27 Март, 2018 07:53 1 382 0

Президент на ръба на затвора (СНИМКИ)

  • луиз инасио лула да силва-
  • лула да силва-
  • бразилия

Бившият бразилски държавен глава Лула да Силва изгуби апелация и може да влезе зад решетките

Президент на ръба на затвора (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Бразилски апелативен съд отхвърли вчера последните процедурни възражения на адвокатите на бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва срещу признаването му за виновен в корупция, съобщи Reuters.

Това увеличава възможността той скоро да се озове зад решетките и да му бъде забранено да участва в президентски избори.

Лула да Силва обаче няма да влезе в затвора, преди на 4 април Върховният съд да реши дали да удовлетвори молбата му да използва докрай възможностите си за апелация, преди да влезе в затвора.
Лула разкритикува вчерашното решение на апелативната инстанция, каза, че не го уважава и че сега повече от всякога иска да се кандидатира за президент на изборите през октомври.

Президент на ръба на затвора (СНИМКИ)

През 2016 г. Върховният съд постанови, че обвиняемите трябва да започнат да излежават присъдите си, след като те бъдат потвърдени при първо обжалване. Въпреки това няколко членове на съда настояват за преразглеждане на това решение и то може би ще бъде отменено.

Въпреки съдебните си проблеми Лула да Силва продължава да е най-популярният политик в Бразилия и иска отново да се бори за президентския пост. Според проучванията той води, макар да не е ясно дали ще може да участва в изборите. Забранено му е да се кандидатира, защото е признат за виновен в получаване на подкуп под формата на апартамент от предприемач, спечелил правителствени договори по време на президентството на Лула.

Президент на ръба на затвора (СНИМКИ)

През януари апелативен съд в Порту Алегри потвърди присъдата му и я увеличи на повече от 12 години. Освен това го очакват още шест дела за корупция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: