Last news in Fakti

26 Декември, 2021 07:21 2 469 1

Откриха близо 30 изгорени в коли в Мианма

  • мианма-
  • загинали-
  • изгорени-
  • хунта

В социалните медии бяха разпространени снимки, показващи два изгорени камиона и една лека кола

Откриха близо 30 изгорени в коли в Мианма - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Останките на близо 30 души, включително жени и деца, са намерени вчера в изгорени коли в Мианма, предаде dir.bg, позовавайки се на Франс прес.

Това заявиха представител на бунтовниците и една неправителствена организация, като обвиниха хунтата, че е убила тези хора.

В социалните медии бяха разпространени снимки, показващи два изгорени камиона и една лека кола на пътя в окръг Хпрусо в източния щат Кая, в които се намират човешки тела.

Представител на опозиционните Сили за защита на народа заяви, че техни бойци са открили колите тази сутрин. "Намерихме 27 трупа" на изгорени в двата камиона, каза той пред АФП, но пожела анонимност.

Друг очевидец заяви за 27 идентифицирани черепа, но добави: "В камиона имаше и други тела, толкова обгорени, че не можахме да ги преброим".

Според НПО "Мианмар уитнис", намерени са били "35 души, сред които жени и деца, изгорени и убити от военните на 24 декември".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 1 Отговор
    Откриха близо 30 души,изгорели в коли в Мианмар.