12 Януари, 2022 22:40 2 071 5

Тайланд въвежда такса за чуждестранните туристи

  • тайланд-
  • туризъм-
  • коронавирус-
  • омикрон

Неотдавнашните усилия за съживяване на сектора бяха усложнени от бързото глобално разпространение на варианта Омикрон на коронавируса

Тайланд въвежда такса за чуждестранните туристи - 1
Снимка: shutterstock

Тайланд ще започне да събира такса от 300 бата (9 долара) от чуждестранните туристи от април, за да развива атракции и да покрива застраховки срещу злополуки. Това съобщиха висши служители в сряда, предаде Ройтерс.

Тайланд, една от най-популярните дестинации в Азия, е силно засегнат от предизвикания от пандемията спад в туризма. През миналата година там са почивали около 200 000 души, докато през 2019 г. те са били близо 40 милиона.

Неотдавнашните усилия за съживяване на сектора бяха усложнени от бързото глобално разпространение на варианта Омикрон на коронавируса.

"Част от таксата ще бъде използвана за грижи за туристите. Сблъсквали сме се с моменти, в които застраховките не са покривали техни проблеми и се превърна в наша тежест да се грижим за тях", заяви пред Ройтерс ръководителят на Управлението по туризъм на Тайланд Ютасак Супасорн.

Таксата се добавя към списъка с изисквания към чуждестранните туристи, желаещи да влязат в Тайланд, който включва предварително заплащане на тестове за Covid-19, настаняване в определен хотел или оставане под карантина, както и наличие на застраховка с покритие за лечение на коронавирус в размер на поне 50 000 долара.

Азиатската държава очаква между 5 и 15 милиона туристи през тази година, като надеждите са, че те ще донесат близо 24 млн. долара на местната икономика.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 1 Отговор
    за ПЛАЖЪТ 2 им одерете кожата яко
  • 2 Иван

    3 1 Отговор
    Такса от девет долара не плаши душите наши!
  • 3 James 🇺🇸

    4 10 Отговор
    На кой му е притрябвало да ходи там? За кво да ходя там, да ям хлебарки на клечка или да спя с травестити ли

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Четете

    1 1 Отговор
    Моля, четете си статиите преди да ги публикувате. 15 милиона туристи и очаквани приходи 24 милиона. По колко изхарчени долара точно се пада на турист🤣🤣🤣🤣🤣Явно само социално слаби ходят на такива дестинации.