Last news in Fakti

19 Май, 2022 09:50 2 698 4

Президент се ожени за много по-млада жена

  • луиз инасио лула да силва-
  • луис инасио лула да силва-
  • президент-
  • сватба-
  • ожени-
  • жена-
  • бразилия

Връзката между Лула и новата му жена започна през 2017 г.

Президент се ожени за много по-млада жена - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, смятан за фаворит на предстоящите през октомври президентски избори в страната, се ожени на церемония с политически привкус, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет и шест годишният политик от левицата, който вече бе държавен глава между 2003 и 2010 г. , изпреварва в проучванията на общественото мнение сегашния президент на Бразилия - десния популист Жаир Болсонаро. Той се ожени вчера за 55-годишната социоложка Росанжела Силва в присъствието на 150 гости, които пяха стари и нови песни от предизборните му кампании. Това е трети брак за Лула, както го наричат бразилците. Двете му предишни съпруги са починали, предаде БТА.

Връзката между Лула и новата му жена, наричана Жанжа, започна през 2017 г., когато той излежаваше присъди, които по-късно бяха отменени от бразилския Върховен съд. Бившият президент отхвърля обвиненията срещу себе си и твърди, че е бил осъден по политически причини. "Реших отново да се оженя, защото вярвам, че Бразилия може да бъде поправена", каза Лула на католическата брачна церемония. "Мъж на 76 години, който е влюбен като мен и иска да се ожени, може да желае само доброто на тази страна", добави той.

До вчера следобед мястото на сватбата в Сао Пауло бе пазено в тайна поради опасения от протести на поддръжници на Болсонаро, каквито бяха провеждани на други събития с участието на Лула. Сред гостите бяха политици, стари приятели на двойката и хора на изкуството, включително и носителят на награда "Грами" Жилберто Жил. Те бяха изпращани със сувенири с надпис "O Amor Venceu" ("Любовта победи"). Лула определя кандидат-президентската надпревара като борба между любовта и омразата, която свързва в речите си с Болсонаро, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тълковен речник

    2 1 Отговор
    Президент е човек, който преминава през ИД (изпълняващ длъжността) и заминава.
  • 3 Лула си е един бразилски

    1 2 Отговор
    комунист. Още Бразилия не може да се оправи от неговите и на нашата сънародничка управления !
  • 4 тигъра

    3 0 Отговор
    Защо не си оближете г преди да приказвате
Новини по държави: