9 Юли, 2022 13:35 1 116 2

900 пожарникари се борят с голям пожар в Югоизточна Франция

  • севен-
  • франция-
  • пожар

Огънят застрашава Севен - планински регион, частично защитен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който пресича голяма част от Франция

900 пожарникари се борят с голям пожар в Югоизточна Франция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стотици огнеборци, подкрепяни от противопожарни самолети, днес се борят с голяма огнена стихия в Югоизточна Франция, която наложи евакуацията на близките села, съобщи Асошиейтед прес.

Тринадесет пожарникари са били ранени в Бордезак - селото, в което е възникнал пожарът. Общо 18 пожарникари са били пострадали в няколко горски пожара, които горят от дни в региона, съобщава радио "Франс енфо".

Неблагоприятните метеорологични условия - суша, горещина и силни ветрове - усложняват усилията за овладяване на пожара в област Гар, но от противопожарната служба съобщиха, че днес перспективите са "по-благоприятни". Други по-малки пожари са били потушени.

От службата съобщиха, че досега са изгорели 620 хектара. Близките села бяха евакуирани, а магистралите затворени, докато повече от 900 пожарникари и два самолета се бореха с пламъците. Лоран Жозеф, високопоставен служител в съседния регион Буш дю Рон, заяви пред телевизия "Бе Еф Ем", че властите очакват да се справят с пожара "в рамките на няколко дни".

Пожарът застрашава Севен - планински регион, частично защитен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който пресича голяма част от Югоизточна Франция.

Националната метеорологична служба на Франция днес обяви червена тревога за няколко съседни области заради опасност от пожари, а министерството на околната среда на Франция предупреди гражданите в района да обръщат повишено внимание на рисковете от пожари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Вече е късно ,климата се променя има хора с власт които не искат да го осъзнаят .Провокацията на военни действия и направата на нови по мощни оръжия и ядрени глави не спира .....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: