18 Юни, 2022 13:50 2 405 10

Хиляди отменени полети зад Океана само за два дни, сезонът на летните пътувания набира сила

  • сащ-
  • летища-
  • въздушен транспорт

Най-много неизлетели самолети имаше на летищата Шарлът в Северна Каролина, Ла Гуардия и Нюарк Либърти в района на Ню Йорк и Националното летище "Рейгън" във Вашингтон

Хиляди отменени полети зад Океана само за два дни, сезонът на летните пътувания набира сила - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските авиокомпании отмениха вчера за втори пореден ден огромен брой полети. Причина за това станаха бури и огромният пътникопоток от хора, заминаващи на лятна почивка, предаде Асошиейтед прес.

Само до вчера следобед в източните части на САЩ бяха отменени над 1100 полета, след като предишния ден бяха отменени 1700, показва услугата за следене на полети "Флайт Ауер" (FlightAware).

Най-много неизлетели самолети имаше на летищата Шарлът в Северна Каролина (което е и важен център на компанията "Американ Ерлайнс"), Ла Гуардия и Нюарк Либърти в района на Ню Йорк и Националното летище "Рейгън" във Вашингтон.

Американският транспортен министър Пит Бутиджидж имаше видеоконферентна среща с ръководители на компании от бранша, за да набележат мерки за нормализиране на ситуацията преди предстоящия национален празник на САЩ 4 юли, но и през останалата част от лятото. Обсъдени бяха и стъпки за подобряване на условията за настаняване на пътници, които са се оказали блокирани по летищата заради отменени полети.

От началото на юни проверка за сигурност по американските аерогари са преминавали средно по над 2,2 милиона пътници на ден. Това е с 22 процента в сравнение с преди година, но все още е с 13 на сто под равнищата отпреди пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай изДън

    9 2 Отговор
    Америка е във фаза на полуразпад!
    Всичко е заради психическото здраве!

    Коментиран от #9

  • 2 ЖЕКО

    6 2 Отговор
    СКОРО ЩЕ СИ СЕДИТЕ САМО ПРИ КРАВИТЕ
  • 3 Дивуй

    7 1 Отговор
    Как големия пътникопоток води до отмяна на полетите на самолети? Ега ти и простотията дето пишат.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 0000

    2 6 Отговор
    В Русия Аерофлот пред фалит няма полети ,освен бягащи към Казахстан

    Коментиран от #6

  • 5 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Краварчето да си Оди Пеша! Кво му е.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тъпунгер от факти

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дивуй":

    Задъхали са се.
  • 8 Лост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дивуй":

    По същата логика може да напишат,че транспортния министър се е обадил на компаниите да си оправят пътникопотока или 4 -ти юли ще се празнува на 4-ти и 5-ти.
  • 9 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай изДън":

    Трай още малко, рублата като се изравни с долара какво чудо ще е. За някои лъжа за мене истина очаквам даже гражданска война там още малко инфлация не полуразпад ами направо разпад ще има
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.