Last news in Fakti

25 Декември, 2021 14:10 2 228 16

Германският износ на оръжие бележи рекорд

  • оръжия-
  • германия-
  • износ-
  • рекорд-
  • египет

Египет е основният получател на германски оръжия

Германският износ на оръжие бележи рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

Износът на оръжие от Германия достигна рекордно ниво през тази година, след като отиващото си правителство одобри в последния момент сделки на стойност милиарди евро, съобщи ДПА.

Бившето правителство одобри сделки на стойност почти 5 млрд. евро през последните девет дни от мандата си. По този начин общият износ на оръжия от Германия достигна рекордните 9,04 млрд. евро за годината, съобщи министерството на икономиката в отговор на депутатски въпрос, предаде Dariknews.bg.

Египет е основният получател на германски оръжеен износ въпреки критиките за нарушаване на човешките права и участието му в конфликтите в Йемен и Либия. Съгласно споразуменията, сключени в последния момент, Thyssenkrupp Marine Systems може да достави три фрегати MEKO A-200 EN на Египет; Diehl Defence е упълномощена да достави 16 системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLS/SLX на Египет; на ThyssenKrupp Marine Systems също така е разрешено да изнесе подводница тип 218 SG за Сингапур.

След изборите през септември коалицията между християндемократите и социалдемократите беше заменена от ново правителство по-рано този месец. Подробности за сделките бяха съобщени само ден преди Олаф Шолц да бъде избран за канцлер, въпреки че тогава стойността на износа не беше известна. Сега вече е ясно, че износът на оръжия за Египет възлиза на 4,34 млрд. евро, въпреки че правителството е действало само в качеството си на орган на изпълнителната власт, когато обикновено се избягват важни решения. Сделките са сключени при бившия канцлер Ангела Меркел, когато Шолц беше вицеканцлер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    17 4 Отговор
    Нека се трепят приматите. Пренаселено е.

    Коментиран от #13

  • 2 Райнхард от SS

    16 21 Отговор
    България също трябва да купи спешно германски оръжия за своята армия-от танкове до автомати и гранати.Иначе евала на египтяните....знаят кое е най-доброто оръжие на земята.След дълги години използване на руски и британски боклуци,усетиха се,че германското качество е номер едно. 😊😊😊🇩🇪🇩🇪🇩🇪

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе льохман

    13 9 Отговор

    До коментар #2 от "Райнхард от SS":

    SS-Waffen отдавна са в "немския рай" къде се навираш и ти,макрокефал заблуден??
  • 5 Lukaшенко

    11 15 Отговор
    Руския военен комплекс,е създаден за победа,Шпагин,Судаев,,катюшка.Мосин-Нагант днес,Ак,15,С 600,Циркон ,Ярс,Борей ,Ясен,Смерч,,Самарканд,Т 14, Торнадо,.Немския е обречен на погром ,загуба, .

    Коментиран от #10

  • 6 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Райнхард от SS":

    Може би имат общи врагове! Това е тенденция от 60-те години,когато ветераните от войната още бяха живи и можещи!
  • 7 Перо

    20 1 Отговор
    През 1945 г. германските оръжейни технологии са били 30 г. напред за всички родове воиски, в сравнение с руските,американските,английските,френските и италианските! Погрома и големите кражби на специалисти,заводско оборудване,техника,документация и оръжия,в края на войната дава началото на подема на военната индустрия в упоменатите страни и застоя във ФРГ,но бързо се преодоля!
  • 8 Ами

    5 4 Отговор
    Дойче зеле що мълчи.
  • 9 От страни

    8 2 Отговор
    Германците са печени могат и да воюват и да правят оръжия. И колите им са най добрите. Ох боли, боли, сърцето ме боли, когато караш ти германските коли...мерцедесите...

    Коментиран от #12

  • 10 От страни

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Lukaшенко":

    А, недей така - германците са също воини, като русняците са. Но днес са окупирани от краварите и са подчинени през канцлер акта. За американците не е трагедия ако се обединят русняците с китайците ама ако това стане между пусняците и германците ще е края на кравария.
  • 11 Кобрети

    4 1 Отговор
    Египет с кой се готви да води война та се въоръжава до зъби от Вермахта хахаха хахаха
  • 12 Ние

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "От страни":

    Харесваме японски коли
  • 13 Що бе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд":

    Всички искаме да живеем
  • 14 въпросче

    2 1 Отговор
    А кога ще има хайл?
  • 15 Алфа Вълкът

    5 1 Отговор
    Рашките си останаха с един 75г германски калашник, който всички заобичахме от кънтър страйка, ни реално, не е печелил война!
  • 16 Кремена

    2 0 Отговор
    На обикновените българи им е нужно огнестрелно оръжие, за да се защитават от все по- наглите цигани,които живеят с чувството за безнаказаност. Българите са онеправдани в собственната си страна.
Новини по държави: