Last news in Fakti

13 Април, 2022 09:45 857 5

Мъж, наел ван на компанията U-Haul е стрелецът в Ню Йорк

  • сащ-
  • ню йорк-
  • стрелец-
  • метро-
  • u-haul

Властите обявиха награда от 50 хиляди долара за информация

Мъж, наел ван на компанията U-Haul е стрелецът в Ню Йорк - 1
Снимка: Shutterstock

Разследването на стрелбата в метрото на Ню Йорк се фокусира върху мъж, наел ван на компанията U-Haul, предаде Ройтерс.

Полицаи и федерални агенти продължават да издирват днес мъжа, който вчера използва димни бомби в метрото на Ню Йорк, стреля по пътници и избяга. Атаката бе извършена в натоварените сутрешни часове на деня на станция на метрото в квартал "Сънсет парк" в Бруклин.

Полицията съобщи, че десетима души са били ранени директно от нападателя, а 13 души са получили проблеми с дишането или са пострадали в суматохата, настанала при нападението и опита на пътниците да се измъкнат от изпълнения с дим вагон.

Полицията заяви на пресконференция, че се очаква всички ранени да оцелеят. Освен това властите обявиха награда от 50 хиляди долара за информация, която би била от полза за залавянето на заподозрения за атаката, за когото се смята, че е действал сам.

Разследването се фокусира върху ван на компанията U-Haul, намерен часове след атаката, паркиран на улица в Бруклин. Властите са установили, че ванът е бил нает от човек на име Франк Джеймс, за когото се смята, че е наел превозното средство във Филаделфия.

Засега не се знае какъв е мотивът за нападението в метрото, но разследващи са се натъкнали на няколко публикации в социалните мрежи, свързани с човек на име Франк Джеймс, в които се говори за бездомниците и за кмета на Ню Йорк, отбелязва Ройтерс. Главният детектив Джеймс Есиг заяви, че разследващите не са сигурни дали 62-годишният Франк Джеймс е свързан с атаката в метрото, отбелязва Асошиейтед прес. Проверяват се публикации на Джеймс в социалните мрежи заради които властите са засилили охраната на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс. Според представителя на полицията комисар Кийчант Сюъл публикациите са "тревожни".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Маймуняка

    8 0 Отговор
    Как бе ! В Америка няма бездомници.

    Коментиран от #5

  • 4 БОЛШЕВИК

    0 0 Отговор
    Еми така е при пазарната икономика и западна демокрация, можеш за пари и печалби да наемаш и камиони даже, Всичко се продава и всичко се купува, а Байдънджо си пирува!
  • 5 БОЛШЕВИК

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Маймуняка":

    Преди някой ден бях написал тука, че безработните, тия къде спят под мостовете сами ще се справят с изедниците които управляват САЩ и ме изтриха. Забранено е, да се казва, че в САЩ и западните капиталистически държави има такива хора, които са и голяма част от населението на тия държави, трябва да се показва само лукса на малката част от богаташи и да се хвали колко хубав е капитализма!