Last news in Fakti

5 Май, 2013 17:09 1 181 0

Овладяха големия горски пожар в Калифорния

  • пожар-
  • калифорния
Овладяха големия горски пожар в Калифорния - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Пожарникарите в американския щат Калифорния успяха да вземат под контрол силния горски пожар, който застрашаваше 4000 домове недалеч от Лос Анжелис, предаде bTV.

Пожарът унищожи вече 15 къщи, но няма данни за пострадали хора. Стихията избухна в района Камарило Спрингс и се разпространи на площ от 11 кв. км. Няколкостотин души бяха евакуирани от домовете си в околностите на Малибу.

Представител на пожарната служба посочи, че понижаването на температурите на въздуха и повишаването на атмосферната влажност помагат в борбата с огъня. Властите се надяват да го потушат напълно в понеделник.

Повече от 2000 души се включиха в акцията по гасенето на северозапад от Лос Анжелис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА