Last news in Fakti

14 Май, 2022 21:00 9 291 165

Расмусен: "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е Путин"

  • нато-
  • русия-
  • ядрено оръжие-
  • ядрена война-
  • андерс фог расмусен-
  • йенс столтенберг

Важно е да продължаваме да доставяме тежко въоръжение на украинците, които се борят срещу инвазията и които, да се надяваме, ще постигнат успех и ще разгромят руснаците

Расмусен: "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е Путин" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Путин знае отлично, че, ако реши да използва ядрено оръжие, отговорът на НАТО ще бъде решителен. Такъв ядрен сблъсък не може да бъде спечелен от Путин, казва за ДВ бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Неведнъж руснаците са заплашвали да използват ядрени оръжия. Просто пропаганда ли е това или има риск действително да използват такива стратегически или най-малкото тактически оръжия на бойното поле в Украйна?

Андерс Фог Расмусен: Не смятам, че тези заплахи са реални, така че не се притеснявам от тях. Те са просто опит да бъде сплашен НАТО и да принуди страните от Алианса да спрат да изпращат оръжия на Украйна. Путин знае, че ако използва оръжия за масово унищожение, без значение дали говорим за ядрени, биологични или химически оръжия, ще има решителен отговор. И Путин ще загуби. Ако заплахи като тези ни се отразяваха, то това би означавало да оставим на един брутален тиранин да има последната дума в конфликтите, които сам започва.

Какъв би бил отговорът на НАТО на подобна атака?

Президентът Джо Байдън представи ситуацията добре след последната среща на НАТО. Тогава той каза, че ако Путин използва ядрено, химическо или биологично оръжие, това ще е прекрачване на границата, което ще предизвика реакция от нас. Но Байдън не беше достатъчно ясен. Не уточни за каква реакция говори и точно каква граница трябва да бъде премината.

Засега твърде много лидери на държави от НАТО много държат да изключат категорично един или друг отговор. Никога не бива да правим това. Ако искаме успешно да възпираме, врагът ни трябва да бъде държан в неведение за това къде е границата. Трябва да е несигурен как и кога ще отговорим, ако я прекрачи. Всичко различно от това само дава на Путин възможност за маневриране.

Грешка ли допуснаха Байдън и НАТО като обявиха, че няма да изпратят нито един войник в Украйна? Трябваше ли това да остане част от онова неведение, за което говорите?

Честно казано - да. Но все пак Байдън постъпи правилно като не беше конкретен относно това как ще реагира НАТО. Това трябваше да бъде направено много по-рано, но мисля, че НАТО си научи урока. Защото, когато изключиш изпращането на войски, изключиш налагането на зона, забранена за полети, изключиш и други възможни действия, тогава казваш на Путин, че може да прави, каквото си пожелае, без да се опасява от някаква реакция от нас.

Държавите от НАТО прекарват много време в дискусии какви оръжия да пратят на Украйна, как да избегнат ескалация на конфликта, как да не провокират Русия. Къде е границата, според Вас, на начините, по които може да бъде подпомогната Украйна?

Не бива да се осланяме на това какво Путин би възприел за провокация. Путин е агресор, който нападна мирния си съсед. А според указа на ООН, всяка държава има право да се защитава. Освен това, правителството на нападнатата държава има право да търси помощ от други държави за защитата си. Така че, каквото и да поискат украинците, ние трябва да им го дадем.

Алиансът понякога е обвиняван, че е провокирал Москва. В тази връзка папата използва израза "лае пред портите на Русия” в едно свое скорошно интервю.

Изобщо не съм съгласен с това. Никога не сме заплашвали Русия. Не сме я провокирали с разширяването на НАТО. Не сме правили кампания за разширяване - просто приемахме бившите комунистически държави, които кандидатстваха, за да се предпазят от Русия. Така че може би е редно руснаците да се запитат защо всичките им съседи идват при НАТО, за да търсят закрила от тях? Обръщали сме се към Русия неколкократно по време на целия процес. Руснаците имаха голямо постоянно представителство в централата на НАТО, защото искахме да им демонстрираме, че това, което правим, не е насочено срещу тях, и че могат сами да наблюдават всичко, което се случва. Имахме и Съвета НАТО-Русия, който заседаваше веднъж месечно и създаваше рамка за сътрудничество, консултации и подготовка на съвместни действия. Мисля, че папата трябва да прегледа сериозно историческите факти.

Не беше ли грешка НАТО да заявява, вратите му са отворени за Украйна, но в същото време да не ѝ предлага път към членството? Стана ясно, че Украйна няма да бъде приета в Алианса.

Да. От дистанцията на времето се вижда, че допуснахме много грешки. Една от тях беше, че не осигурихме на Украйна и Грузия "План за действие” ("Membership Action Plan”) на срещата на НАТО в Букурещ през 2008 година. Аз подкрепях това решение, както и САЩ и Великобритания, но Франция и Германия бяха против, така че не го приехме. Дадохме грешен сигнал на Путин. И няколко месеца след това той даде ясен сигнал на нас - атакува Грузия. Освен това реакцията ни беше твърде мека, когато Русия окупира Крим през 2014 г. и започна окупацията на Донбас.

Путин не търси политически и дипломатически решения в момента. Затова е много важно да продължаваме да доставяме тежко въоръжение на украинците, които се борят срещу инвазията и които, да се надяваме, ще постигнат успех и ще разгромят руснаците.

Андерс фог Расмусен беше генерален секретарна НАТО от 2009 до 2014 година – непосредствено преди Йенс Столтенберг, който е настоящият генерален секретар на Алианса. Преди това Расмусен беше министър-председател на Дания в продължение на осем години, а в момента ръководи консултантската сифирма "Rasmussen Global”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Така ли

    145 21 Отговор
    Хмммм, ще поживеем, ще видим…..

    Коментиран от #99, #142

  • 3 НА Тоа

    215 24 Отговор
    Глупак, при ядрен сблъсък печаливши няма! Хлебарките, ща са новите господари на които, ще служите, ако случайно оцелеете!

    Коментиран от #9

  • 4 Е щом казвате 😃😃😃😃

    180 46 Отговор
    Половин час САМО, и НАТО е стъкло и хлебарки.

    Коментиран от #45, #89, #147

  • 5 Последния Софиянец

    147 11 Отговор
    А марсианците са печелившите.След няколко милиона години като мине радиацията могат да заселят Земята.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мах

    27 133 Отговор
    Давай нато, без милостно!

    Коментиран от #64

  • 8 Ришельо

    158 34 Отговор
    Рамусен харчи си пенията кротко дъртако да не ти стане горещо с 5000° по Целзий.
  • 9 Капитализъм

    124 13 Отговор

    До коментар #3 от "НА Тоа":

    ... в действие!!! Що за хора ни управляват!!!?

    Коментиран от #14, #16

  • 10 ТЕ НА ПУТИН

    46 148 Отговор
    РАКЕТИТЕ ДАЖЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗЛЕТЯТ...ВСИЧКО Е РЪЖДЯСАЛО...

    Коментиран от #32, #61

  • 11 Много интересно!!

    136 12 Отговор
    Расмусен, при ядрен сблъсък с Русия ВСИЧКИ УМИРАМЕ с изключение на богатите евреи, дето имат провизий и кислорот за 5 години напред
  • 12 Японеца

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Сигурно е казал нещо различно, НО факти са първи светци
  • 13 Помнещ

    124 17 Отговор
    Последния път когато руснаците заплашиха с атомно оръжие Америка си изтегли ракетите от Турция.
  • 14 Делю Хайдутин

    139 10 Отговор

    До коментар #9 от "Капитализъм":

    Що за дебили ни управляват? Мислят че ще оцелеят при ядрена война!!!

    Коментиран от #122

  • 15 Путинофил

    28 75 Отговор
    Не съм съгласен! При една ядрена война ще спечелят руснаците! Само те ще останат на Земята и ще карат Москвичи!

    Коментиран от #30

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 В.В.П.

    87 19 Отговор
    Охаааа, ПОЧВА рокендрола у казачока. За атома приказва ,глупакът Расмусен.Рф ще е най печеливша,щото първо ще затрие англичаните .Другите ще си гледат окаяната съдба .Никви сражения няма ,просто Укрите се разбягаха ..Пълен хаоис и фейк
  • 18 дедо Герчо

    17 53 Отговор
    ЯДРЕНИТЕ ЗАРЯДИ НЯМАТ МОЩНОСТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ЯДРЕНА ЗИМА....ОТДАВНА СА ОГРАНИЧЕНИ.
  • 19 защо

    85 16 Отговор
    нагли натовци - вие ли ще спечелите ядрен сблъсък - натовски буклуци
    - няма дяа има спечелили
  • 20 А50

    121 26 Отговор
    Русия е задействала 10% от военния си потенциал. Запада да не би да иска до изпита готовноста на останалите 90%. Запада свали маската и лъсна гнусен убиец, от векове правят или подклаждат воини. Реално на запад също живеят много нормални хора, но и при тях изборната и политическа система е прогнила и несменяема.

    Коментиран от #101

  • 21 Кочо

    110 12 Отговор
    Расмусен, при ядрен сблъсък няма да има печаливш, това е краят на човешкият род! Явно Запада е обсебен от Путин, той щял да е губещия! Освен него ще са губещи и няколко милиарда човека, но тава е статистика! Показателно е какви хора управляват западния свят, истински безумци!

    Коментиран от #52

  • 22 Фърфалан

    86 18 Отговор
    Тоя наясно ли е че при сблъсък ще се намесят - Китай ,С Корея ,Индия ,Пакистан ,Иран .......
    Само армията на С Корея е по голяма от цялото нато - 10 мил човека .

    Коментиран от #34

  • 23 ФАКТ Е, ЧЕ..НАТО Е В ПЪТИ ПО-МОЩЕН

    26 89 Отговор
    ОТ ЖАЛКИЯТ ПУТЬОВСКИ ПИШМАН АСКЕР!
    ПРЕВЪЗХОДСТВОТО ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ Е ...ТОТАЛНО! УНИЩОЖИТЕЛНО!
    ПУТИНКА ПРЕДИЗВИКВА ЕДИНСТВЕНО...СЪЖАЛЕНИЕ И...ПРИСМЕХ

    Коментиран от #27, #83

  • 24 Баце

    63 8 Отговор
    За да излезе от нафталина какви ли не глупости е готов да говори или прави някой ....
  • 25 нато може да си говори

    85 17 Отговор
    каквото си иска.Истината е че притиснаха Русия толкова,че нямаше начин да няма ответни действия.Американците в оправданията са много добри,но това сега няма да им помогне.Ако продължават да подпомагат укрите,за Русия това вече няма да е операция,а ще стане война.Война срещу всеки който подкрепя Украйна,по какъвто и да е начин!
  • 26 Анонимен

    63 8 Отговор
    Дреме ми за Путин!Всички отиваме на кино ,бе,при ядрена война!Ти също,ояден бюрократ!Гледа, по-малко американски филми.Мислете с главите си,не с портфейлите.
  • 27 Факт е

    55 15 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ Е, ЧЕ..НАТО Е В ПЪТИ ПО-МОЩЕН":

    че нямаш нищо в кратуната!
  • 28 someone

    70 15 Отговор
    нагъл и злобен човек, не били провокирали Русия, само приемали източноевропейски държави от чисти чувства и любов.Че чак в злобата си съска как искал руснаците да бъдели разгромени, мечтае и Русия на колене и да я жулят като в 90те. Затова и ще ядат тоягите и още по-злобни ще стават.
  • 29 Едно е сигурно

    65 12 Отговор
    При размяна на относително рави количества ядрени удари САЩ и НАТО ще пострадат повече защото:1. Големите им агломерации са разположени по крайбрежията - Ламанш,Балтийско море,Атлантика,Мексикански залив,Тихи океан,Американските езера,тоест сгъчкани са на по-малка площ;2. Територията на Русия е 2-3 пъти по-голяма,а населението разсредоточено на по-голяма площ;3. Има една анимация - руснаците взривяват безпилотна термоядрена подводница до западните брегове на Британските острови - цунами от 100-200 метра помита Могливия остров и отива чак до Холандия,Белгия и Франция. Едно е сигурно - Могливият Албион завинаги ща стане на стъкло и морско дъно. Вънга не случайно е казала българите да сис се приберат в България.
  • 30 Ще останеш и ти

    25 4 Отговор

    До коментар #15 от "Путинофил":

    И ще се моташ свободно по пода на кухнята

    Коментиран от #134

  • 31 Екстримлистюпид

    54 8 Отговор
    Расмусен как си заемал такъв пост колко ти е айкюто стигали номера на обувките ти самнявам се какъв отговор може да даде радиоактивна пепел???????
  • 32 Бате Боби

    26 4 Отговор

    До коментар #10 от "ТЕ НА ПУТИН":

    Дано да не разбираме че тогава лошо
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ха-ха-ха

    17 43 Отговор

    До коментар #22 от "Фърфалан":

    Обратен ли си ,сладур?!?😂
    Гледай си комиксите и Руските Анимации и . заеби фантасмагориите

    Коментиран от #114

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 стефчо

    42 6 Отговор
    Ако им стискаше отдавна щяха да го направят,нал тъй? Обаче знаят че ще се изпраят като кучета за няколко минути,а пясъка ще им стане стъкло при 2000 градуса!
  • 37 CL500

    73 16 Отговор
    Само, че този Расмунсен угодно не отчита едно нещо, когато заявява, че страните на изток искали да влизат в НАТО и то за закрила. Първо - в тези страни или поне в нашата НЯМАШЕ референдум за това, шепа политици ни вкараха без да се допитат до нас. Второ - ако сме искали защита, защо НАТО ни задължи да си нарежем най-опасните ракети СС-23, защо цели родове войски бяха закрити, защо армията ни стана само няколко хиляди човека само. Защо НАТО ни вкара в капана на 100%-ва военна зависимост и ни нареди да се отслабим военно до неузнаваемост. И пак повтарям - НЯМАШЕ допитване до народа, умишлено не направиха референдум без да ни пояснят, как искаха да затрият нашата си армия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тиквата е нищожество

    52 8 Отговор
    Путин никога не твърдял ,че ако има ядрен сблъсък ,то той ще го спечели,той каза ,че САЩ щом ще ограничават Русия със санкции и разните му глупости там.То такъв живот Русия няма да търпи и като ще страда ,то ще е заедно с останалия свят (сещате се за какво иде реч)
  • 40 Мислещ

    35 2 Отговор
    При ядрен удар ще изчезнем за секунди ...
  • 41 Няма как да е путин

    34 16 Отговор
    На Европа и трябва една бомба и ще отиде където и е мястото
  • 42 ПО СКОРО

    50 7 Отговор
    ПРИ ЯДРЕН СБЛЪСЪК , НЯМА КОЙ ДА ВИДИ .....КОЙ ШЕ СПЕЧЕЛИ ,....РАСМУНСЕНЕЕЕЕЕЕЕ!!!
  • 43 Луд

    47 8 Отговор
    Като гигантска държава Русия има шанс....донякъде и Америките.
    За Европа това е края.

    Коментиран от #155

  • 44 Просто човек

    15 41 Отговор
    Дано НАТО са си научили урока! С терористи НЕ се преговаря!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Интелектуалец

    14 47 Отговор
    Ракетите на Путин ще се взривят над Русия. Той много добре знае това. Разбира се радиацията ще порази всички. И Китай няма да бъде доволен от "братската" руска радиация и има вероятност приятелството да се превърне във война.
  • 48 Чудно

    20 41 Отговор
    Въпрос елементарен, защо една демократична страна като Бг, членка на НАТО и ЕС е луда влюбена в начина на мислене и действие на Руската федерация, която е една тоталитарна евроазийска страна!
  • 49 Хи хи хи

    7 6 Отговор

    До коментар #38 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Лъжец и фантазьор си войските се изтеглят и очертават бъдещите граници - факт
  • 50 Читател

    48 9 Отговор
    Същата песен като на онези глупаци отвъд океана:
    "Да, нанесем превантивен ядерн удар и Русия ще капитулира...."
    ... на запад липсват политици адекватни на сложността на ситуацията и това ще се разбере много скоро.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 В Италия съм.

    20 52 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Въртя наоколо. Повярвай ми, тук ври от самолетоносачи. Цяло средиземно море, без да се афишира е гъч. Американски, Английски и кой знае колко още. пълно е с дрейфащи разрушители, подводници и минно-торпедни. По пристанища, на дрейф или на котва. Честно, не знам как е в Северно море, Балтика или под суец, обаче само някой руснак да се обърка нещо и от Русия ще остане най големия кратер в слънчевата система
  • 54 Маждународен

    46 11 Отговор
    Абе как все за ПУТИН и нато се говори ами никой не казва за номер 1 вече в света КИТАЙ който си умира от любов по америка , ами КНДР ооо те още повече някой сигурен ли е в ИРАН има ли -няма ли ядрено оръжие и кой още все такива дето само това чакат! Те дълбоко уважават янките ама много ги обичат.
  • 55 Браво

    14 39 Отговор
    Превод на Български от разговора на Путин и Финланската Мин. Председателка:
    "Никой вече не се интересува от заплахите на Москва, границите на НАТО ще стигат до предградията на Санкт Петербург."
  • 56 Само глупости

    35 4 Отговор
    При ядрен сблъсък няма победител! Няма НАТО, няма Русия! Всички са аут! Пълни глупости!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Фелдмаршал сър Крейгбанк

    18 41 Отговор
    Вашингтон и Лондон,създадоха тактическа бойна система "бърз глобален удар която неутрализира ядреното оръжие,и превръща раша в далечен спомен за няколко минути
  • 60 Не, глупако

    38 6 Отговор
    Губещи ще сме всички ние! Защо не се вразумите и ни тикате към нова световна война? И ако мислите че единствения губещ ще е Русия, а Европа ще цъфти и връзва значи си най-големия глупак!!!
  • 61 Ръждясала е глевата ти

    27 9 Отговор

    До коментар #10 от "ТЕ НА ПУТИН":

    Забравяш Китай и най вече Северна Корея…
  • 62 С мантри

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Пукач":

    и опорки, си служи само глупака!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Преминаващ оттук

    18 7 Отговор

    До коментар #7 от "Мах":

    По какво да дават бе батьовото, като ти и такива като теб първи ще глътнете въздух.
    Нима не виждаш, че светът се променя.
  • 65 Абсурдистан

    16 30 Отговор
    Няма да има печеливш! Всички ще са губещи. И Путлер го знае, но така и така е поел към ада, защо да не завлече със себе си целия свят. Пълен психопат!
  • 66 психотроп

    27 9 Отговор
    Е явно всички шмъркат дълбоко.зеленски е бил просто поредния.Щом се пишат такива дебилизми - друго обяснение нямам
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Много страх

    12 36 Отговор
    Руските ракети са легендарни само на хартия като танковете им и самолетите..сателитната навигация в самолетите им е като тая в колата на хората..можем да си представим какво се случва с ракета на 10 000 километра с руско насочване
  • 69 Алкохолик на стероиди

    15 34 Отговор
    На ушанките очаквам скоро да им свършат мунициите каквито са работни..6 месеца и всичко ще спре там
  • 70 Гост

    36 11 Отговор
    Тоя норвежки жендър е твърдо "убеден", че ще остане жив и "победител" след ядрена война с Русия!? Моля да заповядат санитарните, но като за начало му спрете водката и веселите гъби....

    Коментиран от #77

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 666

    31 7 Отговор
    чудим се като гледаме как шепа миньори и един контингент руснаци дънят 40 натовски държави,а кво ли би станало,ако руснаците вкарат и оркестъра,хаха
  • 73 GnG

    39 12 Отговор
    Стига сме говорили за НАТО и Русия !

    Войната е между САЩ и Русия !

    Всички останали МАРИОНЕТКИ на САЩ са ПУШЕЧНО МЕСО !

    САЩ, е време да НАПУСНЕ Европа, за да живеят ЕВРОПЕЙЦИТЕ без ВОЙНИ !
  • 74 Ако

    35 10 Отговор
    този отпадък САЩ продължава с интригите си и мръсните игрички, света наистина ще се затрие! Колкото и да им е гадно, света ще преразпредели строеве и влияния, с и без интригите им, ако не го доведат до ядрен апокалипсис и да го приключат!
  • 75 МалкоЛогика

    34 6 Отговор
    Явно Расмусен е "мозъчната смърт" на НАТО. Очаква победа в ядрена война. За хлебарка ли се има?
  • 76 111222233

    34 4 Отговор
    Никъде не прочетох този генерал да казва "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е Путин".
    Явно е измислено от DW, но те грешат.
    Правилното заглавие би било "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е homo sapiens"
  • 77 Опитай да видиш какво ще стане

    16 16 Отговор

    До коментар #70 от "Гост":

    Бе незнам за норвежците..ама американците и англичаните са експерти в бомбардировките и е желателно да не се убеждавате на практика в това..ясно е кой ще е победител там и после ще ви вадят от бункерите и ще ви бесят на трибунал

    Коментиран от #86

  • 78 САТЪРА НА ХАНА

    24 6 Отговор
    УНИВЕРСИТЕТА В ПРИНСТЪН ИМА КАЛКУЛАТОР ЗА ЯДРЕНАТА ВОЙНА
    .....
    ПРИ РАЗМЕНЕНИ ПО 1 ВЪЛНА ЯДРЕНИ УДАРИ МЕЖДУ РУСИЯ И НАТО ( БЕЗ КИТАЙ)
    .....
    НАСЕЛЕНИЕТО НА НАТО ЩЕ НАМАЛЕЕ С 50%, А НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ С 20%
    .....
    ТОВА СЕ ОБЕСНЯВА С ФАКТА ЧЕ ЧОПУЛАЦИЯТА НА НАТО Е КОНЦЕНТРИРАНА В ГОЛЕМИ ГРАДСКИ ЦЕНТРОВЕ
    ....
    А НА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НЕ МУ ПУКА КОЛКО ЧОВЕКА ИМА В ЕДИН ГРАД 10 МУЛИОНА ИЛИ 1..
  • 79 Пешо

    26 11 Отговор
    на джендърята им е пределно ясно,че са обречени срещу РФ и затова им остава само страхливо да лаят отстрани
  • 80 CL500

    33 9 Отговор

    До коментар #46 от "Иванушка 🇷🇺":

    Чудя ти се на акъла, както и на всеки с тая теза за руската армия. Просто да ти подскажа един факт - в Русия футболното първенство си е в разгара, хората си живеят на 100% нормално и вечерта пускат телевизора да видят, какво станало на няколко стотин и хиляди км. Схващаш ли, какво имам впредвид. Ако още не - подсказвам - Украйна използва, каквито сили има на 10000%, нямат никакви резерви, зависими са нацяло от оръжията и парите на запада, който започва да обеднява много бързо от тая инфлация, идва и недостиг на храни за целия свят. Украйнската армия е без резерви, скоро и без достатъчно храна, подложена на изтощение, недостиг на боеприпаси. От друга страна Русия говори за ядрен отговор САМО, ако някой я нападне по какъвто и да е начин - конвенционален или ядрен. Но Русия НЕ и трябва да използва никакво ядрено оръжие в Украйна, тя ако е решена да спечели тази война, има редица решения. Може да обяви частична мобилизация, може дори и пълна, способна е да вкара в Украйна половин милион армия за месец, способна е при нужда да използва стратегическите си бомбандировачи от голяма височина, където никакви дронове или преносими зенитни комплекси не могат да ги стигнат. Може да започне да изравнява цели градове. Всичко това са редица възможности без да се налага, каквото и да е ядрено оръжие. Сляп си да видим разликата, че 40-милионна Украйна използва всеки мъж за армията си, пълна мобилизация, а Русия прати 100-150 хил армия само. Сега си представи, че Русия е над
  • 81 CL500

    32 10 Отговор

    До коментар #46 от "Иванушка 🇷🇺":

    ....Сега си представи, че Русия е над 140 милиона души и на какво е способна дори и на конвенционална война. Да не говорим, че тя не гладува, както Украйна, заводите и работят, произвеждат муниции и оръжие, доставките са без проблем. А това дали е така за Украйна??? Защо зеленият напоследък все по-замислен ми се вижда, нещо патосът ми го няма вече....
  • 82 САТЪРА НА ХАНА

    32 9 Отговор
    В ХОЛАНДИЯ ИМА 50 АТОМНИ БОМБИ
    В ГЕРМАНИЯ ОКОЛО 100
    ....
    ЯДРЕН ВЗРИВ МОЖЕ ДА ГИ ДЕТОНИРА
    ....
    И ТОГАВА ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ВЪОБЩЕ ПОД МОРЕТО ДО АЛПИТЕ :)
  • 83 4634

    25 7 Отговор

    До коментар #23 от "ФАКТ Е, ЧЕ..НАТО Е В ПЪТИ ПО-МОЩЕН":

    Надай се, у...ьо на пияни жени и на сенилния бай Джо Байдън.
    Дали наистина не разбираш какво небивалици говориш? Дано да ти плащат повече центчета. От тебе ум не се вижда нито очаква.
  • 84 Продажници

    18 7 Отговор
    При ядрен удар България ще изчезне, това е целта на кико, така са му нареди ли,тои ще избяга
  • 85 Аз Негодника Z V

    23 8 Отговор
    То и кацането на ЛУНАТА беше ХОЛУВУДСКА продукция...Още купуват руските двигатели от 60г. Снимат МАРС с марсоходите от ЗЕМЯТА...АБСОЛЮТНИ ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ...ЗА ТРИ МЕСЕЦА ВОЙНА...ДЖАВЕЛИНИТЕ НА НАТО СВЪРШИХА НАПОЛОВИНА...ОТ ТИЯ БОКЛУЦИ САМО 1 ОТ 4 Е ГОДЕН ДА СТРЕЛЯ...ПОЛОВИНАТА ИМ ЯДРЕН ПОТЕНЦИАЛ Е СЪС ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ...НАТО Е 10 ГРАДА МИЛОНИЦИ...ДРУГОТО Е ФРАКИНГ ПУСТИНЯ...ЩЕ ОЦЕЛЕЕТЕ...В БУНКЕРИТЕ 200 000 ХИЛЯДИ...ПОСЛЕ ЩЕ КАНИБАЛСТВАТЕ...
  • 86 наско

    28 8 Отговор

    До коментар #77 от "Опитай да видиш какво ще стане":

    прав си,доказали са се срещу камиларите с лъковете,за други не се сещам,е ако върнем времето назад с 50 години ми изплуват едни свалени над 3000 краварски самолета във Виетнам,ама това е друга бира

    Коментиран от #93

  • 87 нормално просто

    24 10 Отговор
    тоя жалък нативски глупец-чиновник не е чувал за системата "мъртва ръка" която е активна още от началото на 80-те години
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Le Kop de Boulogne

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Е щом казвате 😃😃😃😃":

    Кацап, ти май не си чувал за Minuteman III, ако джуджето реши да изстрелва ядрени ракети всички приключваме дори онези в бункерите.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 А ти си

    21 5 Отговор

    До коментар #35 от "Стойко":

    просто американска подлога. При това с доста девствен умствен капацитет.
  • 92 Про митак

    24 6 Отговор
    скъпи евро измитаци, при ядрен сблъсък няма печеливши, освен планетата, защото най-накрая ще се отърве от вас безполезни фекални торби
  • 93 Мдаа

    0 9 Отговор

    До коментар #86 от "наско":

    Ти знаеш ли какъв е тонажа на бомбите там?само за 1 месец при Ке Сан има хвърлени повече бомби отколкото втората световна

    Коментиран от #136

  • 94 де факто

    10 23 Отговор
    Русия ако е решила да се самоубива ,никой не може да я спаси.Руснаците само да си помислят да използват ядрено оръжие от безизходица ,то това ще означава ,че Русия ще бъде изпепелена и заличена от картата на света за броени минути.

    Коментиран от #100

  • 95 САТЪРА НА ХАНА

    16 5 Отговор
    ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК ЗАПАДНИТЕ КАПИТАЛИСТИ
    И НАТОВСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ
    ....
    СКАЧАТ НА СЪН КАТО БАЙ ГАНЯ " ОТИДОХА ЖЪЛТИЦИТЕ"
  • 96 медия за пропаганда и дезинформация

    18 5 Отговор
    Идиотизмът ви е малко в повече , но общо взето се справяте с гьобелс-пропагандата.
  • 97 ежко

    17 3 Отговор

    До коментар #63 от "Иван":

    Много си сигурен.И ливанците бяха сигурни,че патакламата там ще е 2 седмици и оооооо чудо -вече 40 и кусур години се гърмят....А замислял ли си се на сценария, Русия да не удари САЩ или Англия, а да изпращи 6бр. да кажем 20 КТ ядрени бомби в полето около източните граници на ЕС /на 50 км да речем/,ама не точно в държави от ЕС,а примерно на територията на Украйна,Молдова пък дори и на своя територия!Ей така -дето е слабо населено, колкото да създаде една буферна област за едни 20-30 години,дето човешки крак няма да стъпи, а ако има нужда -може и да повтори след 1-2 месеца, като хората се евакуират.
    Дали НАТО ще ни предпази от подобен сценарий, или тихичко ще се изпързаля, и бързо ще ни прежали, защото най-накрая ще му стане ясно,каква ще е следващата стъпка -бой директно по големите им мегалополиси!Такъв сценарий как ти се струва?
    Русия няма да налети на силните,а ще опука слабите,а силните ще ни прежалят бързо въпреки всякакви договори и съглащения.Колко договора са нарушени на тази планета,един повече или по-малко -разлика няма!
  • 98 баста

    7 21 Отговор
    Бруталния наглец и лъжец Лавров-запада ни е обявил мащабна хибридна война и ние я приемаме и ще отговорим.
    Демек единственото им отговорене остана ядрената война.Целта, да плашим гражданите и те да правят велики октомврийски революции.
    Праскат се, че запада не разбирал руската душа, пък те идеално разбирали душата на свободния човек, на който в Русия му е забранено да се ражда.
    Дива азиатска орда.700-800 бази имат НАТО около Русия.Всяка крачка на военнопреспниците се следи в реално време.Задействана е смяната на тея подпалвачи на войни и убийства.Както настроиха Финландия и Швеция за НАТО, така и сега с това говорене на ТЕРОРИСТИ ще настроят света да вземе моментално мерки в ЛИЧНО качество към всеки.
  • 99 Няма да поживеем

    12 29 Отговор

    До коментар #2 от "Така ли":

    И няма да видим ако стане това Но моща на НАТО е несравнима с тази на Москва!!! Просто НАТО е сила от друго измерение!!!!И ако някой твърди още обратното значи или е купен или нещо не е добре

    Коментиран от #102, #103

  • 100 Барабар

    14 3 Отговор

    До коментар #94 от "де факто":

    с теб глупако! Прости деца! Още първи клас не станал и вече си продал достойнството на боклуците!

    Коментиран от #104, #106

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Или

    6 2 Отговор

    До коментар #99 от "Няма да поживеем":

    просто е значително по умен от едно глупаво дете!

    Коментиран от #110

  • 103 Дуай Липа

    21 3 Отговор

    До коментар #99 от "Няма да поживеем":

    чакай да позная - скоро си гледал сериите на Рамбо?

    Коментиран от #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Лъжат глупаците

    18 4 Отговор

    До коментар #101 от "рашка е в колапс":

    А те са се продали на боклуците САЩ! Драскат простотия с интелект на първолак! Упс извинявай! 😂 В коя детска градина ви събират? Онуй тъпото от Банкя ли иде или праша лакеи?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Липа а ти си глей песните

    1 3 Отговор

    До коментар #103 от "Дуай Липа":

    И остави политиката за разбирачите
  • 108 САТЪРА НА ХАНА

    21 2 Отговор
    АКО ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА САМО НА ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ ...
    .. ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА НЯМА ДА БЪДАТ ЗАСЕГНАТИ :)....
    .... ДЕСТРУКТИВЕН ХУМАНИТАРЕН КРЕАТИВИЗЪМ
  • 109 Караибрахим

    17 2 Отговор
    Смешен плач. При ядрен конфликт, всички ще се изпуснат яко. Газ ще има навсякъде. Какъв Путин, бе Ряшко? Той сигурно ще е най-защитен. Кой те тури там с тази проста глава, бе Ряшко?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ТОЧКАТА

    19 3 Отговор
    Откъде идва увереността на НаТО за ПОБЕДА В ЯДРЕНА ВОЙНА???????ИМА ЛИ ПОБЕДИТЕЛ в такава война???????...ИМА!!!!ИМА!!!!!!ИМА!!!!ТОВА Е САЩ!!!!!!...ТЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ В ПЪРВАТА ЯДРЕНА ВОЙНА!!!!!!!!Може и да са само две бомби...НО СА ЯДРЕНИ!!!!!!!!!!!!Цялата стратегия на /нато/САЩ/ се базира на ТАЗИ ПОБЕДА!!!!!!!!!И АНАЛИЗИТЕ ИМ!!!!!!показват ВЕРОЯТНОСТ ЗА ПОБЕДА/КАКТО ТВЪРДИ И той/!!!!!И затова са толкова НАДЪХАНИ И СМЪКВАТ ПРАГА НА ТОТАЛНАТА ВОЙНА!!!!!!ЯДРЕНА ВОЙНА.Милиардите жертви са просто СТАТИСТИЧЕСКИ СМЕТКИ!!!!!!!Особено ,като имат ВИНОВНИК!!!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 свирчо

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "Ха-ха-ха":

    мога да те обърна ако си на зор .
  • 115 ДРУГОЙ РАЗ!

    19 6 Отговор
    Може и да е лошо за Путин...АМА ДРУГИЯТ ПЪТ!!!

    РАЗБРАХТЕ ЛИ , ТЪПИ АМЕРИКАНЦИ!!!! ПУТИН ЩЕ ПЕЧЕЛИ, ЗАЩОТО ИМА МНОГО МОРАЛНИ ХОРА!!!

    Коментиран от #123

  • 116 Уса

    17 2 Отговор
    И като разгромите руснаците ще им вземете газа,така ли?Ще има велика фашистка Украйна,която ще доубие българите а ЕС и САЩ ще бъдат зрители
  • 117 Хаах

    5 15 Отговор
    А бе кой ше допусне шепа психопати и шепа пропагандисти да заплашват света с ядрена война.
    Помня имаше едни такива в Иран, когато Тръмп им прати хабер, че за всеки е отделил по един томахоук надписан с имената им и с вкарани и зададени координати.Я как утихнаха и се не чупа повече.

    Коментиран от #121

  • 118 Копипасте

    22 3 Отговор
    "Расмусен: "При ядрен сблъсък с НАТО губещият ще е Путин""
    Поредния тъпанар на арми доларова ясла! Ако това пази боже стане сме губещи всички без изключения на раса, вероизповедания ... все е тая! Тъпанарите, които си мислят : Ще се завра в пещеричката ми с консерви и ще изляза като новородено след Х години са яли от ония специалните гъбки дето ги ядат шаманите! Чисто и просто като къпан милиционер!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Радо Калиное

    7 16 Отговор

    До коментар #14 от "Делю Хайдутин":

    Дебил е онзи, бункерният джуджак, който плаши с ядрена война в сенилното си безсилие!
    И да се радва, че не е Рамусен на върха в НАТО, че големи шамари щеше да има за ватниците. Рейгън щеше добряк да им изглежда.
  • 123 Радо Калиное

    5 7 Отговор

    До коментар #115 от "ДРУГОЙ РАЗ!":

    Спирай бояаришника, товарищ! 🤣🤣🤣
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Вик за помощ

    4 1 Отговор
    Помоищ - фактическа цемнзура...
  • 126 Човече...

    14 2 Отговор
    Поредна тъпа и елементарна пропаганда...
    Европейци, сър.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ASD

    18 1 Отговор
    Eдна муха тръгнала да пресича магистралата. Какво е последното нещо, което е минало през главата на мухата? Отговор: задните и части.

    Каква ще е последната мисъл на Расмусен след започването на ядрена атака от НАТО към Русия?
    Каква е тази ярка светлина навсякъде?
  • 129 Пропагндите от Швабия

    12 1 Отговор
    Такааа, скъпи дами и господа, тук никой не мисли за вас, а само за... война!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Расмусен

    7 0 Отговор
    Не се палете толкова.Днес взех от хапчетата на Байдън.
  • 134 Много си умен

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ще останеш и ти":

    Бре баба Айде да ачкаш и да лягаш че кокошките заспаха а ти още не
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 наско

    10 3 Отговор

    До коментар #93 от "Мдаа":

    и.....200 убити виетнамеца,и над 180 свалени краварски самолета,110 загинали пилоти,80 в плен,завърнали се у дома 5 и то срещу старите руски ПВО С75...това е равносметката от тези бомбардировки
  • 137 Мнение

    5 9 Отговор
    На тиранина отговора трябва да е максимално твърд. Тук не става въпрос само за русия, а и за всички помислили си, че през 21 в могат да нападат мирни държави.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 GnG

    20 3 Отговор
    Този "герой" с главата си ли разсъждава ?!

    При ядрен сблъсък, ГУБЕЩИТЕ ще са обикновените хора, живеещи в Европа, а не Владимир Путин, който е в добре оборудвани укрития !

    Всички ние, ГУБЕЩИТЕ от Европа трябва да ПРОГОНИМ САЩ от континента Европа, преди да са ни вкарали в нова световна война !

    САЩ са единствените ВИНОВНИ за войната в Украйна !
    Войските на САЩ от години провеждат ВОЕННИ УЧЕНИЯ на РУСКАТА ГРАНИЦА !
  • 140 Бесарабски Българин

    14 4 Отговор
    При ядрен сблъсък, терористичната държава и Империя на злото( така Ноам Чомски определи Сащ), заминава в небитието заедно със всичките си неокони, които вместо власт над света, ще получат сатанинската злоба ан баща си дявола завинаги в ада.

    Коментиран от #148

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Иа как го изчисли бе

    8 1 Отговор
    Малоумнииико, следва ядрена зима и край с човечеството

    Коментиран от #145

  • 144 След зарята

    7 2 Отговор
    От Темза стъчеше само кулата с Биг Бенд.
  • 145 пппф

    2 1 Отговор

    До коментар #143 от "Иа как го изчисли бе":

    Радвай се. Няма да съществуваш повече
  • 146 Бай Лисан

    6 3 Отговор
    Дойче велерасти!
  • 147 баба Гицка

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Е щом казвате 😃😃😃😃":

    И плъховете - патканите...
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    3 0 Отговор
    идиот!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Е то заради такива се стигна до войната

    9 2 Отговор
    При ядрен сблъсък губещо ще е цялото население на земята. Но предполагам, че като изгледаш всички серии на Рамбо по няколко пъти и почваш да вярваш че не те лови ни радиация.ни ударна вълна.
  • 153 ГЛУПАЦИ!!!

    13 0 Отговор
    Ядрен удар от никого няма да се спечели, просто всички изчезваме в небитието. Даже и в земята да се скрият тези глупаци, там ще се самопогребат и това ще е краяг на живота на земята.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 pbdan

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Луд":

    Какво ѝ е гигантското на Русия? 1/8 от сушата и 2% от населението. Другите 98% и 7/8 май имат по-голям шанс. Големината на Русия е Сибир, където живеят около 8млн. души. и никой няма да го бомбандира. Разбира се радиацията ще стигне и там.
  • 156 Боли ме

    3 4 Отговор
    Русия не може да удари всички и всички бази на НАТО наведнъж. След такъв опит ще бъдат избити до крак и раздробени... Дори и след това бившите руснаци ще бъдат преследвани в продължение на векове и мачкани on sight
  • 157 Путинче

    2 4 Отговор
    Ядрените заплахи на Путин са от безсилие. Всеки знае че при ядрена война всички изчезване. НАТО просто му казват че няма да се хванат на блъфа. Защото така всеки по силен ще може да завзема територии и да плаши че ще ги брани с ядрено оръжие. От там още повече държави ще искат да се сдобият с такова защото това ще е единствения гарант за сигурност. От там риска такова оръжие да попадне в ръцете на нeнoрмaлни става огромен. Досега само Ким Чн Ун беше непредсказуем но Путин го надминава. Затова НАТО не могат да допуснат Русия да действа по тоя начин. Друг е въпроса че руснаците стават жалки с това плашене с ЯО. Явно сами не вярват че могат да завършат войната успешно щом отварят подобна тема
  • 158 ха ха

    5 1 Отговор
    със сигурност няма да има печелещи , а нато каква работа има в украйна ? освен да провокира ядрен сблъсък
  • 159 Уран

    5 1 Отговор
    Тъпанар е този Размислен не размислен! Няма да има печеливш в такъв случай. И Медведев го каза!
  • 160 Петата колона у нас

    2 3 Отговор
    Петата колона у нас (Радев, Янев, Нинова, Копейкин, Сидеров, Каракачанов и сие помощен персонал чугунени глави) трябва препишат собственоръчно това интервю на Расмусен по сто пъти, за да им се запечата в главата. И измести опорните точки в главите, спуснати им от психопата от кремълския бункер. За буквар да им послужи. Даже не по сто, а сто и един пъти поне.
  • 161 Ggg

    2 1 Отговор
    Разделяш 9600 на 30 и получаваш колко ядрени ракети се падат на държава от Нато. Само мишоци сте в тва Нато и страхливци. Добре, че има папагали още където дави вярват
  • 162 ...qm

    0 0 Отговор
    При ядрен сблъсък Япония през 1945 капитулация ..царя нарушил тогава договора на ООН и НАТО ГАНЬо .
  • 163 Black duck

    0 2 Отговор
    От тази война виждам ново нашумяло порно между негри и МАМА Русия жхахахах със зашеметяващ рейтинг
  • 164 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Ама само Путин ли ще е губещ ? Наистина ли ? Страхотно заглавие !
  • 165 Българин

    0 0 Отговор
    Ядреното оръжие е опасно не само за агресора от Кремъл , но и за човешката цивилизация. Трябва да се намери такова оръжие, което да бие само по бившата номенклатурна класа от КПСС и КГБ т.н. "олигархия", която е заграбила световните ресурси.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания