че ние знаем, че те лъжат! Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат! Въпреки това продължават да лъжат! Така стоят нещата!
  • 26 123

    32 1 Отговор
    Вярно в България сме си най-добре. На не малко места в чужбина се връщат към типът живот затвор
  • 27 Адолф

    62 3 Отговор
    Сертификати, карти за локализация, не знам кво си.... До година ще предложат на стадото да обединят всичко това в едно малко, сладко, подкожно поставено чипче, като на кученце. И нали са ни превърнали в офчедушна сюрия, глупаците с радост ще приемат, като им обещаят свобода и пътуване. Само допреди година, наричаха антиваксърите глупаци, вярващи в теории на конспирациите. Сега, същите тези плюващи, бягат през глава за поредна бустерна доза, с която щели да си купят свобода. Да, ама не.

    Коментиран от #31

  • 28 Мария.

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Изискването беше да имаш адрес и покана,същото ми искаха през 2006 за Испания,в Русия пътуваш свободно в района само ако си в Железногорск свободно отиваш в Орел и Курск,но извън района трябва разрешение ,а за градове като Брянска за да имаш разрешение ти трябва много уважителна причина иначе глобата беше 50рубли
  • 29 Koleda

    33 1 Отговор
    кога ще има локдаун за рамазана или за байрама ?
  • 30 Родолюбец

    23 2 Отговор

    До коментар #19 от "Само около 30%са ваксинирани с 3 дози,":

    Ти май си ваксиниран/а и със специалната ваксина , за щастлива овца?
  • 31 Чичко

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "Адолф":

    Това вече е направено в автомобила ти на стъклото пред огледалото. Чип с предавател . Дори обикновения джипиес може да те слуша освен да те локализира. А Държавите го правят "С добри намерения " . Чичко Адолфи от село Карадол из Делиормана да не оцапа въздуха в София. Точно определен ден и час в центъра на столицата или другите два големи града. Само дето плаща иска -не иска, ходил -не ходил ,ползвал или не ,но за жалост има автомобил да отиде до лекар или за пенсията до областно градче или по-голямо село . За негово добро плащат всички за чистия въздух ако се зацапа някой ден в тези три града или за да си го бройкат и слушкат. Магнит на лепенката ,магнит и на мястото на ваксината ,при това мощен . За час ,от време на време.

    Коментиран от #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бат Божо трюфела

    19 2 Отговор
    Ще настане време мутиралите чипосани да преследват неваксинираните.Сюжет за хамериканска фантастика с неразгадан финал.
  • 34 цербер

    4 0 Отговор
    Каталин Кирика- говорителка на "Службата за специални телекомуникации"...
  • 35 777

    15 1 Отговор
    ПОРЕДНАТА ДИВА ИДИОТЩИНА.КАКТО Е ТРЪГНАЛО ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО ГОЛЯМИ РАЗМИРИЦИ.
  • 36 Мамалигари

    9 0 Отговор
    Мамалигарите се изхвърлят във очите на слепите
  • 37 Го60

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хаджи Генчо":

    Преувеличаваш.. Този формуляр е пълна глупост, има за цел да знаят къде си отседнал ако се окажеш коронясан. Вярно, че попълваш телефон и адрес, но не са някакви секретни данни това, които службите да нямат. Вчера минах през Италия, където също го изискват. Само дето не ми поискаха нито формуляра, нито дори зелен сертификат. Пълна пародия е всичко, но дигитален концлагер е силно преувеличено.
  • 38 ЕЖА

    5 0 Отговор
    ЕЛЕКТРОНЕН ИМПУЛС, И ВСИЧКАТА ЕЛЕКТРОНИКА, ПИТО ПЛАТЕНО
  • 39 Армандо

    11 0 Отговор
    Че вирус има няма спор но че се всява паника и страх това е факт искам един месец да няма новини и телевизия и да видим резултата ако е същото и болниците пълни задължителна ваксинация ако не премахване на зеления сертификат.
  • 40 Бай Шиле

    5 1 Отговор
    В Русия съм.
  • 41 русенец

    2 0 Отговор
    това важили за молдовците или само България без Молдова които граждани нарушават всички закони в България защо знаят Румъния е зад тях и половината молдовци са румънски паспорти
  • 42 Ник .а

    2 0 Отговор
    Я си проверете инфото ..
    Колко евро струват 2000леи ??
  • 43 Iviviv

    4 0 Отговор
    Нещастници ама големи.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Jdm

    0 0 Отговор
    Това си е чист комунизъм !
  • 46 Рос

    0 0 Отговор
    Наскоро бях в Чехия и попълвах такоз.... С кой полет на кое място в кой хотел с какво ще идеш до хотела и тнт. 🤯🤯🤯
  • 47 Фермер

    1 0 Отговор
    Само Възраждане
    Само Костадин Костадинов
    Само Пламен Пасков
    Да живее България
  • 48 Американец 🇺🇸

    2 0 Отговор
    Изгубих всякакъв респект към румънците. Хората ако не противодействат към това безобразие - няма кой друг. Shame on you
  • 49 IYI Горд Българин IYI

    0 0 Отговор
    ГЕСТАПО!!!
Новини по държави: