Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 11:59 1 874 7

В САЩ искат да забранят TikTok

  • tiktok-
  • тикток-
  • цензура-
  • свобода на медиите-
  • китай-
  • сащ-
  • забрана-
  • социални мрежи

Съединените щати са във "война" с Китайската комунистическа партия

В САЩ искат да забранят TikTok - 1
Снимка: Shutterstock

Американските власти трябва да забранят използването на социалната мрежа TikTok в страната, защото тя позволява на Китайската комунистическа партия (ККП) да шпионира и влияе на американците. Тази версия беше представена от американския сенатор Марко Рубио (републиканец, от Флорида) и члена на Камарата на представителите на САЩ Майк Галахър (републиканец, от Уисконсин) в статия, публикувана в четвъртък във „Вашингтон пост”, предаде БГНЕС.

„Съединените щати са в нова студена война с ККП, която ключови военни съветници предупреждават, че може да стане гореща във всеки момент заради Тайван. Въпреки това милиони американци все повече разчитат на TikTok, китайска социална мрежа, която е повлияна от ККП, казват законодателите. „TikTok, която вече е една от най-популярните медийни компании в Съединените щати, дава на ККП уникална възможност да шпионира милиард потребители по целия свят, включително почти две трети от американските тийнейджъри. Трябва да забраним това приложение за шпиониране, преди да е станало твърде късно", вместо да се насърчава използването му в Съединените щати, както прави президентът Байдън.

„TikTok е собственост на ByteDance, но нито една компания не е наистина частна в Китай", казаха републиканците. Те отбелязват, че китайският закон изисква фирмите да предоставят помощ на служителите от разузнаването, „което включва разкриване на данни“. Според Рубио и Галахър TikTok може да „определя местоположението на потребителите на мобилни телефони и да събира данни за техните търсения в интернет, дори когато посещават несвързани страници“. Законодателите казват, че TikTok може да се използва за „събиране на чувствителни данни“ за американски служители и „досиета за милиони американци с цел изнудване или шпионаж“. Според тях социалната мрежа може да бъде „използвана за скрито въздействие върху американски граждани“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    27 3 Отговор
    Дааа ама фейсо, инстата и тубата никой не ги иска вече и не се посещават...
  • 2 Теле

    24 4 Отговор
    Ами искат щото порното е по добро, тлъстите хамериканки не се гледат вече
  • 3 Щото...

    20 2 Отговор
    Тик Ток и другите балами, изядоха лебеца на хамер канските преследвачи - фейк метлътъ и рошавото канарче! Винаги с изключен GPS в тия фейкове!
  • 4 Някой

    33 1 Отговор
    Брей, каква демокрация, бе! Брей!
    А ни убеждаваха, че това се случва само в недемократични държави като Китай, Русия, Иран.
    Пък то, ЕС първо забраниха руски медии. Сега САЩ ще забраняват широко използвана социална мрежа. Утре очаквам да забранят и Туитър, щото вече не верен на Демократическата партия.
    Бе, демокрация се вихри по демократичния свят! Как да не се радваш?
  • 5 Винаги може повече

    9 1 Отговор
    Китайците в бъдеще смятат да пуснат техните специални предавателен и да промият и без това вече промитите Ви мозъци.
  • 6 Червените идват

    5 0 Отговор
    Аман от плашила, правителството на $АЩ даже надписа преди 50-ина година банкнотите с "Вярваме в Бог", ама пак си действат небогоугодно.
  • 7 Ганчо

    0 0 Отговор
    Като че ли facebook instagram youtube не го правят даже вие американците подслушват и телефоните на всичките европейски лидери спомнете си случаят с Меркел как излязоха доказателства че е била подслушвана от голямата демокрация сащ
    Ей те няма да се спрат да тормозят целия свят а сега дойде ред на европа докато не сринат икономиката на европа няма да се спра