30 Май, 2022 15:18 2 666 16

Разнобой! ЕС няма да реши за таван на цената на газа на срещата на върха

  • газ-
  • газпром-
  • русия-
  • европейски съюз

Цените на енергията в Европа достигнаха рекордно високи стойности тази година след инвазията в Украйна на Русия, която е водещият доставчик на газ

Разнобой! ЕС няма да реши за таван на цената на газа на срещата на върха - 1
Снимка: shutterstock

Европейските лидери, които ще се събират днес и утре в Брюксел за срещата на върха на блока, няма да решават за налагане на таван на цените на газа, но могат да наредят на ЕК да проучи въпроса. Това каза еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони, цитиран от Ройтерс.

Ако бъде постигнато споразумение между страните членки, ЕК ще действа много бързо, за да анализира възможностите, заяви той пред репортери на Асоциацията на чуждестранната преса в Рим. Джентилони добави, че ще е трудно да се направят, каквито и да е прогнози относно сроковете за взимане на решение.

Цените на енергията в Европа достигнаха рекордно високи стойности тази година след инвазията в Украйна на Русия, която е водещият доставчик на газ. Лидерите на ЕС се събират, за да обсъдят шестия пакет санкции срещу Русия, който включва и ембарго върху руския петрол.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МалкоЛогика

    36 6 Отговор
    Какъв таван на цената? Пазарът решава. Има свободно движение на стоки, в посока към тези, които могат да си платят ...

    Коментиран от #5

  • 2 Булекзит!

    42 3 Отговор
    Всяка коза за свой крак е "единството". Вече на всички им писна от Брюкселския диктат. Акушерката е за прокурор, още помним далаверата с ваксините от фазер и модерна.
  • 3 горски

    43 5 Отговор
    В пустинята чаша вода , струва повече от товар злато/колкото носи една камила/..
    Урсула казва на Путин
    -Няма да купуваме вече газ от вас.
    -С какво ще се топлите.
    -Амиии......с дърва.
    -Добре.Но нали не сте забравили ,че и дървата са при нас в Русия.
    -Така ли,на мен ми казаха ,че били в Сибир.
  • 4 Баба Ванга беше

    26 1 Отговор
    обикновена жена от народа, но имаше много вярни и дълновидни съждения. Актуално ще е винаги и особено днес: "Не ламтете за много, не може му платите цената!".
  • 5 Само напомням

    40 1 Отговор

    До коментар #1 от "МалкоЛогика":



    "Цените на енергията в Европа достигнаха рекордно високи стойности тази година след инвазията в Украйна на Русия, която е водещият доставчик на газ"


    Цените са високи заради САНКЦИИТЕ на западняците, които уж трябваше да спрат военните действия. Интересно - никога досега не съм чувал да налагат санкции, за да спрат военни действия на агресора САЩ.


  • 6 Жоро

    9 7 Отговор
    Питайте "политическите анализатори" из интрернет ще ви кажат че нашето правителство е виновно за високите цени, щом Боко Шкафчето го казва значи е така.
  • 7 Tутанкамон

    26 4 Отговор
    Войските на Путин докато не стигнат Ламанша,на ЕС няма да им уврат главите
  • 8 Киро Решението

    23 2 Отговор
    Да решават по-бързо, че идват и новите цени на петрол, жито, суровини. Тогава хептен ще я втасаме.
  • 9 Тити

    10 2 Отговор
    Това няма да се разреши защото западняка е алчен
  • 10 Мдаа

    28 1 Отговор
    Отново поредната лъжа! Цените на газта се вдигнаха драстично далеч преди операцията на Русия в украйна! Беше в резултат на искането на ЕС за прекратяване на дългосрочните договори с Газпром и излизане на свободния пазар с ктарвксрочни спотове. Тези държави, които ви оставиха дългите договори си имат газ на ниски цени, другите купуват на пазара. Ние сме третите будали, дето имаме договор на по-ниска цена, но не плащаме по него, а ходим от на май...та си да купуваме демократична газ...пфу...
  • 11 Нещъер

    20 2 Отговор
    В Съвета на руската федерация готвят закон за продажба срещу рубли на очертаващите се като много дефицитни пшеница, торове и паладий.
  • 12 Уса

    9 2 Отговор
    Няма дефицит на горива а цените тройни и петорни...Това,ако не е спекула здраве му кажи народа плаща глупавия народ,защото не следи събитията а само блеее

    Коментиран от #14

  • 13 Киро пак излъга

    8 2 Отговор
    Казваше, че ЕС заедно ще купува газ а това е пълна лъжа и всяка държава договаря по отделно. Германия, Австрия, Унгария и Гърция си внасят, че и останалите държави, но се крият.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 нееееее

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Уса":

    А ти като ги следиш, какво си направил-НИЩО!! И какво можеш да направиш срещу енергийния доставчик Русия ,която определя цената-отново НИЩО! А като повтаряш папагалски едни и същи опорки, какво се случва- отново НИЩО! Докато има война, евтини енергийни продукти няма да има! ЗАПИСВАЙ И ПОМНИ!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 нееееее

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Киро пак излъга":

    Путин не иска общо договаряне с ЕС, а отделно с всяка държава за да се възползва от "разделяй и владей" най оптимално!
Новини по държави: