Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Май, 2022 10:33 947 3

Анкара: Правим всичко по силите си за прекратяването на конфликта в Украйна

  • турция-
  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • реджеп ердоган

Турция не пести сили за преговори както с Украйна, така и с Русия за спирането на огъня

Анкара: Правим всичко по силите си за прекратяването на конфликта в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция иска мир в Украйна и не пести сили за преговорите с двете страни в конфликта. Това каза в интервю за в. "Известия" Исмаил Сафи, член на Съвета за външна политика и отбрана към турското президентство.

Турската страна иска само мир в региона. Не искаме продължаване и задълбочаване на конфликта, винаги сме се обявявали против това. Конфликтът обаче продължава, няма смисъл да обвиняваме някого. Единствената страна, която истински се бори, за да спре този конфликт, е Турция. И всички виждат това. Никой не вижда Западът да полага искрени усилия за разрешаване на конфликта. Но Турция не пести сили за преговори както с Украйна, така и с Русия за прекратяването на конфликта, посочи Сафи.

Още новини от Украйна

Той изрази надежда, че турското правителство ще постигне положителни резултати по време на преговорите, като добави, че "и украинският, и руският народ са съседи и братя" на Турция.

Поради тази причина скърбим и искаме да бъде сложен край на всичко това. Затова правим всичко по силите си, каза Сафи.

Във връзка с позицията на Турция за присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО Сафи посочи, че на Турция не се оказва натиск от страна на САЩ или други страни-членки на НАТО, за да смекчи тя позицията си във връзка с искането на двете скандинавски страни за присъединяване към алианса.

По отношение на присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО още веднъж повтаряме нашите изисквания: престанете да оказвате подкрепа на терористите, каза Сафи.

Турция се противопоставя на членство на Швеция и Финландия в НАТО, обвинявайки двете скандинавски държави в толериране и дори подкрепа на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), разглеждана като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Не съм много сега Ен какво иска Турция.
    При война печели от търговия с Русия.
    Без война - туристически сезон.
    Май май само ердоган знае.
  • 2 Додо

    1 1 Отговор
    Вай ,вай ,вай , стана тя една , Зеленски е на двойна доза и мисли , че Кисинджър е Руснак от Кремъл , утре като изтрезнее , ще трябва да се извинява
  • 3 чичо Дончо каза

    0 0 Отговор
    Бай Ердо не желае Русия да държи северното черноморие ама ,свършен факт.
Новини по държави: