Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Май, 2022 10:28 8 032 50

Русия може да направи така, че ако загуби в Украйна, да изгубят и всички останали

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • оръжия-
  • нато-
  • владимир путин-
  • джо байдън

Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия

Русия може да направи така, че ако загуби в Украйна, да изгубят и всички останали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия в Украйна, заявява руският в. „Комерсант“, цитиран от БТА.

САЩ изпратиха на Украйна 70 от планираните 90 гаубици М777 с дигитална система за управление на огъня и половината от предвидените 140 хиляди 155-мм снаряди за тях. Доставките на модерни оръжия за Киев протичат успоредно с подготовката Конгресът на САЩ да приеме законопроект, с който на Украйна ще бъдат отпуснати още 33 милиарда долара – най-мащабният в историята пакет американска военна помощ за друга страна, посочва изданието.

Още новини от Украйна

Според говорителя на Пентагона Джон Кърби, цитиран в руското онлайн издание „ФАН“, над 170 украински военни вече са обучени да боравят с гаубици М777, а на 2 май е приключило обучението на още 50 украинци. „Американски официални лица неведнъж са заявявали, че напомпването на Киев с оръжие (. . .) цели военно поражение на Русия“, се казва в материала на „Комерсант“. „Целта на правителството на САЩ в тази криза (. . .) е тя да приключи със стратегически неуспех за Русия“ във военната, икономическата и политическата сфера, помества вестникът уточнение на Селест Уоландър, помощник на американския министър на отбраната.

Стратегията на президента Джо Байдън за отслабване на Русия може „да превърне войната в Украйна в глобална“, предупреждава обаче американското издание „Форин полиси“, цитирано в статията. „Русия може да направи така, че ако те изгубят, да изгубят и всички останали“, изтъква Джордж Бийби, бивш аналитик на ЦРУ. Според него вашингтонската администрация рискува да забрави, че „най-важният национален интерес на САЩ е да не се допусне ядрен конфликт с Русия“.

„Свободная преса“ разказва за слухове в политическите среди, близки до президентския офис в Киев, според които шефовете на Държавния департамент и Пентагона Антъни Блинкън и Лойд Остин са убедили украинския лидер Володимир Зеленски да не сключва мир с Москва, а да ѝ даде „още един решителен бой – вече със западни оръжия (. . .) – а ако и тогава не стане, „се ла ви“ – „тръгвай към капитулация“. Според всекидневника „тъкмо това обяснява бързането“ с военната помощ за 33 милиарда долара.

Освен САЩ обаче в руско-украинския конфликт „инвестират“ още 40 страни и общите им разходи ще бъдат просто астрономически, прогнозира „Свободная преса“. Вестникът твърди, че американците обикновено докарват в конфликтни зони, примерно Ирак и Афганистан, „невероятно лакоми" оръжия, а после настояват съюзниците им да изпратят като помощ високотехнологични боеприпаси. И членките на НАТО са принудени да ги поръчват на фирми от отбранителния комплекс на САЩ.

В тази връзка всекидневникът нарича гаубиците М777, изпращани на Киев, военен „крокодил“. Те изстрелват по 7 снаряда в минута на разстояние до 40 км и всеки изстрел струва 112 000 долара, коментира италианският експерт Манлио Динучи. Така според него за една минута едно оръдие ще изстреля по руснаците боеприпаси на стойност колкото 25 брутни годишни заплати на един среден италианец, отбелязва „Свободная преса“. Не всички М777 впрочем ще стигнат до зоната на бойните действия в Украйна. Това подчерта в Телеграм руският военен експерт Михаил Ходарьонок, посочва специализираното издание „Военное дело“. По думите му войските на Русия ще проследяват движението на американската техника и ще я унищожават в районите, където украинците ще я разполагат и обслужват. „Гаубиците ще бъдат удряни и по време на превозването им, а после вече ще идат за вторични суровини“ – така Русия ще запази надмощието си в количеството и качеството на артилерията, уверява аналитикът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекси

    100 49 Отговор
    Русия ще спечели войната

    Коментиран от #11, #13, #28

  • 2 Алекси

    66 40 Отговор
    Путин на 9 май ще обяви че Украйна влиза в състава на Руската Федерация

    Коментиран от #33

  • 3 честен ционист

    23 7 Отговор
    Като видите в една статия да пише за 777 и 33, да спите спокойно после..
  • 4 Истина

    52 91 Отговор
    Американците навремето спасиха СССР.Сега ще спасят Украйна.Русия си вярва на пропагандните глупости че са голяма работа.Икономически и СССР и Русия са кръгла нула.Държаха се над водата благодарение на продажбата на суровини

    Коментиран от #10, #17, #24

  • 5 мдааа

    55 3 Отговор
    Всичко е геополитически интереси и борба за власт.
  • 6 Те и немците мислиха така

    60 14 Отговор
    Обаче стана обратното....смачкаха фашагите.

    Коментиран от #19

  • 7 Zoro

    66 14 Отговор
    Хамериканците изчистват старото си въоръжение и добри пари ще вземат, на укрофашистите и правнуците ще има да го изплащат ако останат такива
  • 8 То ако....

    26 54 Отговор
    Не е ядрения бутон на Путин,досега Нато да се разкарват по Москва.Ще ги вземат за една седмица и то само защото са много километри,а не заради отпора,който ще е никакъв.
  • 9 ХАХАХАХАХАХАХА

    59 23 Отговор
    Американците вече никого не могат да спасят от нищо, освен укронацистите от живота им.
  • 10 😆😆😆

    51 22 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Понеже са кръгла нула 50-о пакет санкции неможе да ги срине 😆😅😂
    Ще си палиш печката с пари, както швабите след втората световна война
  • 11 реалист

    53 10 Отговор

    До коментар #1 от "Алекси":

    Никой няма да спечели войната. Трябват преговори и отстъпки и от двете страни. Но някой манипулира едната, която уж тръгна на преговори, за да печели време, а след това се отметна. И от всичко това страдат обикновенните хора, които стават жертвата на цялото това безумие.
  • 12 нато

    35 13 Отговор
    може да се разкарва по Москва само в някой виртуален шутър със или без ядрено копче на Путин.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро Ракетата

    58 15 Отговор
    Я съм много прозт и не моа да разберем. 40 държави. Сащ, нато мато, воюват с русия и не моат ги запрат. Окрадоа все от бедната уcрайнa + пушките и оръжеето дето им фръгат съюзницето. Тва добре че украинците са руснаци и другарето от кремъл ги щадят. Ако войната беше на друга територия щеше да има лунен пейзаж.
  • 15 Киро Ракетата

    52 13 Отговор
    А иначе в този ред на мисли - големият губещ са ЕС. До няколко месеца са разтурили сергията. Може и по-рано.
  • 16 Само не разбрах

    41 11 Отговор
    от лвов ли ще стрелят тези монстъри с 1000 изстрела в секунда и кой ще стреля с тях? ЖП транспорта в окрайна е парализиран, а горива за трейлъри НЯМА!
  • 17 Малиииии

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Колко си Кирил Петков!

    Коментиран от #18

  • 18 то тоя е платен

    19 3 Отговор

    До коментар #17 от "Малиииии":

    и пише всякакви небивалици, за да изкара някой цент. ГЛАД.
  • 19 Да да

    15 20 Отговор

    До коментар #6 от "Те и немците мислиха така":

    Да да ама с помоща на същия този ленд- лииз. Щото иначе свастиката щеше да се вее над Урал

    Коментиран от #26

  • 20 АУУУУУ

    16 42 Отговор
    СТАТИЯТА ПОКАЗВА САМО ЕДНО.... БЕЗСИЛИЕТО НА РУСИЯ..... ИНИЦИАТИВАТА ОТ КРАЯ НА МАРТ Е В РЪЦЕТЕ НА УКРАЙНА..... НОВИТЕ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ ВЕЧЕ МОГАТ ДА УНИЩОЖАТ КРИМСКИЯ МОСТ..... ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ИМ ОСТАНА... ДА ПИШАТ ПОДОБНИ СТАТИИ.... 😱😱😱😂😂😂😂

    Коментиран от #25, #27

  • 21 Грульо

    37 1 Отговор
    "Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия"

    Те отдавна го правят с проекта им Украйна и други свързани държави.
  • 22 атака...Русия

    33 10 Отговор
    Хишническите амбиций на америка...могат да си играят с мишки като нас , но с Русия ядец

    Коментиран от #30

  • 23 Русия Нихт

    14 25 Отговор
    Както е тръгнало, самата Россия ще се превърне във вторични суровини! Народът й е замъглен ментално от пропаганда, няма сериозно индустриално производство за граждански цели, икономиката върви към банкрут и какво остана - само зомбирани блjдове със Z на челото им..

    Коментиран от #34

  • 24 атака...Русия

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    ами то стига, без суровини какво ще правят "цивилизования свят" кремъци...само суровини....смях, малоумна работа, а между другото скоро ще има газ, но срещу изделия на леката промишленост, но с китайски цени
  • 25 Хи хи хи

    30 7 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Инициативата на Украйна е в бункерите:))) Скрили се като плъхове "геройте на Украйна" у бункерите:)))
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 МДААА

    24 9 Отговор

    До коментар #20 от "АУУУУУ":

    Безсилна е Русия. Затова снощи по най-безсилния начин ви остави без железници, а по бензиностанциите в цяла окрайна пише-ПАЛИВА НЕМА! МИ НЕ ЗНАЕМО КО ЛИ БУДЕ ПАЛИВО

    Коментиран от #29, #31, #32

  • 28 Че Гевара

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алекси":

    Едно време, беше по лесно!
    Сега с тия ракети, ще останем безработни!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тъй ли

    15 19 Отговор

    До коментар #22 от "атака...Русия":

    И какво ще направи Рашка? Злото джуджета скрито в алтайския бункер ще хвърли бомбата? А дали ще му изпълнят заповедта ако изобщо я даде щото са го предупредили а шепнеш и отиваш право в Рая нищо че си бункера.
    Шегувам се разбира се какъв рай в Ада отдавна е приготвен казан за него да се надявам че при българските орки
    Хахаха
  • 31 Ал Бунди

    11 9 Отговор

    До коментар #27 от "МДААА":

    Виждам, че си информиран от първа ръка. А защо не кажеш, че вчера е взривен завода в Перм, който произвежда реактивните снаряди за системите ГРАД?
  • 32 Марий...

    9 11 Отговор

    До коментар #27 от "МДААА":

    Ццц... ма нали щяха да я свършат за три дни а то от много сила и акъл трети месец вече
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Как

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Русия Нихт":

    Как ще вече е
  • 35 Ами ...

    7 10 Отговор
    И какво, нали Путин ще води руснаците в Рая. 😀
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 62ещо687щк1

    12 6 Отговор
    Всички русофоби да вървят в Украйна на война с измисления си враг. Не виждат на една ръка разстояние, че ЕС скоро ще се разпадне от немощ, а Българският народ ще измрем от глад. Пиша "Българският народ" с голяма буква, защото все още можем да бъдем велики, когато пожелаем, и да пометем продажниците на българските интереси. Слава на Русия и славянските народи!

    Коментиран от #44

  • 39 Не ми се ще да ти напомням

    13 5 Отговор
    На на всеки 100 години едни ид.оти като теб, все нещо се мъчат да поправят Русия... ядат бой , мирясват за около 100 години + - , и после пак " Унзере фюрер загт дранг нах остен "...пак ядат бой и...така нататък.
  • 40 не може да бъде

    8 4 Отговор
    Стараят се американците трябва да им признаем."Преди Русия да нападне,ние постигнахме това ,Русия да има Джавелини ,за да бъде готова Украйна ,за това което предстои!" -Джо Байдън пред Конгреса/цитирам буквално/...Е,след изказването се е поправил ,но това не променя факта че руските военни разполагат вече с доста Джавелини ,както и с английските NLAW...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Добри са

    7 4 Отговор
    Висша степен на демагогията е да прехвърлиш вината за твоите действия на противниковата страна и в Кремъл ги владеят добре тези приоми.... Според статията , излиза че Зеленски и хитрият Путин са паднал в капана на лукавия Байдън, което е смехотворно....
  • 43 бг плужеците пълзят

    10 2 Отговор
    УКРАИНЦИТЕ СЕ ОБЪРКАХА И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НО НИЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ ЗАЩОТО ВСИЧКИ РАЗБРАХА ЧЕ СМЕ ПРЕДАТЕЛИ
  • 44 дедо ти Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "62ещо687щк1":

    А такаааа..България на пет морета и три океана. А чушкопеците да се изработват по секретна технология... а истината е, че България вече умря.
  • 45 Просто човек

    6 8 Отговор
    Смачкайте Рашия!!!
  • 46 Иванушка  🇷🇺

    8 5 Отговор
    "...че напомпването на Киев с оръжие от САЩ цели военно поражение на Русия...“ - стратегията е много Правилна и Адекватна, целяща спасението на самата Русия и руснаци. Представяте ли си ако Русия беше решила да нападне въоръжен до зъби Азербайджан ?
    Между другото конфликта Русия - Азербайджан назрява.
    Турците (азерите) задължително ще си върнат тъпкано на Армения, просто изчакват да Русия да изразходва до дъно военния си потенциал.
    Пак не разбирам как уж опитен политически играч като ВоФката допусна да влезе в непремерен конфликт със САЩ и да осакати и без това не много потентна Русия.
    Както и да приключи войната обезкървена Русия става много зависима от кефа на комшиите си и най-вече Китай.

    Коментиран от #47

  • 47 8888

    8 3 Отговор

    До коментар #46 от "Иванушка  🇷🇺":

    Няма да има проблем с азерите. Арменците бяха тръгнали наопаки но се случи, че азерите ги натупаха и ония се тръшнаха на Путин за договори за отбрана. Сега пак арменците се заиграват с щатите и пак ще бъдат оставени да бъдат бити малко. То не може да ползваш Русия само когато ти потрябва.
  • 48 дядото

    2 3 Отговор
    то е същото.спечели ли нато в украйна-русия я няма.изхода за тях е един и същи и при този зверски натиск на нато срещу рф има само този полезен ход.
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 4 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 50 ХАОС

    1 0 Отговор
    Харесва ми 140 000 снаряда по 3 снаряда за всеки присъстващ там орк ,,,,, за по сигурно.
    Рубашките подпикват в очакване.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания