Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Юни, 2022 12:46 1 408 10

Мина избухна в гората край Киев, има ранени

  • украйна-
  • война-
  • киев-
  • мина-
  • взрив

В района на Киев избухна мина в гората и взриви микробус с дърва за огрев

Мина избухна в гората край Киев, има ранени - 1
Снимка: Telegram

В района на Киев местни жители се натъкнаха на мина в гората, която избухнала и взривила микробусчето им с дърва за огрев, съобщи ръководителят на Киевската областна администрация Алексей Кулеба в Telegram, цитиран от изданието "Украинская правда". За щастие няма пострадали.

На 6 юни в Полеска община местни жители, въпреки забраната за влизане в гората и наличието на предупредителни знаци, отидоха да събират дърва за огрев и бяха взривени от мина, пише изданието.

"За щастие няма загинали. Хората получиха леки контузии и наранявания. Още веднъж подчертавам реалната и съществуваща опасност от мини в деокупираните територии. Грижете се за себе си и близките си!", написа ръководителят на Киевската областна администрация Алексей Кулеба в Telegram канала си, цитиран от изданието "Украинская правда".

По време на военното положение в района на Киев и в самата столица на цивилното население е забранено да посещава и влиза в гората, припомня изданието "Украинская правда".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чича ви Сам

    17 1 Отговор
    Гавроши, сакам да ви кажа, че за 70 години, ние с ТРУД успяхме да изградим във всите европейски дръжави, свои ВОЕННИ БАЗИ.

    Далечко ни са падат от нашийо континент, Северна Америка, но кво да са прай, нал требе да ви наглеждаме и саветваме от время на время. Тук на нашийо континент веке не нема кой да советваме, откак си изтрупааме индиенецо.

    Аку си мислите че сме ва ОКОПИРАЛИ, така ви са струва. Сминете си училата и питайте тея дет им плащаме да ви думат, колку сте СУВЕРЕННИ и ДЕМОКРАТИЧНИ веке.

    Вие в Булгарии, когда бехте у Вършавския договор, тугава немаше руски военни бази на вашта тиритория, но кат ва натикахме в НАТО, са потрудихме да си напраяме 4 наши вуенни бази в Булгарско и идвам удържаме да ва опазваме от руската агресия.

    Туй че имаме наши американоски войски на ваша тиритория, не узначава, чи сме ва укупирали, а означава, чи много ва убичаме и ши пазим ду последния булгар. Нишо, че никуй не ва напада, ние усештаме руската агресия как витай во воздуха.

    Многу сакаме, от Булгарско, да хвърлим няколко ОТБРАНИТЕЛНИ бомби над Мусква, но най страх да ни ни утговорят на по здрав а, на нашийо континент, Вий тук сте печени.

    Аку на питате, дали не сакаме да съ върнем на наша територия на нашийо континент, ши требе да ви кежем Цъ. Немойте си платите туй удоволствие дан и видите гърбо.

    Само един патрон на изрита навремето от дръжавата си. Де Гол ли беше, или облечен.
    Ма ний са справихме димократично с него.

    Ний са готвим на вас бу
  • 2 Последния Софиянец

    24 1 Отговор
    Кой ги караше да ръсят навсякъде мини.
  • 3 Теле

    26 3 Отговор
    Укрите минират от страх.
  • 4 Зеления нациеврей

    17 2 Отговор
    Бях ги пратил да ми наберат малко гъбки от веселите, ама забравих, че сме минирали всичко покрай Киiв заради окупаторите.
  • 5 АНТИФАШИСТ УБИЛ СТЬОПА БАНДЕРА

    18 2 Отговор
    ХА ЧЕСТИТО, ТАЯ МИНА Е ПОСТАВЕНА ОТ ВАШИТЕ БАНДЕРОВЦИ!!! ЧЕСТИТО ДА ВИ Е!
  • 6 МалкоЛогика

    16 0 Отговор
    Украинската армия е минирала къде ли не, сега им гърмят тракторите когато се опитват да правят селскостопански мероприятия.
  • 7 Курандо Мио

    9 0 Отговор
    И у наще гори да минират - ше фърчат орки и каруци

    Коментиран от #8

  • 8 Стрелата

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Курандо Мио":

    Е и тва и нас чака Дръввце че зима идеее
  • 9 Ами да ходят

    4 1 Отговор
    да си купят дърва от склада... защо ходят да крадат дърва в гората?
  • 10 Чочи

    2 0 Отговор
    Ами бате не дава газ, затова крадем дърва
Новини по държави: