Last news in Fakti

1 Август, 2022 10:30 989 3

Румънски военни водолази унищожиха морска мина

  • мина-
  • морска мина-
  • водолази-
  • черно море-
  • румъния

Тя е била транспортирана до безопасна зона

Румънски военни водолази унищожиха морска мина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военни водолази унищожиха морска мина, плаваща на разстояние около две морски мили от румънския бряг в района на курорта Ефорие, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на министерството на националната отбрана, предаде БТА.

Представители на министерството съобщиха, че военни водолази са извършили интервенция в неделя вечерта, за да неутрализират и унищожат морска мина, която е била на дрейф на разстояние около две морски мили (3,6 км) от румънския бряг край Ефорие. Мината е била открита от екип на Бреговата охрана.

Водолазният екип на Военноморските сили е започнал мисията си около 19:30 ч. Мината е била тип YAM и е представлявала опасност за безопасното корабоплаване. Тя е била транспортирана до безопасна зона и унищожена чрез експлозия.

След началото на непредизвиканата военна агресия на Руската федерация в Украйна на 24 февруари 2022 г., това е втората намеса на румънските военноморски сили за унищожаване на морска мина, която произхожда от районите на север от Румъния, където се водят военни действия. Първата морска мина в зоната на отговорност на румънските военноморски сили беше унищожена през март на 70 км от Капу Мидия, припомня Аджерпрес.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питащия

    2 0 Отговор
    Май поредната Рушняшка БЕЗОТГОВОРНОСТ???
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    0 3 Отговор
    Румънските цигани унищожили циганска укро-мина - съвсем логично, роднините си знаят чалъмите и технологиЙте ))
  • 3 Мемфис

    0 0 Отговор
    Сигурен съм, че е била със сърп и чук! Гадостите на алкохолиците са безкрайни,
Новини по държави: