Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Май, 2022 19:35 1 087 5

Германия обсъжда разходите за отбрана

  • германия-
  • отбрана-
  • разходи-
  • алиция-
  • преговори

В бюджета ще бъде създаден еднократен специален фонд от 100 милиарда евро

Германия обсъжда разходите за отбрана - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Представители на германското коалиционно правителство и консервативната опозиция от ХДС/ХСС възнамеряват тази вечер да продължат преговорите относно специалния фонд за германските въоръжени сили и поставената от НАТО цел за 2% от БВП за отбрана. Тъй като специалният фонд е свързан с поправка на конституцията на Германия, коалицията на социалдемократите, "Зелените" и Свободните демократи ще трябва да разчита на гласовете на ХДС/ХСС, уточнява БТА.

В отговор на руската инвазия на Украйна канцлерът Олаф Шолц обяви в изявление на правителството пред Бундестага на 27 февруари, че в бюджета ще бъде създаден еднократен специален фонд от 100 милиарда евро за инвестиции в отбранителни проекти. Освен това той добави, че повече от 2% от БВП на страната ще бъдат инвестирани в отбрана в съответствие с ангажиментите към НАТО.

Още новини от Украйна

Лидерката на партията на Шолц Саския Ескен обаче заяви в днешното издание на "Франкфуртер алгемайне цайтунг", че не е много реалистично да се очаква всяка година да бъде изпълнена точно целта от 2% от БВП, отделяни за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам, срам

    9 3 Отговор
    вече се казва германистан...

    Коментиран от #5

  • 2 Германия умря 1945

    12 3 Отговор
    И тези ще купуват чертежи за милиарди от своите господари САЩ.
  • 3 Кинжал

    7 4 Отговор
    Хвърляте си парите през терасата..Колкото и да се "превъоръжавате" ако решим да ви гостуваме с кака Сармата,няма да чакаме официална покана,не се нуждаем и от пропуск на Портала.Просто ще дойдем и ще ви заведем там,където отдавна ви очакват...
  • 4 оня с коня

    4 6 Отговор
    Лошото е че Запада ПРОСПА Години в сферата на Въоръжаването си ,наблюдавайки пасивно и Престъпно безгрижно модернизацията на Руските и Китайски Оръжия.Сега,когато Войната в Украйна е Факт и Русия си "показа рогата", НАТО започна Въоръжаване "На юруш",а нещата можеха да се случват далеч по-спокойно и канализирано!"Хубавото" все пак в тая Война е,че се видя КАКВА Е Действителната Военна Мощ на Русия и прехвалената й Бойна техника и Дух,като Плачевните Изводи са най-вече за Руското ръководство,което осъзна че след като с една Украйна Не може да се справи,какво остава ако Русия бъде ПОДПУКАНА от 30 НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ едновременно и от всички страни по Суша,Вода и Въздух.Затова и Путин размахва Яростно Ядрената карта,На всички обаче е ясно че ако посегне към подобен вид Оръжие безспорно ще Обезлюди доста Територии от света,но за сметка на това Русия няма да бъде Превзета от НАТО,а ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА на света.
  • 5 търпение моля

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Срам, срам":

    На източния фронт ще пратят първо "новите"германци ,по примера на диктатора и чеченците.
Новини по държави: