Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2022 18:23 5 772 106

Лавров: Действията на Русия в Украйна провалиха антируските планове на Запада

  • русия-
  • украйна-
  • сергей лавров-
  • китай

Взаимодействието между Москва и Пекин ще укрепва на фона на действията на Запада, който грубо подкопава основите на международната система, увери първият дипломат на Москва

Лавров: Действията на Русия в Украйна провалиха антируските планове на Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада. Това заяви на публична проява в Москва външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Президентът Владимир Путин целеше с тази операция "първо, да се гарантира сигурността на хората в Донбас; и второ - да се премахнат заплахите за Руската федерация, трупани под формата на милитаризация и нацификация на Украйна. Щом разбраха, че нашата линия е спомогнала да бъдат провалени техните замисли, виждате - сякаш са пощръклели", каза Лавров.

Още новини от Украйна

Първият дипломат на Москва изрази надежда, че бойните действия срещу Киев ще приключат с подписването на всеобхватни документи по въпросите на сигурността, които ще предвиждат за Украйна статус на неутрална страна, отбелязват ТАСС и РИА Новости. "Тези задачи са абсолютно легитимни и разбираеми", заяви висшият дипломат.

Според него обаче се усеща как САЩ "държат за ръка" Украйна по време на преговорите с Русия. "Постоянно се усеща, че някой "държи за ръка" украинската делегация, най-вероятно американците, като не ѝ позволяват да скланя на искания, които смятам за абсолютно минимални. При все това процесът върви", посочи Лавров.

Украинската криза бе предизвикана от политиката, която Западът водеше спрямо Русия, щом разбра, че федерацията "няма да бъде послушна", заяви руският външен министър. Русия иска равноправен мир без войни и проекти, целящи "да насъскват" едни държави срещу други, добави той.

Инициативата на полското правителство да бъдат изпратени в Украйна мироопазващи сили на НАТО може да е продиктувана от стремежа на Варшава да поеме контрола над Западна Украйна чрез полски контингент, който да е гръбнакът на тези сили, предположи Лавров.

Взаимодействието между Москва и Пекин ще укрепва на фона на действията на Запада, който грубо подкопава основите на международната система, увери руският държавник.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    46 153 Отговор
    Пияницата лавров с грозния фейс отново не си е пил хапчетата

    Коментиран от #39, #67

  • 2 До Лавров

    42 147 Отговор
    Лавров, запада не подкопава! Вие правите война!

    Коментиран от #101

  • 3 Цврък

    125 32 Отговор
    Правилно казва другарят Ларвов
  • 4 Българка

    39 139 Отговор
    Украйна вече официално обяви, че са готови за неутралитет, но не са готови да дават нищо от територията си. Така че руските нашественици да се изтеглят от украинската земя, включително от Крим и да плащат репарации за разрухата и варварските убийства

    Коментиран от #42, #63

  • 5 Стойко

    34 108 Отговор
    Не видях какви са коментарите на русофилите, за думите на Немцов? Че на Путин не му пука за руснаците? Че не му пука за хората в Донбас? Че хората в Крим и Донбас са си имали руска власт и преди когато са били в Украйна? Че не са били малтретирани или избивани, когато са били в Украйна? Пророческите му думи през 2014 г.са - " На този негодник не му пука за хората в Крим и Донбас. Рано или късно ще започне братоубийствена война с Украйна не заради нашите сънародници там, а за да се задържи на власт и да може да продължава да граби нашите природни ресурси заедно с обкръжението си олигарси".. Какво ще отговорите на това? Дали не беше убит за това, а?

    Коментиран от #14, #35, #38, #85, #92, #100, #105

  • 6 Гошо

    84 8 Отговор
    Когато атовете се ритат, магаретата теглят, познайте кои са магаретата в тоя случай?
  • 7 Вие сте бунаци

    22 67 Отговор
    Сега заплахата за русия е много по-голяма от преди.

    Коментиран от #102

  • 8 Мечтай си ушанка

    28 74 Отговор
    Колкото победихте капитализма преди..

    Коментиран от #20

  • 9 Не го слушат Лавров

    116 21 Отговор
    Запада сега е зомбита от Пропагандата и освен да праща оръжие за разруха, друго няма да направи. Жалко за мирните украинци натикани межди куршумите в борбата на САЩ да е световен хегемон.

    Въпрос на малко време е и Щатите ще рухнат. Стига векове са живели на гърба на цялата планета.

    Коментиран от #15, #22, #33

  • 10 Сатана Z

    103 23 Отговор
    По всичко личи,че Руското външно разузнаване и ГРУ са си свършили работата и нанасянето на изпреварващ удар е сварил НАТОвските орди неподготвени.Щом вият като чакали,значи нещата отиват на “изуй гащи”.
    Z

    Коментиран от #25, #70

  • 11 напротив

    22 78 Отговор
    Този и той го хапе яко коня. Точно че Действията на Русия активираха целия запад против тях, а досега никой не се занимаваше с тях.

    Коментиран от #46

  • 12 Националист

    15 93 Отговор
    Човеко подобния е изтрещял ,скоро цяла Русия ще е под Украински флаг

    Коментиран от #27, #73

  • 13 дааа

    19 68 Отговор
    Обявявайте ,че сте победили признаваме ви за най-великите,само спрете с убийствата на жени и деца и си живейте в паралелната вселена.

    Коментиран от #28

  • 14 дааа

    34 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    И господ да им се яви на тия пак ще си знаят тяхното.
  • 15 От провинцията

    64 10 Отговор

    До коментар #9 от "Не го слушат Лавров":

    Важно е фашисткият резерват в София да бъде изолиран и прочистен.София не е България.
  • 16 Вова

    6 65 Отговор
    "като не ѝ позволяват да скланя на искания, които смятам за абсолютно минимални"

    Алооо, Ларва, гнида долна. Кои мои искания са минимални??? Императорите имат само солидни искания.

    Зет ти аз го сложих в списъка със санкциите. Намек да не ме дразниш. Ти продължавай, продължавай...
  • 17 истина

    15 70 Отговор
    Сега Русия ще се разпадне,а Китай взема Сибир.
  • 18 БудаЛа

    85 13 Отговор
    Като гледаме абсолютно несъразмерната реакция на т.нар. запад и техните клакьори срещу защитната реакция на Русия, сравнено с пълната липса на осъдителна реакция, че дори подкрепа, когато сащ рушаха много страни по света, напълно ясно става безсмислието да се разчита на нормални отношения с тях.
    Та прав е човека.

    Коментиран от #34

  • 19 Стойко

    12 77 Отговор
    Прекрасна новина от последните минути: Украинските ВВС ликвидираха с ракета командира на 8 армия на Русия в Украйна генерал -лейтенант Андрей Мордвичев! Унищожен е целия команден пункт в който е бил генерала. Досега за 20 дни Русия загуби 4 генерали и 36 полковници! Да напомня че САЩ за всички войни е губила общо 2-ма генерали !

    Коментиран от #36, #43, #49, #82, #104

  • 20 Ха ха ха ха ха

    58 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мечтай си ушанка":

    Ха ха ха, капитализъм няма от 80-те години на миналия век в САЩ, а в Европа от 90-те! Ти приятелче, знаеш ли изобщо в каква система живееш? Каква система е в САЩ, в Европа, Русия, Китай.....? М? Съдейки по коментара ти, явно не знаеш!
  • 21 Империя на злото и лъжата

    14 56 Отговор
    На този само ватниците му вярват .. до някъде. И съветските другари, облъчени от руZZлямска радиация.
  • 22 Стойко

    13 68 Отговор

    До коментар #9 от "Не го слушат Лавров":

    Спокойно смазани руcooфилиcтици! Противоракетния ядрен щит на НАТО е почти готов! Още при пуска рашковите ядрени ракети ще бъдат взривени! А 7 хиляди ядрени бойни глави на САЩ, Великобритания, Франция ще превърнат руската земя в един огромен кратер. И САЩ се подготвя за последен ядрен удар, но не афишира това като изпeркалото джудже пигмeй-
    The Telegraph: САЩ оборудваха ядрените си ракети с усъвършенствани детонатори, които повишават два пъти разрушителната им сила

    Коментиран от #44, #50, #60, #90

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тити

    12 44 Отговор
    Лавров ви сте затънали повече даже и от Афганистан потъватр бавно но сигурно.
  • 25 bVlgari

    13 46 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Z ...российский тролчо,Z е равносилно на нацисткото V,копейкин.Z са точно до никъде,гладни и кални в Z мизерията си.Стрелят по жилища и рушат градове.За друго не са способни.А са получили казаците "Стингър",а Афганистан ще стане светъл спомен за Z.
  • 26 Питанка

    11 44 Отговор
    Този дали си вярва ?! Ако си прегледа изявите в последния месец ще се хване за главата що лъжи е изрекъл .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Амиии

    50 8 Отговор

    До коментар #13 от "дааа":

    Жените и децата,дръзнали да избягат (живият щит на нацистите) ги избиват нацистите в УкраИната.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    61 9 Отговор
    Зеленски е психопат и изобщо не му дреме , че от 2014 , и досега заради стремежа на хунтата в Киев да се хареса на запада с русофобия , продължава да избива цивилни , жени и деца . Лавров твърде рано обявява , че е стъпкал змията .
  • 31 Румен

    7 39 Отговор
    Z омби човек с голяма уста кат цинкова кофа. С кеф да се исер—- в нея
  • 32 Целия Запад

    58 8 Отговор
    Няма целия Запад - има САЩ и мишките около него. Китай и Русия знаят че сега не спрат ли тия "Западняци" , после ще е късно.

    Прочетете за съюзите между двете, за обмените, валутата и прочие. Арабите са с тях. Индия вече купува това което целия ЕС отказва.

    Ако Китай и Русия натикат доларите които имат обратно в САЩ и за два дена ще ги фалират. До да го правят? Щатите и сега са достатъчно икономически зависими от тях.

    Понеже тука има писатели които само тролят без застъпят на факти ще питам : Утре ако Русия спре Урана който продава на САЩ , кво ще стане тока им?

    Без уран също им трябват броени седмици до реален икономически и всякакъв фалит.

    Вие Русия фалирате от две седмици, хах. Тя се готви за тия събития от 10 години! И не е сама!
  • 33 да питам

    7 32 Отговор

    До коментар #9 от "Не го слушат Лавров":

    Въпрос на малко време е и Щатите ще рухнат...И пак ще питам. За кога е планирано рухването, че да си навия часовника. Че пропуска ли се такъв сеир. Аз вече 55 години чакам рухването ....ама май само с чакането ще си остана. Та, за кога е планирано този път рухването?

    Коментиран от #45, #56

  • 34 Вова

    9 33 Отговор

    До коментар #18 от "БудаЛа":

    На 20-ия ден война, все още никой не успява да ми обясни от какво Русия трябва да се защитава. Аз лично съм си в бункера, за голтаците не ми дреме, кинти имам за 10 живота, дай Боже да имам време поне този да доживея достойно, че малко остана. Вчера един от силоваците ми подшушна, че са питали Майкъл Чорни каква електронна лампа ползва за отложените екзекуции. Щели да ми я инсталират под кревата. Подлеци!
  • 35 Морски

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Стойко ходи да си направиш една... вместо да използваш ръчичките си да драскаш глупости тука,че и после сам да си отговаряш😂ходи си удари една... чиста работа😂
  • 36 Митраджия

    4 34 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    Това беше още вчера ,но Путлеристите драскаха навсякъде че е фейк .вече е доказано ,генералите намаляват със всеки изминал ден от войната. А Путлер е в бункера се чуди кого да прати на фронта. Явно вчера концерта е бил в памет Мордвичев неофициално.
  • 37 Хаха

    7 24 Отговор
    Все Запада ви е виновен,вие сте чисти като сълза
  • 38 Хахаха

    32 5 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Немцов не може да бъде авторитет нито за руснаците , нито за умни хора, по принцип. Не бъди смешен.
  • 39 GGG

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Браво, Путин ги изпревари и надхитри !
  • 40 да ти кажа

    18 8 Отговор
    Понеже тука има писатели които само тролят без застъпят на факти ще питам : Утре ако Русия спре Урана който продава на САЩ , кво ще стане тока им?..Еми нищо нема да стане. Щото ако не знаеш, Казахстан е основен производител на ядрено гориво. Росатом само го препродава. Поинтересувай се, па после говори глупости.

    Коментиран от #51, #54

  • 41 Много интелигентен

    25 6 Отговор
    и грамотен външен министър. Дай боже един ден и ЕС да има такива политици, които да защитават нашите интереси.
  • 42 00014

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Късно е чадо за китка. Която има много любовници ще бъде от всички отритната. Кой е..л .... е..л .... Русия затваря манастира.
  • 43 Бацо Гацов

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    Грешка- този е петият генерал, Направи си справка и ще видиш че грешиш.

    Коментиран от #71

  • 44 Стоюо

    26 5 Отговор

    До коментар #22 от "Стойко":

    Ти чак сам не си верваш Русия е 17 млн кв км, по дължина са 15 хил по ширина 5-6 хил, могат през сто км да разполагат по 100 ракети и пак място ще има, виж Фащ имат три големи града на източното лрайнрежие, два и половина ма западното и един на езерото Мичигън, все лесна мишена за пидводниците, те даже омая в Манхатан не я усетиха дорде не се показа преди 10 години. В Русия големите градове са през 1000 км най малко а Новосибирск и Владивосток са на 5-6 хил км от другите големи. Сещай се кой ще загуби повече при ядренна война. От де точно противоракетния щит ще улучи ракета дето е в Новосибирск поне на 7-8 хил км от натовските ракети? На тях им трабват 200 км до космоса щото те не знаят на каква орбита са настроени а в космоса орбита не се променя така лесно. Аре пий си аповете
  • 45 Ти знаеш ли как протестират в САЩ

    33 3 Отговор

    До коментар #33 от "да питам":

    Народа на Америка ще помете политиците си. Такива бунтове няма по света. Това е най войнствената и жестока нация. Още малко да им се дигне инфлацията и настроения то часовник няма да ти трябва.

    Тия там зад океана живеят с .инсулта че са господари на света и всичко им е даденост. Сега като останат без пари ще си разчекнат един по един Байдановците. Те го бяха подпукали още на изборите или и това се забрави?

    Коментиран от #55

  • 46 Това ти е проблемът

    34 4 Отговор

    До коментар #11 от "напротив":

    на теб и себеподобните ти, че не виждате по-далеч от носа си и не се интересувате от нищо. Западът винаги се е занимавал с Русия, винаги. Под една или друга форма. Да я отслаби, да и вземе ресурсите, да я прецака по някакъв начин.
    И това което става е всъщност вследствие от политиката на Запада или по-точно Америка и Велокобритания.
  • 47 Тръмб

    11 5 Отговор
    Аз бях останал свпечатление, че основният план на запада е да организира война между Украйна и Русия.
    А то се получи специализирана военна операция, която се развива строго по план...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ти стана

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    По голям фейкажия от Джамбазов и шумов ве
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Инвеститор БГ

    26 4 Отговор

    До коментар #40 от "да ти кажа":

    На 8 март САЩ спря да внася руски петрол и природен газ, но не се отказва изцяло от енергоизточниците от Русия, пише Ройтерс.

    Енергийният сектор на САЩ зависи от вноса на уран за гориво за ядрените централи в страната. Суровината идва основно от Русия, както и от близките ѝ съюзници Казахстан и Узбекистан.



    По данни на Агенцията за енергийна информация (IEA) трите държави доставят общо 46% от урана, ползван в САЩ. Други източници са още Канада (22%) и Австралия (11%).

    Добивът на уран в Русия е под контрола на държавната ядрена корпорация "Росатом", която беше създадена през 2007 г. от президента Владимир Путин.

    Зависимостта на САЩ от вноса на някои енергийни продукти и метали от Русия вече се дискутира в Конгреса. "Трябва да потърсим алтернативни източници, включително и в САЩ", коментира сенаторът републиканец Дан Съливан, избран от Аляска.

    Коментиран от #62

  • 52 Трифон зарезан

    5 28 Отговор
    Лавров първо вземете да се извините лично на всеки човек на света за отправените ядрени заплахи."Готови ли сте за ядрена война." После не се прави на жетва военнопрестъпник такъв. И платете обезщетение за жертвите на военните ви действия и за икономическите щети на целия свят.
  • 53 Смешни сте Евроатлантиците

    34 4 Отговор
    Тук един запознат и обективен човек ви прави луди калинки. Вървете си сипете по една ракия и чакайте Ергенът.

    Това с Урана си е самата истина - руснаците имат толкова козове и инструменти че на Запада ще му се завие свят. По скоро ще спре да се върти квото и да било без ток.
  • 54 Вова

    5 22 Отговор

    До коментар #40 от "да ти кажа":

    Не се очакват сериозни последствия. Дори вчера сенатор предложи законопроект за забрана за покупката на уран от РФ. Единственият проблем ще е с този, който е с 20% обогатяване, и се използва за експериментални и перспективни реактори, Но Иран съсвем спокойно вече покрива тази бариера. Вчера врагове, днес братя. Знаеш как е в Ю Ес.

    Та, споко, с урана няма проблем. Имаше дискусия дали да се налагат общи санкции на Росатом, но засега има затишие по темата. Аз обаче им наложих, като им забраних да продават ядрено гориво във вид на готов продукт (топлоотделящи елементи). Специална комисия ще гледа всяка експортна заявка, като за момента нагласата е да се разрешава износът за стековите контракти, примерно Аккую, Бушер, евентуално Пакш, но под много голям въпрос.

    Надявам се да съм бил изчерпателен, дорогие мои.

    Коментиран от #69

  • 55 От понеделник

    24 3 Отговор

    До коментар #45 от "Ти знаеш ли как протестират в САЩ":

    И във Франция започват големи стачки
  • 56 Дрогарче

    33 4 Отговор

    До коментар #33 от "да питам":

    вместо да питаш взЕми и прОчети нещо.
    Светът не е каквото беше.
    А ти явно за 55 години не си поумнял.
    Преди на САЩ му беше лесно - Китай слаб, Русия социалистичекса. Никакви икономики. Сега Китай е силен и с пазарна икономика. Русия също.
    А самият САЩ си изнесе всичко навън и средната му класа намалява с всеки изимнат ден.
    И техните политици вместо да обърнат внимание на проблемите в самата Америка те се чудят къде каква война да разпалят щото сигурността им е застрашена.

    Коментиран от #61

  • 57 Няма значение

    5 17 Отговор
    важното е, че при вас всичко върви по план в Украйна...по план е, нали? Нали е всичко по план, лаврак
  • 58 Гневен язовец

    25 2 Отговор
    Ало,Зеления!! Не знаеш ли,че тарикат мъж не писка?? Какво се жалиш като ощипана мома???
  • 59 путин лавров

    6 18 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 60 Абе

    21 4 Отговор

    До коментар #22 от "Стойко":

    Стойко,полека да не паднеш от стола от радост по американците бе момко.Ти се моли руснаците да не насочат ракетите към нас.Ще има се криеш под полата на майка си от страх
  • 61 Много точно казано

    24 3 Отговор

    До коментар #56 от "Дрогарче":

    Щатите са пред фалит. Как ще се измъкнат тия път? Не спряха да обикалят по света и на света му писна от тях.
  • 62 Вова

    3 21 Отговор

    До коментар #51 от "Инвеститор БГ":

    Казахстан вчера ме предаде. Каза, че ще им продава колкото поискат и имали отработен алтернативен маршрут за доставка.

    Казатомпром е основен производител на уранова руда в света. Част отиваше за РФ, но при твърдото изискване за разплащане в доларти, тази част ще се разпредели между Китай и Щатите.

    Те те така...
  • 63 Българин

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Госпожо, за Ваше съжаление, киевските марионетки не са в позиция да поставят условия!
    Те могат само да приемат такива и колкото по-рано го сторят, толкова по-добре за Украйна
    или поне това, което ще остане след войната от нея.
    „Като не щеш мира – на ти секира! хан Крум Страшни.

    Коментиран от #65

  • 64 Скорпи

    8 12 Отговор
    Ще Ви видим какви дружки ще бъдете с Китай....не се надъхвайте много...Китай преди всичко си гледа собственият интерес....

    Коментиран от #80

  • 65 Вова

    3 18 Отговор

    До коментар #63 от "Българин":

    Това пък кой ти го каза?

    Моите роби са все още зомбирани и някой им е виновен, че си загубиха спестяванията, а скоро и всички изграждано дълги години. Възпитанието от детската градина, да се търси външен враг, няма как да им се отнеме, но вашите маргинали казват, че гладът е по-силен от тока. Ще търпят, ще търпят, пък ще скъсат синджира.

    Въпросът с нападение на друга държава от страна на РФ се дискутира от поне 5 години в затворените кръгове, като и всички участващи са обединени около темата, че риск от гражданска война в РФ съществва при такова развитие на нещата. Хардлайнерите заявяваха, че това ще е една полезна война, в която ще останат истинските родолюбци. Ми да остават, аз кво?
  • 66 Разбира се"

    15 3 Отговор
    От тук нататък политиците вече са започнали със своите умни обяснения. Пилоси вече каза, че повишаване на цените на горивата е вследствие на путински данък
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 NNN

    5 13 Отговор
    Русофилските тролове са налазили и тези коментари !!!
  • 69 Ха ха ха ха ха

    17 3 Отговор

    До коментар #54 от "Вова":

    Изчерпателни глупости :)))) сенатора предложил, след като Русия спря износа на уран за САЩ:))) срам ги е сащисаните и видите ли, ние налага е санкции... Абе смех.
    Проблема с урана им е голям.... И не може да го замени Казахстан или който и да било друг..... Трябва си руски...

    Коментиран от #75, #77

  • 70 NNN

    6 13 Отговор

    До коментар #10 от "Сатана Z":

    Милия руски трол! Навсякъде виждаш натовски орди, нали :)))
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Гост

    7 11 Отговор
    Лавров говори за мир но никъде не говори за целостта на Украйна и за мир без анексии. Говори за неутралитет на Украйна, но реално не се дават никакви реални гаранции за независимостта и.И въобще ако се приемат условията за мир на Лавров това означава Украйна да изгуби държавността си.С други думи целта на войната е да се унищожи държавата Украйна. Едва ли това е възможно да се случи през 21 век с една четиридесет милионна държава в Европа каквито и военни победи да постигне руската федерация.Още повече,в близките месеци Русия е чака икономически апокалипсис.
  • 73 СЛАВА НА РУСИЯ

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "Националист":

    На теб укро.хохалско Човеко подобно изтрещяло що не ти го дадем да го О. Л. И. Г. А. В. Е. Ш. така малко и доволно, скоро цяла украина я ще е под Руския флаг

    Коментиран от #98

  • 74 Стилян

    5 3 Отговор
    Прав е
  • 75 Вова

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха ха ха ха":

    Русия не е спирала износа на уран. Не фантразирайте. Росия спря износа на високотехнологични продукти.

    Постановление № 311 на руското правителство от 9 март 2022 г. за забрана за износ на стоки извън територията на Руската федерация съдържа TN VED EAEU код 8401:

    Реакторы ядерные; тепловыделяющие элементы (твэлы), необлучённые, для ядерных реакторов; оборудование и устройства для разделения изотопов.

    Износът на уран, потретвам, не е забранен. Позволете ми да зная какво се случва в управляваната от мен територия, да?
  • 76 Станчо

    6 1 Отговор
    Политиката е подла работа
  • 77 Вова

    4 8 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха ха ха ха":

    Забравих да попитам откъде черпиш тази информация, че си трябва руски?

    И малко допълнение. Украйна работи на повече от 40% с американско гориво в ядрените си централи. За да се спазва паритет, Уестингхаус ползваше само РУСКА суровина за изработването му. В момента консумацията на електроенергия в Украйна е намалена, тя вече работи в паралел с ENTSO-E и пиковите натоварвания ги поема континентална Европа. Значи ресурс за преразпределение има.

    И пак напомням. Иран е много напред с обогатяването...

    Коментиран от #83

  • 78 Вярно са

    14 3 Отговор
    Пощръклели. Преди бяха истерясали, че Русия явно няма да им позволи да си развяват наполеонките, сега, като ги ухапа мухата цеце, не могат да си намерят място от яд, че са ги надцакали в собствената им игра.
  • 79 Стоян

    7 1 Отговор
    Справедливост във всяка форма. Дали ще дойдат по добри времена!? Трябва разумно да се постигнат интересите. Иначе по слабия гори. Особено ако е глупав...И слуша някой дето го подтиква да се репче.
  • 80 А от

    10 1 Отговор

    До коментар #64 от "Скорпи":

    100г основният интерес на Китай е Тайван, така че ще видим. Аз лично очаквам интересни събития от там след края на Войната.
  • 81 стоян георгиев

    6 18 Отговор
    украина даде на русия урок как малкия може да се опълчи на силния особено като силния е тиранин.дрогаря оленовъд лавров бързо забрави опорките за денацификация,марионетно правителство и смяна на президента на украина.шамарите дето му плеснаха украинците в красивата и интелигентна физиономия явно помогнаха!
  • 82 До Стойко.вица

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    Да напомня и да Запомниш, че Р О С С И Я, Не започва Войни, А ГИ ЗАВЪРШВА,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НС КОЕ МЯСТО,КЪДЕ И КОГА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО.
    Реши и ЩЕ ПРИКЛЮЧИ Донбас.ката ВОЙНА ВОДЕЩА се от киевските бандер.ски неонацисти вече 9 Лета Господни!
    ЗА Хилядолетната си История е Губила Стотици Милиони Войници НО ВИНАГИ, ВИНАГИ Е ПЕЧЕЛИЛА ВЕЛИКА БОЙНА СЛАВА. Страхливото мижава америка сащ - имат / нямат 200 години история

    Коментиран от #99

  • 83 Също така

    9 2 Отговор

    До коментар #77 от "Вова":

    Иран ясно заяви своята позиция. Ако не си чул преди няколко дни изстреля 12 балистични ракети фатик 100 към американското консулство в Ебрил. Та Иран е ясен играч.

    Коментиран от #88

  • 84 Мдааа

    24 5 Отговор
    Годподин Лавров, с тази война 99% , не само в България станахме русофили просто, защото на хората им писна от наглата политика на САЩ и техните слуги от ЕС !!

    Коментиран от #91

  • 85 Даааа

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    АБСОЛЮТНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ. ....!!!!!!!!
  • 86 Кинжал

    8 4 Отговор
    Хиперзвуковото оръжие в действие!
  • 87 Урюрвкос

    5 3 Отговор
    23 февруари е голям праздник за всички военни и тези които не са служили в армията. Обикновенно на 24 сутринта махмурлука е масов и не разчитай на сериозни работи. Каква трябва да бъде опастноста че рано сутринта на 24 да вдигнеш 100хил саби в атака. Засега няма позиционни боеве армия срещу армия но по планините намерено оръжие и подготвените съоръжения косвено нещата са били на кантар и Путин е изпреварил събитията с няколко часа.
  • 88 Вова

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Също така":

    Не смесвай бизнес и политика. СВПД си върви към финално подписване, всички страни са удовлетворени от постигнатите компромиси. РФ не се оттегли от преговорния процес, но и не постави кръстосани условия. Искаше гаранции само за своите неща.

    Не залагай на това, какво е било вчера.

    Т.е., ти си знаеш в какво тото искаш да играеш.
  • 89 Като слушаш Лавров...

    4 11 Отговор
    Неусетно се озоваваш в следвоенните години на 1945 г. Като продължиш да слушаш, правиш асоциации със щастливият живот в Северна Корея. Едва след това почва да ти се драйфа...

    Коментиран от #93

  • 90 БПФ

    14 2 Отговор

    До коментар #22 от "Стойко":

    Хахахах, бeден тpoл, който се опитва да изкара плати да си плати интернета в мухляcалата панелка: знаем ги тия укpoпски приказки за убивaните под път и над път генерали !!! Танковата колона закъсала, един генерал тръгнал пеш през полето да бута - укрoпски снайперист генерал го гръмнал. След него втори генерал тръгнал пеш през полето да бута танковете, снайперистът бамнал и него, после и трети генерал така !!! Кой се крие в бункер и кой излиза пред народа си и събира 100 000 души на стадионът и това го видяхме. Защо не напишеш, как в Мелиуполь азовците в момента са избивани като мишки, а в Донбас бе унищожена почти до крак цяла укpoпска бригада - същата, която удари с ракета мирни хора в Донбас.

    За ракетният щит - слабoyмни като тебе никога няма да разберат, че НИЩО не може да спре хиперзвуковите ракети, каквито само Русия има на въоръжение !!! Нито може да схванеш, че САМО подводният флот на Русия може да унищoжи САЩ и то три пъти подред и говедорес не могат да направят нищо, няма да имат време дори да напълнят гащите. И то говоря само за шестте подводници Борей. Най-новата - "Белгород", единствената на света подводница пето поколение, база за подводните дронове Посейдон, може САМА да унищожи САЩ и Китай !!!
  • 91 МъДаааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Мдааа":

    Наздраве неудачник !
  • 92 Швес

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Колко пъти, бе , Стойко, колко пъти! Не видял, не чул, ами изчистия я тая ушна кал бе, гурлите измий!
  • 93 Швепс

    6 2 Отговор

    До коментар #89 от "Като слушаш Лавров...":

    Никой не ти пречи да се прехвърлиш в 1929 година в Америка.
    А ако искаш да идеш днес, гетата им са безкрайни
  • 94 Васил

    7 6 Отговор
    "Руската специална операция в Украйна провали антируските планове на Запада", като изби украинци и руснаци в украинските села и градове където половината са руснаци, цивилни, жени, деца , руски момчета войници жертви. Браво на хитлера-путя, намерил как да противодейства на запада - като избива своите
  • 95 Рашка с чашка

    4 8 Отговор
    В крайна сметка Русия ще стане изцяло зависима от Китай. Защото това ще е единственият купувач на руски газ. Европа планира постепенно да се откаже от руския газ, който в момента е 30% от газа в Европа. Други търговски отношения между Русия и,, Запада " в това руснаците странно включват и Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия, няма да има. Но Китай няма намерение да прекъсва търговските си отношения със същия така наречен Запад, защото 95% от износа им е за там. В същото време и към момента Китай се снабдява с горива от Казахстан и Иран и явно са им достатъчни за сега. Русия за да ги измести ще трябва първо да построи газопровод до Китай и по-важното ще трябва да продава на много ниски цени. Си Дзинпин на няколко пъти заяви че рано или късно Сибир ще стане китайски, изглежда че знае какво говори, руснаците ще трябва да се примирят и с това. Ето на къде води Русия другаря Путин. А войната в Украйна вече са я загубили, независимо дали ще я превземат, в което се съмнявам.

    Коментиран от #103

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Шах

    3 0 Отговор
    Политиците ограбват трудът на хората за да имат оръжие с което после да ги убият .
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 00014

    8 0 Отговор

    До коментар #82 от "До Стойко.вица":

    Не лъжи! Имат поне 500 годишна история като потомци на пирати, престъпници и каторжници.
  • 100 Пловдив 1912

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Някакъв коментар за съвсем близкото минало ...Ирак , Афганистан , Сирия , Сърбия , Ливан и тн...
  • 101 верно ли бе?

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Лавров":

    кой ти каза? да си чул официално да е обявена война? това са военни действия същите които нато правиха в Сърбия а Украйна е руска така че си правят военни действия в собственя територия ФАКТ
  • 102 от тебе ли )))))

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Вие сте бунаци":

    ще ти се смеят ))))
  • 103 дадада

    6 0 Отговор

    До коментар #95 от "Рашка с чашка":

    Е затова сега ще купуваме краварска газ , ( когато я има ) на 10 - орно по скъпи цени, горивото ще стане 10 лв , добре ли е краварюююююю , ама не мислите само мучите а трябва и да мислите малко преди да пишете ;)
  • 104 Това

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    повод за радост ли е? Става дума за човешки животи. Състрадателни сме към живота на украинците, но не и на руснаците,на които сме задължени до живот. Колко пъти ФАЩ са ни освобождавали? Ние сме на където духне вятъра. Безпринципни предатели
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания