Last news in Fakti

28 Юни, 2022 12:49 1 792 6

Япония: Температурите счупиха 150-годишен рекорд

  • япония-
  • температури-
  • жега-
  • рекорд-
  • власти

За втори пореден ден властите призоваха потребителите в района на Токио да пестят електроенергия, за да избегнат предстоящото прекъсване на тока

Япония: Температурите счупиха 150-годишен рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

За четвърти пореден ден Япония е обхваната от невиждана жега. Температурата в столицата Токио счупи близо 150-годишните рекорди за юни, съобщава "Ройтерс".

На този фон властите предупредиха, че електрозахранването все още остава ограничено, цитира news.bg

За днешния ден прогнозите за японската столица бяха температурата да достигне пика от 36 градуса, след като три поредни дни термометрите се задържаха над 35 градуса по Целзий - най-съществената гореща вълна в страната за месец юни от 1875 г. насам.

Броят на хоспитализираните, получили топлинен удар, нараснаха в началото на деня, като мнозина в столицата продължават да пренебрегват съветите на правителството и продължават да носят маски за лице на открито - наследство от продължилата повече от две години пандемия от COVID-19.

За втори пореден ден властите призоваха потребителите в района на Токио да пестят електроенергия, за да избегнат предстоящото прекъсване на тока.

Горещата вълна идва по-малко от две седмици преди националните избори, при които нарастващите цени - включително на електричеството - са оценени в социологическите проучвания като най-голямото безпокойство за избирателите и са признак, че рейтингът на одобрение на правителството намалява.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    10 3 Отговор
    Чистете тая демократична пасмина и се откачете от оковите на краварите ! Бива ли такова нещо ?! Къде отиде честта ?!
  • 2 Име

    14 4 Отговор
    Спрете да поддържате санкциите срещу Русия и па ще имате ток бол
  • 3 го шо

    12 0 Отговор
    "Температурата в столицата Токио счупи близо 150-годишните рекорди за юни"
    това означава ли, че емисиите на антропогенни парникови газове през юни едва сега са достигнали нивата отпреди 150 години? за един приятел питам. ;)
  • 4 българина

    11 2 Отговор
    колективния запад събори сициализма, защото имаше режим на тока...... а сега ти обясняват че това не е порок, ами да върнем социализма?
  • 5 Ганю обаче вика нема такова нещо

    1 5 Отговор
    Като глобално затопляне😂😂😂ганю е спец по всичко😂😂😂
  • 6 жалко

    0 1 Отговор
    И вие като БГ сте на грешната страна. Не знаете ли какво става с БРИКС, при това е близо до вас. З...ете ги краварите и ще имате ток.
Новини по държави: