29 Април, 2013 10:42 2 084 0

Двама мъже изчезнаха след катастрофа с балон в Перу

  • балон-
  • въздушен-
  • перу-
  • безследно изчезнали-
  • открити

Туристически въздушен балон претърпя инцидент в Тихия океан край бреговете на Перу, съобщи Би Би Си. На борда на летателния апарат са се намирали седем души: шестима пътешественици и пилотът.

Петима от туристите вече са открити живи от спасителните екипи и са транспортирани в болницата на Военно-морския флот. По първоначални данни те са останали в кошницата на приспособлението, която се крепяла на повърхността на водата.

Двама мъже – пилотът и един от пътниците на борда, засега се водят безследно изчезнали. Според вътрешния министър на Перу Вилфредо Педраса, цитиран от Ей Би Си Нюз, всичките пет спасени са жени. Състоянието им не се уточнява. Всички на борда са били граждани на Перу. 

Според собственика на компанията, на която принадлежи въздушният балон – Луис Мигел Фернандес, пилотът се е оплаквал от лоша видимост по време на връзката си със Земята при последния полет. В този момент летателният уред се е намирал над Тихия океан на 200 км южно от столицата Лима.

Предполага се, че балонът е паднал и заради силния вятър.

Части на перуанския флот продължават с помощта на хеликоптери да издирват изчезналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА