Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 10:55 2 171 4

Помирение? Гърция и Турция ще проведат проучвателни разговори

  • гърция-
  • кипър-
  • турция-
  • егейско море

Между Атина и Анкара има редица спорни въпроси - от въздушното пространство до границите на континенталния шелф в Източното Средиземноморие и етнически разделения Кипър

Помирение? Гърция и Турция ще проведат проучвателни разговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция и Турция ще проведат нов кръг проучвателни разговори на 22-ри февруари в Атина, съобщи гръцкото външно министерство, цитирано от агенция "Ройтерс". Двете страни се опитват да решат разногласията си за Средиземноморието, отбелязва още агенцията.

Между Гърция и Турция има редица спорни въпроси - от въздушното пространство до границите на континенталния шелф в Източното Средиземноморие и етнически разделения Кипър.

След петгодишна пауза и месеци на напрежение двете страни се обединиха миналата година около идеята да подновят диалога и да направят усилие да намерят общи позиции, което да позволи започването на официални преговори. Атина и Анкара проведоха три кръга разговори, но към момента без успех, отбелязва "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мехмед

    12 5 Отговор
    Как може бе, тюх? Ганчо как ще злослови сега?

    Коментиран от #2

  • 2 Булю булю

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Мехмед":

    гоу бек в Азия, кюрдите са ви приготвили изненади.

    Коментиран от #3

  • 3 Мехмед

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Булю булю":

    гоу бек край Волга. Руски циганин такъв.
  • 4 Така, значи

    7 12 Отговор
    Ако Турция не дойде в 21 век, не се държи като цивилизована държава, не престане да си въобразява възраждания на империи, завоевания на земи, геноцид на населения и си остане единствената страна в света, която не приема международното право по море , не очаквайте нищо.
Новини по държави: