Last news in Fakti

24 Юни, 2022 09:50 783 2

Тридесет души пострадаха от пожара в Мармарис

  • турция-
  • пожар-
  • мармарис

30 пострадали, евакуирани са над 130 къщи и над 430 души в резултат на големия горски пожар в района на турския курортен град Мармарис

Тридесет души пострадаха от пожара в Мармарис - 1
Снимка: Shutterstock

Трийсетина души са пострадали в резултат на големия горски пожар, бушуващ през последните дни в района на турския курортен град Мармарис, а лечението на двама от тях продължава, заяви здравният министър Фахреттин Алтун, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер.

Общо 29 души са пострадали от пожара, съобщи в Туитър Коджа, без да уточнява дали пламъците или димът са навредили на хората. 12 души са били откарани в болница с линейки, а 17 са получили помощ на място. Двама все още са хоспитализирани, информира министърът.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи вчера, че един човек е бил задържан по подозрения в палеж и е признал вината си.

Трети ден продължава борбата с огъня, включително и по въздух с участието на над 60 летателни апарата. Под въздействието на силния вятър пушекът от пожара е достигнал и до самия град, а метеоролозите предупреждават, че днес следобед силата на вятъра ще бъде още по-голяма. Затворен за движение е пътят между градовете Мармарис и Датча.

Междувременно пожарникарите продължават да полагат усилия за потушаването на пламъците. Към огнеборците от окръг Мугла, в който се намира Мармарис, и близките до него окръзи са се присъединили и подкрепления от столицата Анкара. По данни на властите в борбата с пламъците участват над 3200 души, от които над хиляда горски работници, както и 730 пожарни коли и цистерни, съобщи в. "Хюриет".

Азербайджан е изпратил в Мугла самолет амфибия с 11-членен екип, който днес ще се включи в борбата с огъня, предаде СиЕнЕн-Тюрк.

Министърът на земеделието и горите Вахит Киришчи съобщи, че на евакуираните заради пожара семейства ще бъдат изплатени по три хиляди лири.

Досега заради огъня са евакуирани над 130 къщи и над 430 души, съобщи Киришчи.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лютата природа

    1 3 Отговор
    Отвратена от Пеевски и ДПС, праща огън в родината им!
  • 2 Българските турци

    4 1 Отговор
    Какво общо може да има "Лютата природа" и Турция с една етническа марионетна партия подлога на бившия дегизиран Тотапитаризъм...макар и да е била най дълго на власт в цивилизованата нова България ?! Наистина тия тролове са с изчанчена фантазия !
Новини по държави: