Last news in Fakti

5 Април, 2022 13:31 1 079 9

Стотици украинци се подслоняват в Мексико, докато чакат да преминат границата със САЩ

"Около 400 украинци, 30% от които са деца, пристигнаха в Тихуана в събота и неделя

Стотици украинци се подслоняват в Мексико, докато чакат да преминат границата със САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Стотици украински бежанци, които избягаха в Мексико, бяха прехвърлени в спортен център, който е превърнат в правителствен приют в северния град Тихуана, докато чакат да им бъде позволено да преминат границата и да влязат в Съединените щати. Това съобщиха властите, предаде Ройтерс.

"Около 400 украинци, 30% от които са деца, пристигнаха в Тихуана в събота и неделя, след като влязоха в страната през летища в Канкун и Мексико Сити", каза Енрике Лусеро, директор по въпросите на миграцията в Тихуана.

Те се присъединиха към голям брой украинци, които са избягали от войната в родната си страна и са били настанени в импровизирани лагери близо до международното пристанище за влизане, което свързва Тихуана с Калифорния.

В неделя вечерта Лусеро каза, че около 1700 украинци са пристигнали в Тихуана през последните седмици.

„Те ще продължат да пристигат“, каза той.

В понеделник комисарят по митниците и граничната защита на САЩ (CBP), Крис Магнус, каза в изявление, че агенцията увеличава персонала и ресурсите на югозападната граница, без да предоставя подробности за броя на конкретните места за разполагане.

Алехандро Майоркас, секретар на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS), каза в петък, че неговият отдел вече е изпратил 600 служители на реда на границата и ще изпрати още, ако е необходимо.

Лусеро каза, че се надява, че служителите на САЩ ще ускорят обработката на украинските мигранти.

„Тази седмица е ключова, но броят на тези, които се нуждаят от място за настаняване, ще намалее“, тъй като американските агенти увеличават капацитета за обработка, каза той.

Президентът на САЩ, Джо Байдън, съобщи в края на март, че Съединените щати ще приемат до 100 000 украинци в страната тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е те това

    27 1 Отговор
    е страх. Спринт на 10 000 км бягане с препятствия и куфари. Джиповете с контейнери ли ще ги карате?
  • 2 Американците

    20 1 Отговор
    що не ги приберат ?
  • 3 И кво се оказа ?

    29 0 Отговор
    Украинците само се правят на бежанци ( поне повечето) . Те са икономически емигранти,които гледат да се възползват от ситуацията,защото къде е САЩ ? Не е съседна страна . Нито пък Мексико. Същите нагли ц.гани се оказаха като мюслетата,коити преди 7-8 години завладяха Европа.
  • 4 Том Джонс

    16 1 Отговор
    Ами останалите 400000 къде в Бангладеш ли.
  • 5 Чичо Митко

    21 1 Отговор
    Защо не влизат свободно и директно ?
  • 6 хахахахаха

    12 0 Отговор
    тези нелегални укpoпи са по-гладни и от мексиканците нека пълнят краварника и с бял боклук
  • 7 Справедливо

    14 0 Отговор
    Правилно всички украинци трябва да отиват у ФАЩ! ФАЩ им разбиха държавата сега да им предоставят собствената си!
  • 8 Горно Уйно

    8 0 Отговор
    Абе язе да попитам: Он украинецо де яде ли боб с люти чушки?
  • 9 Свети Баидрън 🇺🇸

    7 0 Отговор
    Президентът на САЩ, Джо Байдън, съобщи в края на март, че Съединените щати ще приемат до 100 000 украинци в страната тази година. България нали е богата тя приема неограничено!
Новини по държави: