Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юни, 2022 18:40 4 602 19

Пробив! Износът на зърнени култури от Украйна скоро може да бъде възобновен

  • италия-
  • марио драги-
  • пшеница-
  • зърно-
  • украйна-
  • русия

Изисква се окончателно одобрение от Кремъл за възобновяване на износа и това трябва да се случи скоро, каза Марио Драги пред репортери

Пробив! Износът на зърнени култури от Украйна скоро може да бъде възобновен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Скоро може да се възобнови износът на зърнени култури от Украйна, което би облекчило недостига им, засегнал силно по-бедните страни по света. Това каза италианският премиер Марио Драги, след като взе участие на срещата на върха на лидерите на Г-7, цитиран от Ройтерс.

В изказването си след края на срещата, която се проведе в Германия, Драги посочи, че не е необходимо всички мини да бъдат премахнати от украинските пристанища, както и че "съществуват коридори", които потенциално позволяват на товарните кораби да преминават.

Още новини от Украйна

Изисква се окончателно одобрение от Кремъл за възобновяване на износа и това "трябва да се случи скоро", каза Драги пред репортери.

Драги също така обяви, че Европейската комисия се е съгласила да ускори проучването за начина, по който да бъдат наложен таван на цените на вноса на руски газ. Италия настоява за подобен ход през последните няколко месеца. "Докладът на Комисията ще бъде готов през септември", добави още той.

В друго изказване по-рано през деня, Драги заяви, че президентът на Индонезия Джоко Видодо е уверил Г-7, че руският президент Владимир Путин няма да присъства на срещата на Групата на 20-те най-големи икономики в Бали през ноември.

Той също така каза, че очаква молбите на Финландия и Швеция за присъединяване към НАТО да бъдат одобрени на среща на Алианса по-късно през седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    Аз от кога ви ги казвам тези неща ама вие не Путин ви бил виновен

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    28 1 Отговор
    Ако Финландия и Швеция се присъединят Русия заяви-
    ,,Медведев завърши изявленията, като апелира към „здравия разум“ на западната общественост и политиците: „ Никой в ​​здравия си ум не иска по-високи цени и данъци, нарастващо напрежение по границите, „Искандери“, хиперзвукови оръжия или кораби с ядрени оръжия на един хвърлей от тяхната къща . Да се ​​надяваме, че здравият разум на нашите съседи в крайна сметка надделя. Но ако не, тогава, както се казва, "те го започнаха", каза той.
  • 4 Долу крадливите ръчички

    39 4 Отговор
    от руското зърно спекуланти. Хващайте мотиката и на полето. Пляс пляс през палавите лапички.
  • 5 Капитанофф

    8 19 Отговор
    Ще бъде възобновен, ако рашките се изтеглят от Украйна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оппалянка

    20 0 Отговор
    И за тая статия маскирана снимка. Слочаенос или ни настройват пак апокалиптично-пЛандемически?
  • 8 Адам Хилтън

    37 3 Отговор
    Да бе, те руснаците вчера родени. Ей сега ще позволят на Украйна да продава зърно на държавите които я санкционират, за да може Украйна да печели пари с които да си купи още оръжия от същите тия държави. ЕС и НАТО да спрат да си фантазират, ами да започнат своите хранителни запаси да пестят, а не да ги изхвърлят 1/3-та от тях, и да винят всички други за световният глад.
  • 9 дреме ми бг жито има

    28 2 Отговор
    лудите еврогейци да ядат заразено укри жито
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Само да попитам

    26 4 Отговор
    дали остана нещо от това прословуто зърно за изнасяне? Щото докато обвиняваха Русия, че не допуска износ на зърно от Украйна, зърно се изнасяше на поразия през Констанца, Рени, Измаил, Полша...Та, дали наистина остана нещо за изнасяне?
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Казваш":

    Който се е оредил и има връзки е така,действай и ти по въпроса,с малко подмазване стават нещата!

    Коментиран от #14

  • 14 Корумпират

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    само руснаците.
  • 15 Марио Драги?? И ти ли не знаеш че

    19 3 Отговор
    Украина нее спирала да изнася жито от 02 2022год за САЩ и страни от ЕС?? На луд ли се правиш или смяташ, че другите са такива!! Байдан каза два пъти, че ще докара 20 мил тона Украинско жито от миналогодишната реколта в САЩ! От три Пристанища се извозва това жито, едното е Украинско, построено на Молдовска територия, най Южната точка на Молдова казва се Джурджулещ, Констанца и още едно в Румъния!! Украйна ежемесечно изнася1, 5 мил тона Зърно!! Марио Драги, кой Лъжеш, това са факти, които се знаят от Милиони хора в Европа и Света!! Не лъжи!!
  • 16 Соломон

    25 2 Отговор
    Русия и Украйна се оказва, че са ИЗХРАНВАЛИ населението на земята !

    И, изведнъж се намира една държава от континент, намиращ се на 9000 км., от тях, която да ги СКАРА и да направи така, че руснаци и украинци да влязат в БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА !
  • 17 БРАВО

    6 1 Отговор
    Много късно се сетихте, когато изнесоха 2/3 от зърното по обиколни пътища
  • 18 Анатоли Стайков!! Тиражираш лъжи!!

    1 1 Отговор
    Прочети от колко Пристанища се изкарваУкраинско жито и по Суша към Полша и тогава, пускай подобни статии!! Две пристанища в Румъния и едно Украинско на Молдовска територия, денонощно товарят жито от Украйна на кораби!! Байдън каза многократно, че ще докара 20мил тона Украинско жито в САЩ!! Тиражираш не истини Анатоли!!
  • 19 В.В.П.

    0 1 Отговор
    Парадокс.. Путин не разрешава износ на зрънце ,пък след 6 мес Окраина ще е продала 50 млн тона .И ще реве че има глодомор..Както през 32,35,37.ма..Тия са винаги в някаква схема.Украинска..Дано да се оправят .
Новини по държави: