Last news in Fakti

26 Декември, 2021 14:49 1 506 36

Срещата между НАТО и Русия ще се проведе през януари

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • среща-
  • война-
  • източна украйна-
  • европа

Основна тема ще бъде ситуацията в Украйна

Срещата между НАТО и Русия ще се проведе през януари - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На 12 януари ще се проведе заседание на Съвета НАТО-Русия. Инициативата е на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а основната тема ще бъде ситуацията в Украйна, предаде БНТ.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза, че Москва е получила предложение от Брюксел за заседанието и потвърди готовността на Русия за директен диалог с НАТО по проекта за споразумения за руски гаранции за сигурност.

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че над 10 000 руски войници са се завърнали в базите си след едномесечни учения близо до Украйна. Струпването на повече от сто хиляди руски войници в граничния район стана причина за напрежение между Москва и Запада и твърдения, че се готви руска офанзива в Украйна. Става дума за учения, военните се на наша територия и не са заплаха за никого, беше официалната позиция на Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 другарят

    19 2 Отговор
    Американските фашизоиди бързат да се договорят с Русия за Източна Европа, за да запазят Западаща Европа! Другарят Путин каза...."Европа от Лисабон до Владивосток"!
  • 3 бушприт

    3 8 Отговор
    Срещата между НАТО и Русия ще се проведе през януари и на нея ще се решават въпросите за ТСВ. Германците ще уведомят Вл.Вл. дали ще правят четвъртия райх.
  • 4 Сандо

    24 1 Отговор
    На снимката - горд и уверен в победата Натовец очаква сигнал за да разнесе еврогейските ценности по света и най-вече на изток от демократичния и затъващ в екскрементите си Запад.

    Коментиран от #32

  • 5 az #Контрапропаганда

    18 2 Отговор
    Накратко: НАТО ще бъде маргинализирано. Ще отстъпи на позициите от 1997г., т.е. ще отстъпи от Източна Европа, а последната ще бъде в руската зона на влияние. Светът ще бъде подготвен за "Ялта-2", на която официално договореностите между Вашингтон и Москва /а вероятно и с участието на Пекин и Делхи/ новият световен ред ще бъде легимитизиран!

    Коментиран от #14, #25

  • 6 предлагам

    4 13 Отговор
    НАТО да излезне с резолюция по предложение на България, в защита на българската азбука. И да се осъдят действията по фалшифициране не историята от Руската федерация в лицето на путинския режим.

    Коментиран от #30

  • 7 ЕВРО НЮЗ

    22 0 Отговор
    ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...
  • 8 болен соросоид

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Отличителна черта на технически неграмотните или с различни отклонеия в психиката, е да четет едно, но да разбират съвсем друго!
  • 9 2121

    19 2 Отговор
    Западът ще бъде принуден да се съобразява с Русия.Това не е предаването на бившия Съветски съюз от предателя Горбачов,и унищожителното управление на пияния Елцин.Единственият правилен ход на Елцин,беше ,че извика Вл. Вл. Путин да застане начело на Русия.И,тя,Русия възкръсна като Феникс.Сега ,Русия е най-силната страна в света,не само във военно отношение, а основно в износа -първа по износ на хлебна пшеница/преди първа беше България,а сега я няма дори на картата,особено след избирането на двамата мошеници и безродници Кирчо ментата и Асенчо офшорката/,първа по добив на дървесина от най-високо качество, износ на риба и рибни продукти, газ перол,първа в Космоса,безплатно образование, подредена инфраструктура/села и градове в Заполярието ,в Тайгата, Тундрата, износ на кожи от най-високо качество/ от самур, сибирски лисици,сибирски вълк и много други богатства.Гейдружинките от ЕС ще ударят чело пред Президента на Русия,Вл. Вл. Путин и ще приемат всички точки ,за оттегляне на натовски войски/там има и българи-и ние като подлогите,позор/ .Колкото, къде Русия ще провежда военни учения,това не касае НАТЮ,защото в руската акватория на Черно море и на руските земи/знаем че Окраина/покранината/ ,е руска ,Нато,то няма думата.Малко трябва да се мисли,ако тъпите сащ и НАТЮ,могат въобще да мислят и да взимат адеквати решение-съмнявам се, мисля ,че не могат да мислят правилно.Ще гледаме шоу,та отстъпващите НАТЮ и тъпи сащ.

    Коментиран от #13

  • 10 На найси феродо

    12 1 Отговор
    НАТО излиза с резолюция: и почвам да бегам бате!
  • 11 барчо

    19 1 Отговор
    Не знам кво си чел, ма една от предните статии беше за българските и румънските роби в германските най-долни прозиводства и никъде не пишеше за руснаци там. Доколкото ми е известно руснаците ходят в Германия, Англия, Щатите и т.н. някои да си харчат парите, а други правят голям бизнес, не да робуват като нашите. И да. Русофили има тук достатъчно и ще има още много години, за разлика от продажните мекерета, които изнесоха държавата и я докараха до просешка тояга. А руснаците не ги мисли, те винаги са се оправяли и пак ще се оправят. Ние да му мислим.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Изрод тъп

    1 10 Отговор

    До коментар #9 от "2121":

    ти чуваш ли са какво пишеш
  • 14 смерш

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "az #Контрапропаганда":

    Англосаксонците могат да бъдат респектирани само със сила!
    Стара тяхна цел,както и на Япония впрочем е завладяване богатствата на Сибир и Далечния изток-през 1918-1920 г.пряко на страната на адм.Колчак в Сибир се намесват военни формирования на САЩ,Великобритания,Япония и др."западняци" НО ...............биват изтласкани в океана!
    Тази ситуация в Украйна напомня същия сценарий!

    Коментиран от #19

  • 15 барчо

    15 1 Отговор
    15 януари беше крайния срок даден от Вл. Путин на всички западняци, независимо дали става въпрос за НАТО, САЩ, ФАЩ, МАЩ и сие да си обират крушите от бившите соц. сателити на СССР, както е договорено устно между СССР и САЩ. Демек там не трябва да има ракетни установки, които да достигат границите на Русия. Предполагам на 12ти ще започне шикалкавенето и от 16ти ще започне разполагането на ракетни установки около САЩ в голяма близост, да речем във Венецуела. А може и нещо по-оригинално да е намислил Вл. Путин. Москва явно показа, че не вярва нито на документи, нито на думи, а само на дела.
  • 16 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Срещата не ме интересува,щото не съм хохъл..Интересува ме ,Сащ да си разкарат военните от България.И да махнем бойскаутската примка на каубойците..Да се национализира ТЕЦ Марица, и да с махат Денди от България..И да върнат 560 т злато.Това е нашият дълг към Световната банка. Да се махат янките ,у да си вземат подлогите..Гоо хоом ,янки!.Вървете в АДА!
  • 17 Презвитер Козма

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "йоан кръстител":

    Съгласен съм, моето обяснение е че Бог е отредил за България да е място, където са се раждали и се раждат много блестящи умове и велики характери, но за да се изковат такива личности е необходима много трудна среда. Затова масата българи (70%) са изключително прости, злобни и невежи и почти винаги русофили, в такава неприветлива обстановка се калява характера. Мисля че и Славка Севрюкова беше казала нещо подобно.
  • 18 Монгола

    13 1 Отговор
    Да не е обаче късно 12 януари и да се наложи от НАТО да разписват капитулацията си!
  • 19 az #Контрапропаганда

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "смерш":

    Днес за разлика от тогава западът е в слаба позиция, в отстъпление. Кън настоящият исторически момент ще търси договорка, защото само така може да отстоява интереса си. По пътя на преговори и на отстъпки. Иначе Москва ще си вземе своето без западът да може да я спре...

    Коментиран от #26

  • 20 В.В.П.

    8 1 Отговор
    За да накаже , Неизбежният бял,,Путен ще бъде принуден да превземе Украйна..Няма друг избор,за съжаление ..Едно е Литва и Естония,Латвия,и друго е Украйна .

    Коментиран от #31

  • 21 Ами ...

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "йоан кръстител":

    А стига бе? ВЕрно ли? 😀 Не бяхте ли 80%? А на изборите и 2% не взехте. 😀 Що така? 😀
  • 22 Ами ...

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Това е естествено. На троловете се плаща. 😀
  • 23 Ами ...

    10 1 Отговор
    Съвета НАТО-Русия е постоянен орган. Нищо ново. Ултиматума не беше ли към САЩ? 😀
  • 24 Атлантик

    12 3 Отговор
    НАТО технически е изостанло с 30 години след Руските въоръжени сили!
  • 25 Ами ...

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "az #Контрапропаганда":

    Мечти, мечти. 😀 Благодарение на заплахите си, РФ консолидира САЩ и съюзниците им.
  • 26 Ами ...

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "az #Контрапропаганда":

    И кои е това нейното, което ще си вземе? 😀
  • 27 В.В.П.

    8 3 Отговор
    От разпада ,на СССР,всички подлоги ,спечелиха,земя ,и природни ресурси. В изобилие.Украйна и Казахстан,най много !Там са налети,много пари ,и сега някои се зъбят на господаря.,щото си окрадоха ресурса и населението..Всяко действие има противодействие..А,пък от 7 ,год..Украйна дава повод за нестабилност в Европа. Мястото и е в СССР..Джо ти дава ,зелена вълна Володя!!.

    Коментиран от #29, #35

  • 28 Ами ...

    1 6 Отговор
    НАТО не съобщава за такава среща. 😀
  • 29 Ами ...

    2 7 Отговор

    До коментар #27 от "В.В.П.":

    Като гледам текста, май ти треперят ръцете. Пък и си забравил доста неща. Алцхаймер? 😀
  • 30 Ами ...

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "предлагам":

    Излезе с декларация от 16.12.2021 г. Подкрепи Украйна.
  • 31 Ами ...

    1 5 Отговор

    До коментар #20 от "В.В.П.":

    Кои е Путен? 😀 А Неизбежният бял? 😉
  • 32 Ко няма да е горд ,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    като са му дали истински автомат - Калашников-))
  • 33 GnG

    4 1 Отговор
    Русия ЗАЯВИ, че НЯМА да ПРЕГОВАРЯ със ПРОТЕКТОРАТИТЕ на САЩ, както и с ЧУЖДЕСТРАННИЯ ЛЕГЕОН на САЩ, наречен НАТО !

    Коментиран от #34

  • 34 Анонимен

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "GnG":

    Брей,колко важен! А с неговите протектори кой ще преговаря?

    Коментиран от #36

  • 35 Лила

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "В.В.П.":

    Но твоето място е в някоя лудница! Там ще имаш интересна компания,няма да скучаеш.Никак.
  • 36 GnG

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    Русия, ще преговаря единствено със САЩ !