Last news in Fakti

5 Май, 2013 15:40 2 968 0

Българските църкви в Чикаго препълнени за Великден

  • великден
Българските църкви в Чикаго препълнени за Великден - 1
Църквата Света София в Чикаго. Снимка: EuroChicago

 

Тази нощ празнични пасхални литургии бяха отслужени и в двете български православни църкви в Чикаго - "Св. София" и "Св. Иван Рилски-Чудотворец". Църковните храмове се оказаха малки да поберат българските имигранти събрали се да отпразнуват Възкресението на Христос. Празнично блестяха свещичките в нощта, празнично звучаха гласовете на хористите, съобщи БНР от американския град.

Хората останаха на празничната служба до ранните часове на деня, а след това отнесоха в домовете си запалените свещички, огънчето и светлината на надеждата.

Днес  четенето на текстове от Евангелието ще продължи отново, а след това ще има празничен обяд в салоните на църквите с музика, традиционното агнешко, великденските яйца и козунаците. За всичко това са се погрижили църковните настоятелства и, независимо от куверта, който е на стойност 20 долара, със сигурност ще има посетители и на празничната трапеза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА