Last news in Fakti

31 Май, 2022 13:07 813 1

Нов мандат! Президентът на Сърбия Александър Вучич положи клетва в парламента

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово-
  • белград

На 3 април Вучич победи в първия кръг от редовните президентски избори с 58,59 процента от общия брой гласове на участвалите избиратели

Нов мандат! Президентът на Сърбия Александър Вучич положи клетва в парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич положи днес клетва в Народната скупщина за втори президентски мандат, съобщи сръбската национална телевизия РТС. На 3 април Вучич победи в първия кръг от редовните президентски избори с 58,59 процента от общия брой гласове на участвалите избиратели.

Александър Вучич положи клетва върху Евангелието на Мирослав и Конституцията на Сърбия.

"Кълна се, че ще посветя всичките си сили на запазването на суверенитета и целостта на територията на Република Сърбия, включвайки Косово и Метохия, като нейна съставна част, както и за осъществяването на човешките и малцинствени права и свободи, зачитането и защитата на конституцията и закона, запазването на мира и благосъстоянието на всички граждани на Република Сърбия и че съвестно и отговорно ще изпълнявам своите задължения", заяви Вучич.

Полагането на клетва бе последвано от овации от публиката в парламента, след което прозвуча сръбският химн.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    0 3 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
Новини по държави: