Last news in Fakti

6 Юли, 2022 11:29 1 813 5

Взеха на мушка ТикТок

  • тикток-
  • сащ-
  • китай-
  • информация-
  • сигурност

Американският Сенат призова за разследване дали китайските власти получават достъп до данни на потребители в САЩ на социалната мрежа ТикТок

Взеха на мушка ТикТок - 1
Снимка: Shutterstock

Ръководителите на комисията по разузнавателните въпроси в американския Сенат призоваха във вторник за разследване дали китайските власти получават достъп до данни на потребители в САЩ на социалната мрежа ТикТок (TikTok), предаде АФП.

В писмо до председателката на Федералната комисия по търговия Лина Хан сенаторите я призовават да провери доколко добре ТикТок предпазва личните данни, цитира dariknews.bg.

"Пишем в реакция на публични съобщения, че лица в Китайската народна република имат достъп до данни на американски потребители…", се казва в писмото.

Мрежата ТикТок последователно се е защитавала от подобни обвинения, заявявайки, че не предоставя никакви данни за американски потребители на китайското правителство, въпреки че компанията майка – БайтДенс (ByteDance) е базирана в Китай.

Пред АФП от ТикТок заявиха, че миналата седмица са писали до сенаторите за напредъка в ограничаването на достъпа до данни на потребители посредством работа с "Оракъл":

"Никога не сме споделяли данни за потребители в САЩ с китайското правителство, нито бихме го направили, ако това бъде поискано от нас".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    7 0 Отговор
    А данни на СIA предоставяме.Като Фейсбук и т.п.
  • 2 Мефистофел

    7 0 Отговор
    "... дали китайските власти получават достъп до данни на потребители в САЩ на социалната мрежа ТикТок ..."

    А сащисаните социални мрежи (всичките) сами осигуряват достъп на службите до данните на потребителите от цял свят. И няма как да не го осигуряват, нали са си тяхно творение.
  • 3 буля Зузуля

    3 0 Отговор
    А краварите не черпят ли данни от всички държави ? Да си прибират платформите само в краварника . Вече има достатъчно други .
  • 4 Нахалния нигос от младежката група

    0 0 Отговор
    Ааа, недейтесакън, по интересно е от инстаграм и поучителни, целия Интернет е за за закриване....!
  • 5 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Айде пак под вола теле ,фейсбука губи абонати не е интересен хората ползват тик ток младите вече само това чувам .Мета стана демоде и да запичваме с интригата въпреки че на мен все тази не ползвам и двете .Подобна аномалия беше и с корейски и китайски телефони след като падна пазара на айфон видите ли най добра защита имал американския къде е фабриката ?Фермата да се затворят да не напускат територията си,да си ползват само краватското и няма да имат проблем ,останалия свят също от" умните "им идеи които всеки ден снасят