2 Май, 2022 06:59 1 724 12

Протести в Ереван срещу отстъпки пред Баку за Нагорни Карабах

  • армения-
  • ереван-
  • протести-
  • нагорни карабах

Демонстрантите призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян

Протести в Ереван срещу отстъпки пред Баку за Нагорни Карабах - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди привърженици на опозицията в Армения излязоха на протести в столицата Ереван, за да предупредят правителството да не прави отстъпки пред Азербайджан по въпроса за Нагорни Карабах, предаде БНР, позовавайки се на Франс прес.

Демонстрантите призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян.

Опозиционните партии го обвиняват, че иска да отстъпи целия анклав Нагорни Карабах на Азербайджан, след като миналия месец Пашинян заяви, че "международната общност призовава Армения да редуцира изискванията си във връзка с Нагорни Карабах".

Заместник-председателят на парламента и лидер на опозицията Ишхан Сагателян заяви по време на демонстрацията днес, че всеки политически статут на Карабах в рамките на Азербайджан е неприемлив.

През април президентите на Армения и на Азербайджан Никол Пашинян и Илхам Алиев се срещнаха за разговори с посредничеството на ЕС в Брюксел, след което възложиха на външните си министри да започнат подготовката за мирни преговори между двете страни. Срещата се проведе след нарастването на напрежението в Карабах на 25 март, когато Азербайджан превзе стратегическо село в района, убивайки трима сепаратистки войници.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арцах

    11 15 Отговор
    Турци, вън!!!

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Тея ще изядат

    18 5 Отговор
    Дървото от падишаха Ердоган. Само да каже и са влезнали в Армения 😮
  • 3 Hакратко

    12 13 Отговор
    Американците искат да помогнат на своите турски и азербайджански приятели да доставят по тръбопроводи газ в Турция и Европа, за да се отърват от руския газ и искат от Армения да се самоубие. чакаме отговора на Путин, който направи грешка преди време, когато помогна на турците и азербайджанците в случая
  • 4 F16

    18 4 Отговор
    Глупоста е характерна арменска черта
  • 5 Радио Ереван

    3 10 Отговор
    В Армения има голяма руска военна база, още от времето на СССР, Турция никога не би си позволила да застраши пряко Армения, само индиректно, чрез подкрепа за Азербайджан.
  • 6 интересно

    16 3 Отговор
    Нагорни Карабах е Азарбейджан, явно опозицията иска да брои пак трупове. Арменците после ще реват, че азерите са извършили геноцид. Махнете се от азерските земи, толкова ли е трудно да живеете в мир. Цял свят видя, че сте слаби, Путин едва ви спаси, сега пак какво искате
  • 7 İnterestno

    9 2 Отговор
    Следващият път аскера ще марширува в Ереван.Лакомо д..е кръв ...
  • 8 İnterestno

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Арцах":

    Следващият път аскера ще марширува в Ереван.Лакомо д..е кръв ...Щом не искаш мир ето ти секира...Този път и Путин няма да ви спаси. Той си има достатъчни проблеми с Украйна...
  • 9 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    Пашинян е арменското Кире, накара войските да напуснат окопите и блиндажите и ги прати на голо поле а в това време азерите им заеха позициите. Питат го защо е дал заповеди тълкувани като предателство, ами да спася войниците за да няма битки и кръв. Не било предателство а с хуманни цели.
  • 10 Не знам какво чакат Азерите

    0 1 Отговор
    Ами не довършат започнатото.
  • 11 Вън вътре вън вътре

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Арцах":

    На тебе май ти хареса, а 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #12

  • 12 Ф13

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Вън вътре вън вътре":

    Сигурно му харесва,мазохисти ще излязат ей