Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Март, 2022 05:29 2 803 14

Русия и Украйна отново преговарят за мир

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • преговори-
  • михайло подоляк

Това потвърди представителят на Украйна в преговорите Михайло Подоляк

Русия и Украйна отново преговарят за мир - 1
Снимка: Туитър

Михайло Подоляк, който е един от представителите на Украйна в руско-украинските мирни преговори и съветник на ръководителя на украинската президентска канцелария, потвърди, че преговорите с руската делегация ще продължат днес.

"Да, разбира се - утре сутрин. Това ще е следващият кръг. Преди това се работеше изключително интензивно в работните подгрупи", заяви той пред украинското издание "Страна".

Още новини от Украйна

Първият кръг от диалога между Русия и Украйна се проведе на 28 февруари в Гомелския регион на Беларус, като делегациите разговаряха в продължение на пет часа. След това страните се срещнаха на 3 март в Беловежки район и на 7 март в Брестка област. На 10 март министрите на външните работи на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба проведоха консултации в рамките на дипломатически форум в турския град Анталия. Понастоящем преговарящите продължават да общуват чрез видеовръзка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сава

    23 4 Отговор
    За какво преговарят за мир, да влизат в Москва,
    Толкова руснаци убиха, толко генерали убиха, народа си им ги обича, Европа им се радва, лабораториите им помагат за борба със СПИН и листни въшки,
    ... Сигурно преговарят да вземат 300 км от руската територията.. посока Москва !
    П.с.- може и да не е така но , от обективните медии се информирам !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    МИР да има не и война
  • 3 боил

    19 4 Отговор
    Украинците водят преговорите като побетили и чакат Русия да се признае за победена и да си изтегли войските....как ги търпят руснаците ,, не знам .
  • 4 Сесесере

    3 17 Отговор
    СССР И ГЕРМАНИЯ НАПАДАТ ПРЕЗ 1939 ГД мирна Полша нацистите и комунистите са били съюзници даже правят общ военен парад в град Брест мисията била Освободителна както сега на ПУТИН В УКРАЙНА
  • 5 Емо

    13 1 Отговор
    Някой виждал ли е картината на Иля Репин "Запорожки казаци пишат писмо на арменския поп"?. Истински шедьовър,препоръчвам я на всички любители на живописта!

    Коментиран от #7

  • 6 Петров

    26 0 Отговор
    Българското общество е в тотално незнание по процесите в Украйна последните 15-20г. Елита е военизирано нацизиран. Ако за нас ДС все още е фактор на задкулисие, то в Украйна достъпа до управленски позиции и кариера минава през участие в АТО и последващо обучение в школа на ВСУ. Реално политическа система с избори и др. минава през предварително проверени или приели ситуацията. Всичко инакомислещо бе заплашвано, малтретиран, избито или изгонено.Суверенна Украйна не съществува.
  • 7 Урюрвкос

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емо":

    адресата според пощенския код е турския султан
  • 8 ами

    11 1 Отговор
    Никога Германия и СССР не са били съюзници преди ВСВ.Имали са Пакт за ненападение-което е доста различно от съюзници.Съюзници са били Великобритания Франция и Полша.Дори първите две страни са били гарант за целостта на третата страна.Но след 1 септември Великобритания и Франция само обявяват война на Германия но не нападат Германия-само си бъркат в носа.

    Коментиран от #13

  • 9 007

    4 12 Отговор
    Мир ще настане когато Путин се спомине.
  • 10 ужас

    9 1 Отговор
    Преговаря се само по хуманитарни въпроси и по това с каква писалкка зеленски ще подпише капитулацията. На коя ще се направи реклама.
  • 11 Митко

    6 5 Отговор
    По последни данни на НСИ 61% от българското население не одобрява нахлуването на Русия в Украйна (мислещи хора), 23% не могат да преценят (видимо опитващи се да мислят хора), а 16% одобряват нахлуването на Русия в Украйна (тях, най - вероятно сте ги видели миналата събота пред Кауфланд). 🤣🤣🤣
  • 12 Тити

    2 7 Отговор
    С психично болен Руснак да водиш преговори за мир не думай.
  • 13 копи пейст

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ами":

    ................договорът включва секретен протокол за разделяне на териториите на Румъния, Полша, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна и Финландия на немска и съветска сфери на влияние, като това предполага „териториални и политически преразпределения“ на тези страни...............
  • 14 Демокрация ли?

    0 1 Отговор
    Смущаващо е с какво лицемерие Брюксел и Вашингтон дават безусловната си подкрепа на президента Зеленски, чието правителство вече осем години продължава безнаказано да преследва рускоговорящите в страна, включваща множество етнически групи, от които тези, които говорят руски. И скандално е, че мълчат за използването на цивилни като жив щит от украинската армия, която поставя зенитни ПВО в населени места, болници, училища и детски градини именно така, че унищожаването им да причини смърт сред населението
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания