Last news in Fakti

12 Април, 2022 12:35 1 481 18

В Русия искат да върнат телевизионната реклама на алкохол и цигари

  • русия-
  • алкохол-
  • цигари-
  • реклама-
  • санкции

Малкевич предложи да се върне рекламата на алкохол и тютюневи изделия в телевизията

В Русия искат да върнат телевизионната реклама на алкохол и цигари - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Ръководителят на работната група на Обществената камара (ОП) на Русия за борба с разпространението на невярна информация, обществен контрол и сигурност в интернет Александър Малкевич предложи да се върне рекламата на алкохол и тютюневи изделия в телевизията,предава ТАСС.

„Трябва да върнем рекламата за алкохола, цигарите и лекарства с рецепта по телевизията. Тази мярка ще е свързана единствено със спада на рекламните приходи“, каза Малкевич на разширено заседание на комисията на Обществената камара. Членът на президентската камара припомни, че въвеждане на подобни мерки е предлагал още през 2014 г Алексей Волин, който по онова време е заемал поста заместник-министър на цифровото развитие, съобщенията и масовите медии.

„Що се отнася до недостига на доходи, властите планират да компенсират федералните телевизионни канали за недостига на доходи , а какво правим с основните телевизионни канали на мегаполисите на нашата страна? Може би тогава трябва да се разбере, че тези, които отказват да рекламират тютюн и алкохол, ще отговарят на условията за допълнителна държавна подкрепа “, поясни Малкевич.

https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/ada/v-rusia-iskat-da-varnat-televizionnata-reklama-na-alkohol-i-cigari-2.jpgВ Русия искат да върнат телевизионната реклама на алкохол и цигари
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Експертът също така подчерта, че страната в момента е подложена на строги санкции, така че е „необходимо да се ангажираме със заместване на вноса и насърчаване на руските производители“, допълни той. Според него във връзка с това е необходимо да се измени законът за рекламата, тъй като в момента руските медии „не могат да дават предпочитание на местните продукти и да ги хвалят поради нарушения на закона“.

Рекламата на алкохол и тютюневи изделия е забранена в Русия. През 2014 г. Държавната дума отмени ограниченията за реклама на някои видове алкохолни продукти, като домашно вино, шампанско и бира. До 2019 г. беше позволено да се рекламира бира на всички производители по стадиони, по време на спортни предавания и в специализирани спортни издания.

https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/3b3/v-rusia-iskat-da-varnat-televizionnata-reklama-na-alkohol-i-cigari-3.jpgВ Русия искат да върнат телевизионната реклама на алкохол и цигари
Снимка: Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepy

    34 1 Отговор
    „Трябва да върнем рекламата за алкохола, цигарите..."

    Понеже не се консумира достатъчно алкохол, той трябва да се рекламира...

  • 2 сила

    17 1 Отговор
    те,ватниците не им требва реклама.......алкашите си знаят и без реклама
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    22 3 Отговор
    Мда...Раша започна да Деградира от безпаричие, а скоро ще предлагат и Неутрален Пол с намаление 😄
    Ех...Володя, Володяяяя......какви ги мислехме с теб на Нова Година, какво стана Володяяяяя....
  • 4 Некой си

    9 14 Отговор
    Еми, като си нямат реклама на макдоналдс и кфц, все нещо вредно трябва да се рекламира.
  • 5 РусофилКа

    18 0 Отговор
    с тия ментета що народ се изтрови в рашата, ама така е,мизерията побеждава разума !
  • 6 Примати

    15 0 Отговор
    Не мисля че в Русия алкохола има нужда от реклама
  • 7 Костя Копейкин и Петър Волгин

    13 2 Отговор
    Съветските бедни, най бедните бедни в света. Вся власть Совьетом и как адин, умрьом за ьетом
    В.Ленинь
  • 8 файчо

    2 0 Отговор
    КАКВИ ХУБАВИ И ТОЧНИ НАДПИСИ!КАТО ОНОВА, МАЛКОТО И РОЗОВОТО НА БОНБОНКАТА.

    Коментиран от #11

  • 9 Фифи сладката

    1 0 Отговор
    И аз я имам.
  • 10 ДАААААА....

    11 0 Отговор
    САМОГОН - ХУЙЛОВКА И БОЯРИЩНИК,...ЕТО ВЕСЬ МИР.. ОРКОВ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХАХ

    6 1 Отговор
    СКОРО И ПУТКИНКА И ВАГИНКА
  • 13 Теодор Рузвелт

    10 0 Отговор
    след санкциите Русия се връща да си допие
  • 14 Култура миянко

    3 1 Отговор
    Пука му на Путин,на путинката.
  • 15 оня с коня

    7 1 Отговор
    Уж пиел Руснака БЕЗ Повод и БЕЗ мярка,а Магазините се пукат по шевовете от Алкохол?...А логиката е проста- консумира се изключително ГАРАЖНА ВОДКА,защото за такава от Магазина няма пари.
  • 16 !!!?

    10 1 Отговор
    Путинофили, хайде на баба ви Путинка !!!?
  • 17 Бочко

    3 1 Отговор
    колко струва една нощ с путинка?
  • 18 Стрелата

    0 1 Отговор
    Санкции иии руския стандарт е на промоция в Лондритуу 16 кинтааа голема санкцияяяяя или Акцииия а главунгерите чамаят и благославят кравараия...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания