Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 12:23 15 217 58

Деян Кюранов: Байдън започна да се държи като Путин, а Путин се държи като Слави Трифонов

  • деян кюранов-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • слави трифонов

„Засега не виждам какво може да накара руснаците да престанат с тази недостойна мега палячовщина”

Деян Кюранов: Байдън започна да се държи като Путин, а Путин се държи като Слави Трифонов - 1
Деян Кюранов, снимка: ФАКТИ

„Не можем да кажем какво ще стане с Русия и Украйна и НАТО, защото не е престанало да става – сега. Хегел казваше, че не можем да схванем и оценим едно нещо, преди то да е престанало да съществува. Но с Украйна ние продължаваме да сме в една и съща ситуация на неяснота, получила се след словесната заплаха откъм Русия с ултиматумите, последвана от материалната военна заплаха от Червената армия”. Тока каза докторът на философските науки Деян Кюранов в предаването „Денят с Веселин Дремджиев”, което се излъчва по TV+.

„Вместо да изясняват положението, изявленията на отговорни лица, като президентите на САЩ и Русия, още повече го замъгляват и объркват очакванията на света до абсурд. След думите на Байдън, че руснаците ще направят война (и уточнението на датата – 16 февруари) – аз престанах да търся реален смисъл вече и в американското говорене. Казах си: „Байдън започна да се държи като Путин... а Путин се държи като Слави Трифонов! - mutatis mutandis.” Лошо е, когато имаме политик ала Слави Трифонов начело на такава военна сила. А иначе и САЩ, и Русия сипят „послания”, насочени към най-немислещата, най-неуката и най-лесно поддаваща се на внушения и люшкания част от хората”, заяви още докторът на философските науки и преводач от руски на няколко книги.

„Примерно – видеото с „руското напускане”. Виждаме танкове, качени на ЖП платформи, да минават някакъв мост. Да приемем, че е Кримският. Само че на кадъра локомотивът ги тегли на запад – към Крим! А не изток към Русия. Същевременно през композицията се провиждат светлини, предполагаемо на бряг, което потвърждава, че ешелонът върви на запад. И сега ще почнат „разяснения”, че, примерно, то било „снимано от другата страна”, или че светлините са на кораби, не на суша, и пр. и пр. Руснаците идеално знаят за объркването, което уж доказателственият им материал ще предизвика. Това им е целта – объркването, не доказването. И ако може това объркване да стане от сега нататък привичен фон на международната политика изобщо”, анализира брилянтно Кюранов.

„Предполагам, че ставащото ще продължава да се тътрузи – може да върнат от границата контингент А, но ще изпратят за границата контингент Б, после ще дойде обратно и А, че си били забравили скиците с пастелчета от оная живописна местност, и пр., и т.н., и т.под. Засега не виждам какво може да накара руснаците да престанат с тази недостойна мега палячовщина. Но в цирка дрънчи тенекиен топ, а в Украйна ако гръмне, ще гръмне истински”, коментира той.

„А за нас – какво? Напълно съм съгласен с квалификацията на Веселин Стойнев за поведението на България – провинциализъм. Това не е единствено мижитурщина – може дори реално да сме по-решителни – само че от провинциализъм излизаме с поведение на мижитурки. От провинциално късогледство, като на нане Вуте, дека гледа от кьошка своята „държава”, защото за него държавата е къщето му с дворището околовръст. Каквото ни е гледането – такова е и виждането”, заяви още Деян Кюранов.

ВИДЕО от интервюто на Веселин Дремджиев с Деян Кюранов:


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    145 20 Отговор
    класическа едра с.ор.осо.идна калинка. с червен нос. кой знае защо. ;)
  • 2 Нещастен бг комплексар

    129 15 Отговор
    Първо се намери на картата,тогава обсъждай Големите.Все Ганковото кафене..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Манчо

    114 11 Отговор
    Сега отвсякъде ще започнат да изпълзяват всякакви "анализатори" и дървени философи .

    Коментиран от #20

  • 7 Gucci x Balenciaga

    38 10 Отговор
    С извинение наистина един голям скеч , банално нещо като сапунен сериал .Словесна ирония и присмех от двете страни САЩ-Русия като че ли разменят публични коментари в Фейсбук онази Албена Вулева и коя беше другата или брейк мач .И Европа им длъжна да участва в целият цирк.
  • 8 Липса на мярка

    97 9 Отговор
    Никак не върви и крайно нелепо е доморасли "капацитети" с насмешка да обсъждат лидерите на големите световни играчи, независимо от проявите им.Зле прикриваната пристрастност отново показва балканския манталитет. Механджийски приказки ... от задния двор.

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 другарят

    63 2 Отговор
    Когато се върви от централна Русия по моста посока Крим... от дясната страна е автомобилният мост, а от ляво минават железопътните линии! На това видео ясно се вижда че е снимано от автомобил спрял на шосето и показва влакова композиция с танкове, която се движи в обратна посока.. Тоест влака идва от Крим в посока Краснодарски край!
  • 11 7,62

    79 6 Отговор
    Чудя се как да те квалифицирам , теб , който даваш квалификация на Путин ! ... ... ... !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Случаен

    59 6 Отговор
    Бай ти дрън се държи като Алена и също с толкова точни предсказания.
  • 14 Абе

    44 4 Отговор
    Вие правите ли разлика между доктор по философия и доктор на философските науки? Чавдаров е обикновен доктор по философия, т.е. кандидат на философските науки от 1985 г.
  • 15 Gucci x Balenciaga

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "Липса на мярка":

    Изобщо проблеми в годините и на двамата преди тази комедия много ми харесваше Путин голям политик, стратег...Сега обаче 🥴 да се разбере с тези държавички цивилизовано какво искат канадеца на времето си свърши гяволъка сегашната история беше въпрос на време да се случи .Не само в България и тук се смеят хората
  • 16 Тихомир

    49 7 Отговор
    Не искам да обиждам човечеца, но четох размислите му до дребнавото му разсъждение върху несъществени и глупави детайли.
  • 17 хХх

    47 5 Отговор
    Това л. от къде изплува ?
  • 18 Kcaniba

    27 4 Отговор
    За Бета версия руснаци с клоуна зеуенски ли глаголи тоа паляк???
  • 19 ФАКТ

    34 3 Отговор
    И ПРАСЕТАТА ИМАТ МНЕНИЕ.
  • 20 00014

    48 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Манчо":

    Навремето такива ставаха партийни секретари, а след това първи демократи антитоталиристи. Според посоката на вятъра.
  • 21 az #Контрапропаганда

    41 5 Отговор
    Още един "компетент" се упражнил по темата... За него с пълна сила важат думите на Путин: "Нравится, не нравится, терпи, моя красавица!" :))
  • 22 Мда

    37 5 Отговор
    Това е да си дохтор по философия. Плямпаш много, а нищо не казваш. Нема питаме отде ти е дипломата.
  • 23 Престанете

    38 4 Отговор
    да публикувате платените простотии на сульо и пульо.
  • 24 Пурко

    40 5 Отговор
    Защо се дава трибуна на такива болни мозъци.
  • 25 Деян Кюранов?? По кой плюеш, по Путин,

    29 5 Отговор
    По Трифонов, по двамата!! Размисли на Олигофрен!!
  • 26 Мамул

    22 0 Отговор
    Истинските събития винаги са зад кулисите! Отпред е постановка, а всяка постановка има места съшити с бели конци. Но зад видимото нещата са сериозни и става въпрос за разместване на пластове и нужда от нова подредба на света.
  • 27 Принц Лимон

    31 4 Отговор
    А Вие кой сте, господине, толкова компетентен
  • 28 hmhmhm

    25 5 Отговор
    Щеше да е идеален за камсамолец тоз тулупчо !
  • 29 Другари, извадете си главата от....

    9 37 Отговор
    Путин просто пробваше търпението и единството на Запада - и този път получи това, което заслужаваше.
    В момента една рубла струва около две и половина стотинки. Огромните логистични разходи, свързани с така наречените руски военни учения до границата с Украйна струват много пари. Да видим как ще се отрази цялата тая работа на руската икономика.
    Да, именно на руската икономика, когато сега Русия си окачи на шията и два сериозни воденични камъка - Донецката и Луганската народни републики. Присъединяването на пет милиона изгладняло и безработно население, територия, опустошена от войната с разрушена физическа и социална инфраструктура не е голяма придобивка за никого.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ПБФ

    18 3 Отговор
    Международната политкика не е хоп-троп. И света не е такъв какъвто го мислят кръчмарските политикани, пробутващи винаги едни и същи хвалително-хулителни тиради с черно-бели умозаключения.
    Сега пък Байдън не бил достатъчно краен.
    .....
    Умиляващо беше твърдението по същото предаване за това, че родното управление се проваляло ваеки път когато проуснело да сипе заплахи по дадена велика сила. Съвсем в тона на родната литературна ксласика и описаните там кръчмарски мислители
    От кога България трябва да сипе заплахи по когто и да било? Това е някаква новост.

    30 години водим пацифистка политика и си деградираме армията по случай случката.
    Хайде малко по-сериозно.

    Прозападната и продемократична нагласа ни най-малко не изключва национално-отговорната позиция. Последната в случая съвпада напълно с евроепйските интереси. И тя е изцяло в полза на деескалацията.
  • 32 В.Сергеев

    9 28 Отговор
    Всички разбраха, че държавата се ръководи от хора в разкрачено положение - русофили по възпитание и фурнаджийски лопати по призвание.В тая ситуация България отново пропусна всичките си шансове да се държи като НАТО, защото ние не сме партньори на алианса, ние сме част от него, ние сме НАТО. Обаче вместо правителството да се вслуша в предвижданията, че реална война вероятно няма да има, то остави госпожа Митрофанова не само да му бърше сълзите, ами и да го уверява, че няма предвид излизането на страната от НАТО, с което по недопустим начин легитимира правото и да се бърка във вътрешната политика на страна член на ЕС и НАТО.

    Е, какво по-сладко за имперския слух? И какво по-голямо унижение за нас?

    Коментиран от #52

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 РЕАЛИСТ

    34 8 Отговор
    Да сравняваш Путин със Слави Трифонов си е направо нелепо. Да ти .. и докторската дисертация.
  • 35 Въпрос

    31 6 Отговор
    Toзи брадясал,лоясал и червясал де$$$бил , да спре да говори своите научени наизуст либерално джендерски постулати и да се скрие в някоя дупка на либералния "изследователски" институт!
    Аман от дебили на тази територия
  • 36 Карлсон от покрива

    25 3 Отговор
    "Байдън като Путин..,Путин като Слави Трифонов..", а Кюранов като д..рт пръч на соросоидна ясла...
  • 37 ак47bul

    23 1 Отговор
    Нагласи се пред продажбите натовци, но утре ако стане конфликт всички вие боклуци начело с Паси и всички натовски креатурки на първи ред да сте, а не децата ни да се бият. Нямате ли памет бе нещастници.
  • 38 777

    27 2 Отговор
    Деяне, ако първо отслабнеш и за приличаш на човек, може и да проумееш какво прави Путин. Но да сравняваш лидера на огромна Русия със Слави, означава че си много тъп.
  • 39 mi6osp

    18 4 Отговор
    Примерно – видеото с „руското напускане”. Виждаме танкове, качени на ЖП платформи, да минават някакъв мост. Да приемем, че е Кримският. Само че на кадъра локомотивът ги тегли на запад – към Крим! А не изток към Русия. Същевременно през композицията се провиждат светлини, предполагаемо на бряг, което потвърждава, че ешелонът върви на запад.

    Елементарно е да се направи.обръщане на посоките. Просто обръщат снимката и лявото става дясно, изтокът става запад. Има и втори вариант, още по елементарен-ползва се стара снимка , на която влакът отива с танковете към Крим.

    Байдън е в истерия. Путин никога не е бил в истерия. Още по-малко е бил наркоман.
  • 40 Кую

    21 1 Отговор
    Този мазния що не си гледа кончината?
  • 41 Иван Радоев

    14 3 Отговор
    Палячовщина да, щото не хвърлиха бомби, като в Югославия, Либия, Ирак. Виж много мъжкарско щеше да е да хвърлят една бомба и да избият няколко хиляди души......
  • 42 Опаа

    16 2 Отговор
    Палячото Кюранковв. Аман от и.диоти
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Красимир Ангелов

    10 0 Отговор
    Поредните изцепки на поредния "специалист"! От такива като теб сме в положение "партер" и като страна и като народ. преди да се упражняваш в мислене ,обясни с какви пари се издържа тоя "център" за либерални измислици? Някои знаем ,но много хора не знаят! Вие сте поредните продажни придворни палячовци!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 тоя

    6 0 Отговор
    щото си е сложил очила се е взел за умен или е един от тумбата аналлизатори.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иян

    4 0 Отговор
    Късата памет е диагноза.Нарича се НАГАЖДАЧЕСТВО.
  • 50 Адолфо

    3 0 Отговор
    Класически български глупак...
  • 51 Ебтер

    4 1 Отговор
    И колкото да се правиш на голям учен, пак не си ...разбрал нищо!!! Явно за това пишеш по този начин, защото ти плащат напечатаните от Фед зелени банкноти!? А се правиш и на малоумник и не знаеш за проведения референдум в Крим, ...не знаеш за незаконния преврат в Украйна, ..не знаеш че има нацисти в същата Украйна и същите запалиха и изгориха живи хората в Одеса, ...не знаеш че същите нацисти убиват деца и невинни хорица в Донбас и Луганск??? Абе въобще нищо не знаеш и нищо не разбираш, ако нещо не е в интерес на тези които ти плащат!? Но поне не се прави, че си вярваш в това което пишеш!!! Язък че се правиш на българин, освен ако си някой Хазар!??? Защото на България същите братушки два пъти помагаха в историята ни и бяха превърнали цветуща градина нашата родина! И във всяко населено място докарваха фургони, за да преглеждат народа ни безплатно, сакън някой да не е болен!? А сега какво е??? Сам виждаш.
  • 52 Ебтер

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "В.Сергеев":

    Абе, ти да не си жената на този, който е написал тази глупава статия??? Вие джендарите дали сте уж мъже или жени...за вас няма значение!??? Затова така си подкрепил дебелия си съпруг!? Хайде стига сте лаели срещу Путин!!! Утре като ви потопи във вода господарите с техните печатници, какво ще правите? Сигурно тогава ...ще се разджендърствувате, ама ще бъде късно! В затвора всички затворници ..ще ви пробват как сте с х.а.л.к.и.т.е!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 браво

    0 1 Отговор
    доста точен анализ, поздравеления :)
  • 56 Коко

    0 1 Отговор
    Глобалистите не спечелиха срещу Русия!Една война между два братски народа и подчиняване на Русия не им се получи!Русия щеше да пострада жестоко в тази война.Глобалистите които изполват САЩ щяха да насочат ядрения арсенал срещу Китай!
  • 57 Андрешко

    0 0 Отговор
    Ако поканя на моята нива всичките ми братовчеди за да може по-бързо да приберем реколтата. То съседът ми ще заподозре че ще приберем и неговата реколта. Следователно съседът ще предизвика селско събрание в което ще ме обвини че аз не мога да извикам моите братовчеди да ми помогнат за събиране на реколтата. Защото той подозира че ще съберем и неговата реколта.
    Следователно подозрението най-големият гаф на съзнанието.
  • 58 Андрешко

    0 0 Отговор
    Извод.
    Не ми пука за никой важно да прибера реколтата.