Last news in Fakti

25 Май, 2022 16:20 851 3

Вучич: Имах важни срещи и искрени разговори в Давос

  • сърбия-
  • давос-
  • косово-
  • александър вучич

От Белград през Брюксел до Давос – винаги е голямо удоволствие да се видя с Кириакос Мицотакис

Вучич: Имах важни срещи и искрени разговори в Давос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич каза, че днес в Давос, където се провежда годишната среща на Световния икономически форум, е имал ползотворни срещи с европейски и световни лидери, като допълни, че е говорил открито и искрено по проблемите, предаде Танюг.

Той е обсъдил с черногорския премиер Дритан Абазович регионалното сътрудничество, посочва телевизия Ен1.

Това е първата им среща, откакто Абазович е премиер.

Отлична възможност за обсъждане на двустранни въпроси с Дритан Абазович на Световния икономически форум, както и да го поканя да се присъедини към нас в инициативата "Отворени Балкани" в Охрид, написа в Инстаграм Вучич.

Срещата е планирана за 7-8 юни в Северна Македония.

Абазович пък написа в Туитър профила си, че Черна гора инвестира максимални усилия за насърчаване на регионалното сътрудничество, помирението и по-добрите икономически отношения.

"Отношенията със Сърбия са приоритет – подготвени сме за интензивно сътрудничество във всички области от взаимен интерес“, посочи Абазович след срещата с Вучич.

По повод срещата си с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, Вучич написан в Инстаграм: "От Белград през Брюксел до Давос – винаги е голямо удоволствие да се видя с Кириакос Мицотакис."

Сръбският президент разговаря и с президента на Експортно-импортна банка (EXIM) Рита Джо Луис за финансирането на важни проекти в Сърбия, особено в областта на енергетиката.

Той оцени срещата си с хърватския премиер Андрей Пленкович като "много кратка."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тошо

    2 1 Отговор
    КОМАНДИРОВАН ОТ ПУТИН НА ШПИОНАЖ.
Новини по държави: