Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 06:28 1 424 3

Циклонът Бацирай прати хората в Мадагаскар в убежища

  • мадагаскар-
  • циклон

Това е втората буря, която ударя острова в рамките на няколко седмици

Циклонът Бацирай прати хората в Мадагаскар в убежища - 1
Снимка: БГНЕС

Мощният циклон Бацирай, придружен от силни ветрове и проливни дъждове, удари района Мананджари в Мадагаскар, предаде БНТ, позовавайки се на АФП. Това е втората буря, която ударя острова в рамките на няколко седмици.

Много жители на Антананариву, столицата на островната африканска държава, се скриха в убежища, специално създадени от властите заради природните бедствия.

Циклонът Бацирай премина на 2 февруари на 130 километра от остров Мавриций и хиляди домове останаха без ток поради прекъсване на мрежите заради проливните дъждове и силния вятър.

Миналия януари Мадагаскар беше засегнат от тропическата буря Ана, която погуби 58 души. След това бурята продължи на изток, удряйки Мозамбик и Малави. В тези страни загинаха съответно 18 и 20 души.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циклонът Боцилай

    1 2 Отговор
    А тук какъв циклон е минал, че спряха уличните ламби?
  • 2 Боджо

    0 2 Отговор
    Нема пък нека а вие яд докат не потопя островът нема пък
  • 3 транзистор

    0 0 Отговор
    Мадагаскар не е на картата на световното съжаление, на никой не му пука за хората там. Защото тихо-мълком се превърнахме в категории хора. Ако беше това бедствие в Ню Йорк, Париж или Лондон, щеше да е със седмици водеща новина и вече да са открити десетки сметки за помощи.... Печално! Дано забравените от циничния свят хора там се съвземат и от това!