Last news in Fakti

23 Март, 2022 20:43 8 134 122

Украинското село Чернобаевка влезе в историята

  • украинско-
  • село-
  • чернобаевка-
  • история-
  • украйна

Непознато само преди седмици, днес то е един от символите на украинската съпротива срещу руските нашественици

Украинското село Чернобаевка влезе в историята - 1
Снимка: БГНЕС

Преди двайсетина дни село Чернобаевка бе напълно неизвестно и за голямото мнозинство украинци. Днес обаче то е един от символите на украинската съпротива срещу руските нашественици. Вече го знаят не само всички украинци, но и милиони хора по света. Меметата в социалните мрежи са десетки, съобщават "OFFNews".

Чернобаевка се намира в Белазьорския район на Херсонска област. В близост се простира международното летище на Херсон. В северните покрайнини е разположена крупна жп товарна гара по ключовото направление от Крим, през провлака Перекоп, от там през Херсон, към Николаев и Одеса. В мирно време това направление беше основно за връзката между ключовите стопански и административни центрове на Украйна по крайбрежието на Азовско и на Черно море.

Чернобаевка, за която повечето хора в Украйна не бяха и подозирали, че я има на картата, се появи в интернет пространството на 27-ми февруари. Поводът беше успешното отразяване на руски тактически вертолетен десант, който не успя да овладее летището на Херсон. В този бой бяха унищожени няколко руски бойни и транспортни вертолета.

Тази история се повтори на 7-ми март, като унищожените вертолети вече бяха 30, но не при захода им за стоварване на руски десант, а на площадките им за базиране на земята. Тоест в условия, когато руската армия вече беше овладяла района. На земята бяха унищожени и десетки транспортни и няколко бойни машини. Унищожен с огъня на артилерията беше и склад с боеприпаси.

На 16-ти март Чернобаевка пак влезе в новините. Стана известно за трети случай на унищожаване на бойни и транспортни вертолети на Русия, отново на площадките им. И именно това упорство на руското командване, предизвика „взрива” в Интернет.

Последваха 4-ти, 5-и, 6-и ,7-и, а вчера 8-и случаи по същия сценарий и със същите резултати. Оказа се обаче, че в един от предишните епизоди е загинал командващият на 8-а руска армия, генерал-лейтенат, Андрей Мордвичов.

Невероятно, но руското командване не прояви колебание и последната порция руски въртолети и въоръжена бойна техника и личен състав бяха подложени на унищожителни артилерийски и ракетни удари на 22-ми март.

Случаят достигна до самия президент Зеленски, който доста нескромно заяви:

„Украинската Чернобаевка ще влезе в историята на войните. Това е мястото, където руските военни и тяхното командване разкриха напълно себе си. Такива каквито те са в действителност – бездарни, способни единствено да гонят собствените си хора на заколение.”

Растящата мистика и недоизказаност, какво всъщност се случва в Чернобаевка, наложи съветникът на президента на Украйна, Алексей Арестович, да даде допълнителни пояснения.

Според него, още от началото на нахлуването, руското командване е започнало да прехвърля и съсредоточава за решително настъпление на юг в Украйна огромна военна сила от полуостров Крим. Тези части трябвало да настъпят и овладеят Херсон, Николаев и Одеса.

Това, което обаче руснаците не са отчели в пълна степен е, че проходимостта в този участък е крайно ограничена и харесали Чернобаевка за мощно навлизане с вертолети.

Само че е нужно топографско привързване на вертолетната площадка на местността, летищно осигуряване и т. н. Неща, които руснаците нямат, което обаче не им пречи с несломимо упорство се връщат в Чернобаевка. И да загубят десетки бойни машини и хеликоптери само в това селце.

Безизходицата на солдатите е пълна. Чернобаевка е практически основен пункт за снабдяване на цялата осма армия, която настъпва в южното направление към Николаев и Одеса. Затова руснаците са принудени отново да се връщат в новия Бермудски триъгълник.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    34 27 Отговор
    Що се отнася до местата, които се очаква да приемат повече войски, бяха идентифицирани страните България, Унгария, Румъния и Словакия. NBC подробности за думите му :

    „Очаквам лидерите да се съгласят да укрепят позицията на НАТО във всички области, със значително увеличаване на източната част на алианса на сушата, във въздуха и в морето“, каза Столтенберг по време на пресконференция преди срещата на лидерите на НАТО в Брюксел.

    Коментиран от #3, #6, #8

  • 2 ТаУмВзе

    111 71 Отговор
    Толкова лачена Пропаганда ей!
  • 3 Майна

    76 44 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Значи ,,учения,, ще има в България,а??? Навсякъде в Американската преса е спомената България като подсилен фланг от НАТО ,...ВИЕ СИ ТРАЙТЕ ОЩЕ.

    Коментиран от #11, #34, #63

  • 4 БОЗА

    89 46 Отговор
    "Безизходицата на солдатите е пълна. "

    Какъв СТИЛ...какво перо...каква "журналистика"...дедо Вазов си води записки и ъгъла... ;-))))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 Майна

    76 38 Отговор
    Миротворци щели да изпращат в Украйна от полска територия, ама НАТОВЦИ ..Абе вие проумявате ли какво готвят..
  • 6 Rado

    44 30 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Хубава новина
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван

    80 71 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Еми супер. За разлика от руските военни, НАТО няма да ни обстрелва с ракети да обира магазините и бебзиностанциите, да краде кокошките на бабичките и да бомбардира децата ни.

    Коментиран от #71

  • 9 🌎🌏🌍 Е .....

    48 10 Отговор
    ...ЧЕРНОБАЕВКА..👏👋 💪✊✌✌✌
  • 10 минувач

    81 36 Отговор
    Боже какви глупости!

    Коментиран от #36

  • 11 Rado

    71 56 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Ние сме в НАТО, така че е добре, че ни подкрепят с войски. Няма да ни оставят на орките

    Коментиран от #17, #22

  • 12 🌎🌏🌍 Е .....

    34 10 Отговор
    ...ЧЕРНОБАЕВКА..👏👋 💪✊✌✌✌
  • 13 Майна

    43 44 Отговор
    След като закупи милиарда ваксини ,Лайнър днес обяви ,че обединено ще КУПУВА втечнен газ от САЩ...МИ ,ЧЕСТИТО, ЩЕ УМРЕМ АКО НЕ ОТ ЯДРЕНА ВОЙНА, ОТ ГЛАД..

    Коментиран от #102

  • 14 Вързаха кънките пак

    81 56 Отговор
    Нашенци не разбраха ли, че цяла Източна Европа ще я хвърлят в огъня заради интересите на американците!
    Що за журналистика?
  • 15 АнтиГост

    51 36 Отговор
    Руснаците нарочно оставят техниката им да бъде унищожена.
    Искат домой.
  • 16 Помак

    64 46 Отговор
    Поредната доза ..Дезинформ...а истината е че големи групи бандера -натзи...са били изпратени вав вечните ловни полета
  • 17 Майна

    26 26 Отговор

    До коментар #11 от "Rado":

    Ти изобщо живееш в паралелна реалност..или метавселената..

    Коментиран от #23

  • 18 Rado

    55 31 Отговор
    Спомняте ли си, че САЩ казаха, че Путин го е страх от Шойгу - да не направи преврат. Шойгу никой не го виждал от седмица, имал сърдечни проблеми. Нищо чурдо Путин да му спрени инфаркт.
  • 19 СЛАВА НАЦII

    10 31 Отговор
    смерть ворогам !
  • 20 VIP

    60 39 Отговор
    Събития , които променят Света завинаги...
    Важни събития се случиха през последните няколко дни , много важни :
    1. Иран изстреля 12 ракети по американски обекти в Ербил. Отговор от американска страна не последва. Учудващо , нали !?
    2. Саудитска Арабия и Китай подписаха огромна 10 милиардна сделка , за строеж на НПЗ , работещо с руски петрол в Китай !
    3. Саудитска Арабия съобщи , че започва да продава петрола си за юани !!!
    4. Русия и Китай , финализират системата си за междубанкови разплащания , която ще заобикаля англо-саксонската SWIFT !!!
    5. Русия обяви ,че от началото на следващия месец , намалява добива си на петрол и забрани износа на пшеница , зърно и торове до края на месец август !!!
    А тя е най големият износител !!!
    6. Китай , Индия , Бразилия и Русия поискаха обяснение от САЩ за биолабораториите им в Украйна и програмата по която работят ! Заявлениято им беше отправено в много остра форма и безкомпромисен тон !!!
    7. Николас Мадуро , отклони всякакви опити на САЩ за стопляне на отношенията и евентуални бъдещи доставки на петрол , срещу смекчаване на санкциите срещу Венецуела.
    Лагерът на страните , които застават твърдо против САЩ , е много ясно очертан !
    Това са Русия , Китай , Иран и Саудитска Арабия !
    С много близки позиции , към основната група гравитират Бразилия , Индия и дори Пакистан , който е в тесни взаимоотношения с Китай.
    Венецуела и Северна Корея , са на твърди позиции зад Русия и Китай.
    Турция , умно и търпеливо изчаква

    Коментиран от #73, #122

  • 21 Да опитат

    16 5 Отговор
    Пак.
  • 22 Явно не мислиш с мозъка си

    13 10 Отговор

    До коментар #11 от "Rado":

    С какво ли мислиш тогава ...
  • 23 Rado

    32 16 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    Вие къде живеете. В новините по РОССИЯ 24 казаха, че в Украйна воюват сатанисти кланящи се на дявола. Да не сте от секта.

    Коментиран от #29

  • 24 МАЙ МАЙ

    46 54 Отговор
    МАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ РУХНЕ И МИТЪТ ЗА „ВЕЛИКАТА” СЪВЕТСКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОТ ВСВ 🤔🤔80 ГОДИНИ ПРОПАГАНДА СТИГА

    Коментиран от #30

  • 25 Курулационист

    48 32 Отговор
    КОЙТО ТВЪРДИ , ЧЕ САЩ СА ПО-МАЛКО ВРЕДНИ ОТ РУСИЯ, ЗА СВЕТА И БЪЛГАРИЯ, Е ИЛИ МНОО ПР0С И ПР0МИТ, ИЛИ Е П0ДЛ0ГА И ЛИЦЕМЕР,,,, ! ЧАК МА3ГА ИМ КАПЕ ОТ УСТАТА НА НАШИТЕ МАРИОНЕТКИ В УПРАВЛЕНИЕТО, КОГАТО ГОВОРЯТ ЗА "НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ПАРТНЬОРИ ОТ ЕС И НАТО"
  • 26 МАЙ МАЙ

    35 39 Отговор
    МАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ РУХНЕ И МИТЪТ ЗА „ВЕЛИКАТА” СЪВЕТСКА ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОТ ВСВ 🤔🤔80 ГОДИНИ ПРОПАГАНДА СТИГА
  • 27 ГРУЗ 200 НАВЕКИ!!!

    36 50 Отговор
    блъскай руските муцуни и да вървят в крематориумите си, Украйна ще победи руско-фашисткия агресор

    Коментиран от #42

  • 28 ЗъЗъЗъЗъЗъ

    27 43 Отговор
    При отблъскването на руските атаки героите на Украйна не са понесли загуби, а дори са се увеличили! 8 хеликоптера, 15 танка,26 РСЗО и 2 полка руски войски са избягали от Путин и са се присъединили към Незалежната! В руската армия останаха да се бият само Путин, Кадиров, Лавров и още няколко.....бляди.

    Коментиран от #33

  • 29 Вагнеровец

    30 33 Отговор

    До коментар #23 от "Rado":

    Руските пропагандни ,лицемерни и лъжливи новинарски източници ,са най-честните лъжливи източници.
  • 30 Карабастун

    48 37 Отговор

    До коментар #24 от "МАЙ МАЙ":

    Коя армия освободи България от турско робство а, по късно Европа от нацисткия ад?? Канадската ли ??

    Коментиран от #48, #105

  • 31 Човек от щаба

    42 28 Отговор
    Същите от една кашлица направиха световен проблем за две години. Сега от 1- 2 свалени хеликоптера едва ли не превземат Москва. Вечер актьорчето громи. Сутрин като го пусне белото реве за помощ.
  • 32 Майна

    29 18 Отговор
    Ето още новини от САЩ-,,Украинският оператор на биолаборатории Metabiota е свързан с EcoHealth Alliance, Световния икономически форум и Джефри Епщайн,,
  • 33 Зззз

    28 8 Отговор

    До коментар #28 от "ЗъЗъЗъЗъЗъ":

    Подходящ сарказъм за героизмът на украинците.
  • 34 гост

    25 30 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Не , ние не си траем , а сме с две ръце ЗА !! И първото което ще им предложим да потренират е изтърбушване на путиноиди !! По възможност да започнат с тези от този форум !!

    Коментиран от #39

  • 35 pepy

    32 10 Отговор
    Може пък и да е така...

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 рубла5

    31 33 Отговор
    НОРМАЛНО.ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО КОЛКО ТЪПИ СА МУЖИЦИТЕ.ДИВАШКО ПЛЕМЕ ОТ ТУНДРАТА.ХХАХАХАХА, ЗАТОВА ЩЕ ГИ ИЗБИВАТ КАТО ХЛЕБАРКИ. ТРЕПАЙ ПУТЛЕРАСТА ДЕ ГО ВИДИШ.
  • 38 456789876543

    18 17 Отговор
    нняма герои фашисти
    колкото и да се опитвате да ги създадете
    дори русия да загуби, европа и хамериката ще свалят настоящия режим. и ще го свалят ако трябва както свалиха кадафи
    историята е просто нещо, за умни хора, а не сложно за прости хора
    гладен човек на ценности не вярва ....стара поговорка
  • 39 Майна

    28 22 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Типично за привърженици на неонацизма..Занимавайте за Киев ,там ще се разхождате по улица и площад ,,Бандера,,

    Коментиран от #52

  • 40 Направо

    7 2 Отговор
    в историята влезе.
  • 41 Дечица, време е да си лягате

    14 4 Отговор
    Мама е стоплила млекцето.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Важни часове Извънаредно

    23 14 Отговор
    След няколко часа ще разберем дали САЩ чрез Полша влиза във войната с "десет хиляди миротворци". Всичко си изва на мястото, провокацията, че Беларус ще се включи. Преди седмица Лукашенко, изявление: Беларус няма да позволи удар в гръб Русия. Изказвания на Байдън за Кинжал. Има повишена активност на военните китайски бази на изкуствени острови.Интересно изказване на Китай: Китай е на правилната страна, и историята ще отсъди. В момента ври и кипи, нашите медии спят.
  • 44 Камиона

    19 9 Отговор
    Е на укрите! Оставен там от години
  • 45 Мхм

    17 16 Отговор
    Едно е ясно германия иска пак да краде руска територия и ресурси.За гермяния няма място на Изток
  • 46 Госあ

    30 26 Отговор
    Браво ! Слава на Чернобаевска ! А пък представете си какво ще стане когато НАТО влязат в Украйна ?

    Коментиран от #51

  • 47 геро

    25 24 Отговор
    Това са руснаците- бездарни, способни единствено да гонят собствените си хора на заколение. Те финландците ги направиха на тр ътки престави си кво ги чака с украйнците.

    Коментиран от #120

  • 48 3399

    30 30 Отговор

    До коментар #30 от "Карабастун":

    България е освободена в следствие от развоя на войната.Русия никога не е идвала да освобождава специално България ,а руснаците са ни използвали като един от трите фронта за войната ! Освен това през 45 годишното руско робство имахме много по-малко права от колкото са имали българите през османското иго.И за какво освобождаване от нацистите говориш ? България по това време е била само облагодетелствена и България щеше да е на три морета ,както и щяхме да сме една от най-развитите държави в Европа ,а не сега ,мизерници и бедняци като руснаците !

    Коментиран от #82

  • 49 Тези ги разказвайте на баба ми

    10 6 Отговор
    Писал през ВСВ пленен американски пиот от германски пленнически лагер
  • 50 МЪЛНИЯ!!!!!!

    21 26 Отговор
    ПУТИН В ШОК!
    ШОЙГУ...ЗАДЪРЖАН! ЧУБАЙС - ИЗБЯГА В ГЕРМАНИЯ!
    ПЪЛНА МОБИЛИЗАЦИЯ В РФ! 21 ХИЛЯДИ МУРЗИЛКИ... УНИЩОЖЕНИ!
    42 ХИЛЯДИ ...РАНЕНИ!
    ЗАПОВЕД ПУТИНА: ЗАГУБИТЕ НЕ СА ВАЖНИ, ПАЗЕТЕ..ТЕХНИКАТА ЗАЩОТО НЕ ДОСТИГА!!!!
    РУСКИ ГЕНЕРАЛИ И ВИСШИ ОФИЦЕРИ ...ПРОДАВАТ... ИНФОРМАЦИЯ ЗА БОЙНИТЕ ЧАСТИ И ПЛАНОВЕ НА. УКРАИНЦИТЕ!!
    ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ....

    Коментиран от #54

  • 51 Майна

    18 13 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Не знаеш ли? В Германия спуснаха инструкция да си подготвим чантите с документи ,лекарства и лек багаж, това официално..Айде ,отивай да ги стягащ ,щото като виждам си много ентусиазиран..
  • 52 Пи-добре

    14 25 Отговор

    До коментар #39 от "Майна":

    По-добре Бандера,отколкото ленин
  • 53 Слабо въображение на писателя

    24 15 Отговор
    Четох пасквила до към средата...после ми се доспа.Съчинения на свободна тема писани от неумели лъжци за малограмотни ,умствено изостанали индивиди.Намирисва на това че хамериканците започват сухи тренировки за така наречената "партизанска война" на която толкова се надяват.Сигурно след месеци ,когато Окраина напълно изчистена от нацисткия режим ,спокойна и възстановяваща инфраструкура и икономика ,разни клоуни ще продължават да измислят някаква фантомна съпротива ,която продължава да унищожава руските "окупатори" на кило.Няма да има никой и нищо ,но западняците ще печатат пасквили за някакви непримирими партизани.Само дето няма да ги има ...Малоросия и Окраина обратно в лоното на единната руска държава.Сигурност ,стабилност ,бъдеще.Не американски и европейски колонисти ,подстрекатели ,саботьори .

    Коментиран от #55, #75

  • 54 Майна

    8 12 Отговор

    До коментар #50 от "МЪЛНИЯ!!!!!!":

    Мисля ,че ни е предостатъчна дезинформацията от медиите, та все пак ,не вървиш
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Майна

    23 30 Отговор
    Да живее Украйна, смърт за Русия

    Коментиран от #60

  • 58 Майна

    19 26 Отговор
    Да живее Украйна, смърт за Русия
  • 59 1122

    19 12 Отговор
    Съгласен съм,но защо забравяте АМЕРИКАНСКИТЕ президенти,те толкова войни направиха,че веднага им давам първото място- 23 войни и 11 000 000 убити невини граждани и деца , и само 16 години не са воювали,но пък затова са избили почти цялото коренно население на северна америка.Те не са ли ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ и кога човечеството ще ги съди ?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Фен"

    13 0 Отговор
    Вчера търсих подходящо място за укритие в гората но не намерих и утре ще търся пак. Указа се обаче, че липсват кошари и ятаци на които човек може да разчита още както е било при бай Тошово време. Суджука също е бил изяден още от предишните управляващи а 37 тона кашкавал също е безследно изчезнал от държавния резерв. Ще се отказвам от партизанския живот и ще си седя в къщи. По добре гладен и в къщи от колкото в гората.
  • 62 Ю.Кортес

    22 25 Отговор
    С тази война Путин простреля русия в главата.
  • 63 Българските управляващо по стъпките на у

    25 13 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Какво им дреме на американците ,че България може да бъде смачкана...голям праз.Ще се молят денонощно за нас и ще пращат "помощи" както с Окраина.Може да изсмислят още някакви безсмислени санкции...Това много ще ги сгрее ,когато бутат блокове до които се крият провокатори и шепа обречени "защитници".Те американците си бутнаха кулите и опекоха 4000 парчета от собственото стадо за да оправдаят афганската агресия ,пък много ще се разтревожат за българската рая на другия край на света.Не го казват за да ни обиждам ,хора...просто така е през техните очи.Това са самозабравили се уроди ...поколения от престъпници ,гаврещи се със суверенни държави по целия свят.Разделяй и владей ...просто трябва хубавко да плащаш на местните така наречени елити ...Народа е за да емигрира или мре под една или друга форма.

    Коментиран от #89, #93

  • 64 ДрБр

    4 4 Отговор
    БляБляБля
  • 65 Смерш

    11 18 Отговор
    Руската армия има хиляди хеликоптери и танкове. Какво като са бумнали 10?Голяма работа идват други.
  • 66 jeevs

    15 12 Отговор
    Холивудския театър започва да става твърде жалък
  • 67 баба ти от Пловдив

    1 2 Отговор
    а " украинското село - Билкей!!!!! къде е? Габор Билкей, внук с документи от дядо му, защо го елиминираха???? Доктор, 1972, декатлон в Мюнхен и бяга в цюрих!!!!! после вет лекар, професор в Цюрих университет!!!!
  • 68 Iviviv

    10 10 Отговор
    Егати тея да не са тръгнали за Москв вече. Еее кой ви вярва вече не знам.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Asdfg

    5 5 Отговор
    “Меметата в социалните..” Симонооо какво е това МА?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 леле

    15 13 Отговор
    От къде се появи тая бездарна джурналистка, Фактиии- падението ви е пълно.

    Коментиран от #76

  • 73 Знае се

    16 10 Отговор

    До коментар #20 от "VIP":

    За това е тази война. САЩ ще направят всичко възможно да прерасне в световен конфликт-иначе фалират и се разпадат. Най-лошото е, че когато умират ще използват ядрено оръжие.
  • 74 Драги ми Смехурко

    5 6 Отговор
    Джуджето Хаяско :


    Чернобаевка ? Баран !!! Я тебя Кадируву отдам !!!
  • 75 Мюмюн

    8 8 Отговор

    До коментар #53 от "Слабо въображение на писателя":

    А БЕ ТЪ ПО РУСКО ЧУ ЧЕЛО, АЙДЕ У ЛЕВО!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Българин в Дания

    17 14 Отговор
    Значи, като чета сводките за войната имам чувство, че укропите са пред вратите на Москва. А дали е така?

    Коментиран от #92

  • 78 кокококо

    6 3 Отговор
    Ала бала
  • 79 Драги ми Смехурко

    6 7 Отговор
    Джуджето Хаяско :


    Чернобаевка ? Баран !!! Я тебя Кадируву отдам !!!
  • 80 Петър

    7 8 Отговор
    Симона да пише за неща от които разбира: вибратори, членове и тем подобни.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ееех

    10 8 Отговор

    До коментар #48 от "3399":

    За прясно напечатани зелена тоалетна хартия някои и майките си продават.
  • 83 Володя 158см

    20 9 Отговор
    В тая Чернобаевка им затриха 100 херикоптера

    Къде е прехваленото ПВО /ПРО на Русия
    Пи кафе и излезе
  • 84 Asdfg

    11 12 Отговор

    До коментар #76 от "Махмуд":

    Ми бездарна е! Чети как е написала статията! Абсолютно бездарна мисирка!

    Коментиран от #107

  • 85 М И Р

    8 9 Отговор
    Не виждате ли че Русия е захапала Украйна като питбул пред целият свят! Нали някой трябва да ги разтърве!и кой от къде. Нека да е 🌎мир!🌿
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Украинец

    17 14 Отговор
    Слава Украiна!
  • 88 Гост

    16 14 Отговор
    А, стига бе! Петнадесет пъти едно и също правят и очакват различен резултат?!?!? Бе ти верно ли смяташ, че руснаците няма да изравнят със земята украинската артилерия след първия път още?!?!? Що се връзвате на анимационни сюжети?!?

    Коментиран от #96

  • 89 даскала

    8 10 Отговор

    До коментар #63 от "Българските управляващо по стъпките на у":

    ВиШ ся пич, от сто километЪРА ти личи, че си руско-говорящ тролщик. Предложи на някой от путинофилите дращещи тук някоя друга копейка за по-сносен превод. Понял?
  • 90 Рашка с чашка

    15 15 Отговор
    Слава украине! Най добрите бойци на СССР във Втората световна воина срещу Германия са украинците, Кожедуб, най добрия пилот- изтребител на СССР е украинец, най -добрия танков командир на СССР, и той украинец, А завладяването на Кавказ от Руската империя е благодарение на казаците, които пак са украинци. Сега Путин праща чеченците да отмъстят на Украйна ,за това че са ги покорили казаци.

    Коментиран от #94, #104

  • 91 БАЙ КУРТИ

    4 8 Отговор
    Разбрах че скоро ХОЛИВУД ще прави сериен филм . Рамбо щял да бъде главният герой , Макар че гони 80 години. Ще му боядисат косата, Плас. хирурзите ще го разкрасят ,и ще изглежда 25 год . левент . Купувайте билети сега с 50% намаление че като дойде премиерата ще си скубете косите.

    Коментиран от #95

  • 92 Цола Драгойчева

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Българин в Дания":

    Ти можеш да имаш чувството, че си говориш с извънземни, а дали е така?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Адам и Ева също са от Украйна

    9 6 Отговор

    До коментар #90 от "Рашка с чашка":

    Да да ,знаем че Украйна е насипала Кавказките планини и е наляла Черно Море.Накратко почти изцяло е оформила света в сегашния му вид.След тези легендарни разкрити през последните 8 години постижения ,немалко умни момчета си повярваха ,че са родени за подобно фундаметално величие и сформираха отряди като Азов и Айдар.Уви малко са на свършване вече ,но духът им ще живее вечно ,ХАЙЛ!
  • 95 Аре

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "БАЙ КУРТИ":

    Курти, дигай потурите и излез от кенефа в двора, стана студено!
    А и белината да си пиеш против короната!
  • 96 Аре

    9 7 Отговор

    До коментар #88 от "Гост":

    Дали са я изравнили, а ушанко? Или ти само червената звезда
    Гледаш, я марш в раша там ще се нагледаш на подвизите на руския солфат в украйна! Аре гарата и дестинация масква!
  • 97 Перо

    6 2 Отговор
    Остава да си повярвате!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Майна":

    Чул те бог!
  • 103 В.В.П.

    5 4 Отговор
    Як екшън в туй село..Бе,на глупаци ли правите читателите ,скромни .?.
  • 104 Да и затова сс

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Рашка с чашка":

    Да и затова най-кръвожадните две дивизии на СС са казашки,ти като македонците взе вече,казаците били украйнци,смях.
  • 105 Катаклизъм

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Карабастун":

    Да, и Канада. Има в Европа и военни гробища на загиналите канадски войници.
  • 106 Хакуна матата

    7 5 Отговор
    Разрушили с артилерия хеликоптерите, пък след това руснаците пак паркирали там. Това го няма и в най-великите фантастики. Само украинците имат артилерия, която не засяга летище/площадки за кацане, а само намиращата се на тях техника ... А малко мислете като пишете. Но то в днешно време е по-важно да плямпаш, а не да мислиш трезво!
  • 107 бачо е бачо

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "Asdfg":

    И аз така си мисля...Ако отиде да са направи на вентилатор на Околовръстното -повече може да изкара ,ако изглежда така ,както и на снимката -мисирката,но се съмнявам даже дали и тя не е фалшива :)
  • 108 SONY

    9 2 Отговор
    НАТО:

    До 40 000 руски войници са убити, ранени, взети в плен или изчезнали в Украйна в това число дезертирали
  • 109 НИМРОД

    2 4 Отговор
    ПРЕТОПЛЯТЕ СТАРИ МАНДЖИ.
    ОТКАКТО РУСНАЦИТЕ ВКЛЮЧИХА ЧУШКОПЕЦИТЕ НЕЩАТА СТАНАХА ТРАГИЧНИ ЗА УКРИТЕ.
    Но не това е смисъла на войната.
    Украйна е държава която е в последните дни на разпада си.
    ТОВА Е НАПЪЛНО РАЗСИПАНА С РАЗБИТА ИНФРАСТРУКТУРА ДЪРЖАВА , С НАПУСНАЛО Я НАСЕЛЕНИЕ.
    Кой ще засели това празно пространство след една продължила дълго война!?
    ЯСНО Е , ЧЕ ЩЕ Е ДРУГ НАРОД , КОЙТО ПРЕДИ Е БИЛ НА ТЕЗИ ЗЕМИ.
    Ще се възтанови ли хазарския каганат койти е обхващал точно тези земи?!!
    ИМСЛЯ, ЧЕ ДА !!
  • 110 копейката

    7 2 Отговор
    Zатънали V калта.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 История

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "геро":

    То и ние сме мачкали, ама след това робство, а след него - нищо.
  • 121 Мимч

    2 3 Отговор
    Интересно,ако руснаците решат предполагам могат да го унищожат това гнездо от далече с ракети и да го изравнят с земята,след което могат да преминат свободно.Сигурно така и ще стане,вместо да губят техника ,обстрелвани от фашистите. .
  • 122 прогноза за времето

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "VIP":

    И бих добавил това , че Германия остава на колебливи позиции ,и като нищо може да се присъедини към руско-китайската група , на един по-късен етап, с оглед на изостряне на ситуацията. Щото Германия не е бивша колониална империя , и като цяло е отрязана от суровини и доставки . И няма от къде да си ги доставя в същите количества , качества , и цени. Колкото до нас , неоспоримият талант на нашите управници , винаги се е изразявал в това , да ни вкарват в грешните съюзи , и на страната на губещите . И това завършва обикновено със загуба на територии , тежки контрибуции , и национални катастрофи.
Новини по държави: