Last news in Fakti

11 Юли, 2022 19:19 41 129 108

Мицотакис призова Ердоган: Какво мислиш за тази карта?

  • гърция-
  • турция-
  • егейско море-
  • реджеп ердоган-
  • кириакос мицотакис-
  • девлет бахчели

Девлет Бахчели, лидер на Партия на националистическото действие, показа картата по време на посещение в централата на ултранационалистическата организация "Сивите вълци" през уикенда

Мицотакис призова Ердоган: Какво мислиш за тази карта? - 1
Снимка: Twitter

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова турски президент Реджеп Тайип Ердоган да заеме позиция относно представянето на карта от националистическия му съюзник, представяща редица гръцки острови като турски, съобщава в. "Катимерини".

Девлет Бахчели, лидер на националистическата Партия на националистическото действие (ПНД), показа картата по време на посещение в централата на ултранационалистическата организация "Сивите вълци" през уикенда.

"Вижте добре тази карта. Крит, Родос, Лесбос, Хиос, Самос, всичките са погълнати от Турция. Бълнуване на екстремисти или официална политика на Турция? Нова провокация или истинска цел?", написа Мицотакис в Туитър днес, като включи снимка на картата.

"Президентът Ердоган трябва да изясни своята позиция относно последните изстъпления на по-малкия си коалиционен партньор", подчертава още Мицотакис.

Гръцки дипломатически източници определиха вчера като "особено агресивно и провокативно действие, което заслужава пълно осъждане" публикуването на картата от високопоставени представители на партия, която е партньор на управляващите в Турция.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йоргос турчина

    118 40 Отговор
    Не се плашете византийци това е само карта

    Коментиран от #21, #46

  • 2 да де

    245 8 Отговор
    Добре, че макетата са "скромни", че ако начертаят и те една карта сите около тях ще са окажем в техните предели.

    Коментиран от #3

  • 3 Хихи

    170 7 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Луно, Луно - земьо македонска 🤣😂🤣😂🤣😂
  • 4 Разумен

    141 77 Отговор
    Ми тази карта е доста логична! Ако гърците продължават с и ата си да приватизират цялото Егейско море с твърдението, че имали право на 12 морски мили около всеки стърчащ камък в морето, накрая Турция ще им вземе островите. Турция никога не е подписала съответната международна конвенция определяща 12 те мили!

    Коментиран от #105

  • 5 123

    109 20 Отговор
    Ни бойти са, САШ ша ви пазят.
  • 6 фенче

    133 13 Отговор
    брей, брей, великодушни са турците, оставили са им Миконос и Санторини

    Коментиран от #8

  • 7 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    166 13 Отговор
    Балканската война България с най-голямо участие от 600 000 войска изкарва най-тежките битки срещу османците.

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДОСТ

    68 30 Отговор
    МИЧО. КАКВОТО ИМА ДА СЕ ВЗЕМЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМЕ. И ТВОИТЕ"СЪЮЗНИЦИ" ЩЕ ТИ ПОМАГАТ. ИЗВИКАЙ ГИ ПО НАБЛИЗО. БАЯ СОПОЛИ ЩЕ ДЪРПАШ. СКОРО ЩЕ ИМА СВАТБА.

    Коментиран от #26

  • 10 БигириМигири

    92 9 Отговор
    Тез острови ги искаше и Меркел в замяна на опрощаване на дълговете на Гърците.
  • 11 Цецко

    96 15 Отговор
    Сиртакито не е видял най главното,че турската част от картата я държи турчин,а гръцката част пак я държи турчин,а той се притеснил за цвета на картата
  • 12 Девлет Бахчели

    96 59 Отговор
    Един грешен ход от страна на византийците, и ще загубят безвъзвратно повечето си острови!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ю.кортес

    75 36 Отговор
    на балканите са най простите и мизерни народи

    Коментиран от #86, #99, #102, #107

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В Турция

    166 17 Отговор
    Комшийте показаха и карта на която 1/3 от България е част от Турция и на която провокация тук никой не отговори официално. Турция като се по окопите ще започне политика по превземане на нови територии, както контролира 50 км. от пограничната територия на Сирия. Само стойте и гледайте как турците се опъват и мъчат да пробутат идеята да съградят отново империя, докато на вас ви се дава правото да сменяте пола си и да посочвате в паспортите от кой пол сте и кой е родител 1 и родител 2.

    Коментиран от #18, #30

  • 17 бря

    54 7 Отговор
    картата включва и крит като турски защо го отрязахте
  • 18 Ефросина Караманска

    41 10 Отговор

    До коментар #16 от "В Турция":

    "Баязид 2" е план на араби! Турция няма общо. Генерал Ахмет Кенан спаси войната по време на Възродителния процес в България. Има снимка с него и Тодор Живков в самолет.

    Коментиран от #50

  • 19 Средиземноморец

    78 84 Отговор
    Тази карта е супер! Турция е номер 1 в туризма,.... да ги зима, че да ходим на почивка там!
  • 20 бл.134 в Zап. парк

    35 34 Отговор
    Супер е !
  • 21 Те не

    60 7 Отговор

    До коментар #1 от "Йоргос турчина":

    Са византийци! Те са били част от Византия!
  • 22 В други новини

    39 30 Отговор
    Писмо до Financial Times: Бъдете готови НАТО да изгони Турция. Марк Уолъс, бивш посланик на САЩ в ООН, и Мадлин Джонсън, изпълнителен директор на неправителствената организация Проект за турска демокрация, изразяват мнение, че страните-членки на НАТО трябва да бъдат готови дори да изгонят Турция от алианса, в писмо до Financial Times.

    ЕСПЧ: Турция не изпълни решението за освобождаване на Кавала. Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) обяви днес, че Турция не е изпълнила решение, изискващо освобождаването на активиста и акушерката в изкуството Осман Кавала. Днешното решение е последната стъпка в т. нар. "процедура за нарушение" срещу Турция, която може да доведе до изключване на страната от Съвета на Европа, чийто член е основател. Следващата стъпка в процеса е Комитетът на министрите да вземе решение относно мерките, които да бъдат предприети след неизпълнението на Турция на решението на ЕСПЧ.

    Писмо до Байдън: "Не" на продажбата на F-16 на Турция от 35 американски конгресмени. В писмото си те обръщат специално внимание на провокативното поведение на Турция спрямо Гърция и Кипър, като отбелязват, че Турция многократно е използвала произведени в Америка оръжия, за да наруши суверенитета на съюзници и партньори от НАТО. Те подчертават любимата тактика на Турция да използва военната си мощ за дестабилизиране на Източното Средиземноморие, Близкия изток, Южен Кавказ и Северна Африка, като същевременно я обвиняват, че е използвала американски оръжия

    Коментиран от #24, #34

  • 23 да ,бе

    39 11 Отговор
    Ей.... тия ги казвайге та някой де не знае как да си ползва КОНТИНЕНТАЛНИТЕ морски територии ,щото иало ненаселен гръчки остров на 5 км от турския бряг!? Ай у лево!

    Коментиран от #27

  • 24 В други новини

    33 11 Отговор

    До коментар #22 от "В други новини":

    в миналото за извършване на военни престъпления, включително бомбардировки на цивилни, болници и училища в Ирак, Сирия и Нагорни Карабах.
  • 25 Що така бе

    50 10 Отговор
    Мицотакис? Що си се захванал да се ядеш с твоя другар от нато? Единството там е непоклатимо! Още малко и така ще се непоклати, че ще се разпадне! Преди десетина години, другарю Мицотакис, щяхте да срутите и европейските ценности, сега пък клатите южното крило на могъщия и единен съюз! Ама моля ви се! Седнете и се разберете с с вашия другар по оръжие др. Ердоган и не правете циркове! Финландците и норвежците ви гледат! Като гледат, какво единство и братство тресе нато, ще избягат! А тъкмо се бяха навили. За окраина не говорим. Каквото остане от нея (ако остане), ще е вътре. Нали америката трябва да си вземе парите за раждясалите пушкала. Все пак някой трябва да си плати. Те така не дават! Просто бизнес!
  • 26 Ердоган

    43 39 Отговор

    До коментар #9 от "ДОСТ":

    Е пътник. Турция не им се влиза във война. Говоря за хората. Не за кюрда Ердоган. Лютви Местан има унизителна снимка с Бай Ердо. Сещаш ли се Дост. Помаци с криви глави!

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 И на края

    47 4 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Нищо не взехме. Всичко ни взеха след Втората световна.

    Коментиран от #29, #95

  • 29 Поне

    58 6 Отговор

    До коментар #28 от "И на края":

    Ни остана Южна Добруджа. Която ни върна Хитлер.
  • 30 Така е

    43 11 Отговор

    До коментар #16 от "В Турция":

    Както прави сега Путин.. Първо превзе Крим,сега Украйна... Ердоган сигурно и той ще прави така. Те затова са големи приятели двамата . Сега и украинското зърно делят, утре ще делят държави
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Голям смях

    35 29 Отговор
    Разбира се всичко е турско, защото турците се учат на глупости. С няколко думи какво учат турците в училищата си. Древни времена... Турците живеят в Централна Азия, но идват в региона. Те учат всички съседни народи като хети, асирийци, египтяни на писменост, земеделие и животновъдство. Те създават велика империя. След това македонците от Скопие идват в района, след това идват италианците от Рим и след това турците от Централна Азия идват отново и пресъздават великата империя, за да могат да продължат да предлагат цивилизация и хуманизъм на света.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ефросина Караманска

    29 8 Отговор

    До коментар #22 от "В други новини":

    Оставете ги американските конгресмени-сенатори. Парла пию пяно... По-интересно е какво е мнението на Италянски сенатори, които засега са пас по този и други въпроси между Гърция и Турция.
  • 35 така ли?

    32 20 Отговор

    До коментар #27 от "Проста чалма":

    до 681 лето всичко е византийско!!Хаха....я да връщаш всичко на гърците!

    Коментиран от #44

  • 36 Запознат

    62 24 Отговор
    Гърция да спазва Лозанския мирен договор и да демилитаризира островите близо до турския бряг! Иначе картата на Бахчели ще стане реална!

    Коментиран от #38, #43, #87

  • 37 Нордик Монитор

    15 7 Отговор
    Националистически делириум в Турция: "Гърция планира нова битка при Наварино". В този националистически контекст и виждайки като заплаха съюзите, които Гърция създава, турските анализатори излъчват напълно несъществуващи сценарии, че Гърция иска да унищожи турския флот и да изключи Турция от Егейско море. Бившият началник на разузнавателната служба на турския Генерален щаб Исмаил Хаки Пекин заяви, че целта е морска и сухопътна война между Турция и Гърция, като САЩ са до Гърция. Тяхната цел е да унищожат флота и авиацията на Турция. Според него гръцкият сценарий иска да затвори Егейско море за Турция, да я постави в капан, да попречи на Турция да реагира, а Гърция да окупира островите Имврос и Тенедос, които са близо до Проливите. Унищожаването на нашия флот ще има резултати, подобни на това, което се случи с Ибрахим паша, т.е. като морската битка при Наварино, а по-късно заедно с Франция ще се отправят към Средиземно море, каза той.

    Коментиран от #89

  • 38 Лицемерието има адрес

    31 26 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    Започнете първо вие да спазвате договорите, изтеглете окупационната армия от Кипър, компенсирайте за престъпленията, които сте извършили там, и тогава говорете.

    Коментиран от #78

  • 39 Дели Фес

    14 8 Отговор
    Яж локум и трай
  • 40 ДОСТ

    46 25 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    НА ТУРЦИТЕ ОСТРОВИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ. НО НА ГЪРЦИТЕ ИМ СЪРБЯТ ЗАДНИЦИТЕ И СЕ ЧЕШЯТ С ТУРЦИТЕ. АМА ТРЯБВА МАЛКО РЕМОНТ. ЩЕ СИ НАМЕРЯТ МАЙСТОРА. НЕКА БАЙДЪН И МАКРОН ДА ГИ ПОДКОКОРОСАТ. И ПОСЛЕ ЩЕ СТАНЕ ГОЛЯМА СВАТБА.
  • 41 Работата е зле

    31 17 Отговор
    Апетитите на Ердоган не са само към островите, а към цялата бивша Османска империя. Лошото, е че слаба Русия е равна на много агресивна Турция, която е въоръжена до зъби...

    Коментиран от #48

  • 42 СЕСЕСЕРЕ

    22 25 Отговор
    СТАРИЯ ОПЪРПАН СИВ ВЪЛК БАХЧЕЛО И ЕРДОГАН НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА НА предстоящите избори затова дрънкат глупости....
  • 43 Константинопол

    21 39 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    Вашите сили, които искат да завземат гръцките острови, ще бъдат ударени и неутрализирани, преди дори да напуснат турската територия. Нищо не можеш да направиш, слаб си, чуй какво казва турският експерт, това ще стане. Ще спреш да имаш и граница с България. Ще започнеш да виждаш гръцки кораби в Хелеспонд. И след това към Мраморно море. И след това до Босфора и след това до Черно море.. Виждаш ли сега ясно какво наистина ще стане реалност?

    Коментиран от #54

  • 44 Ефросина Караманска

    12 12 Отговор

    До коментар #35 от "така ли?":

    Не забравяйте, че и ВОКИЛ са управлявали малко и Кановете са бягали в днешна Турция.

    Коментиран от #45, #74

  • 45 продължение

    7 9 Отговор

    До коментар #44 от "Ефросина Караманска":

    Не се ли сещате, че Ердоган е от рода ВОКИЛ ? От 2002 е на власт
  • 46 Йоргос гърка

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Йоргос турчина":

    Засега
  • 47 ДОСТ

    29 22 Отговор
    ТЮРКИЙЕ ЗАПОЧНА ДА ПОЛАГА ТРЪБИТЕ ЗА ГАЗ. ИМАШ ЛИ ХАБЕР БЕ ГАНЬО? ВИЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТНЕТЕ. КОЙТО ИДВА НА ВЛАСТ МАМИ ВА И ИЗЧЕЗВА. КИРО ПРОСТОТО ШЯ ВА ОПРАИ. КАТ ВА БУТНЕ В БАТАКА.
  • 48 РУСКА МЕЧКА

    20 31 Отговор

    До коментар #41 от "Работата е зле":

    Русия не се плаши от никой.Една ракета САРМАТ и Турция изчезва от картата на света.

    Коментиран от #49

  • 49 ДОСТ

    32 18 Отговор

    До коментар #48 от "РУСКА МЕЧКА":

    АЙДЕ БЕ. ДА НЕ МА ЛЪЖЕШ? ТИ СЕ ГОТВИ ЗА ЗИМАТА ГАНЬО. МНОГО ТЕЖКА ЩЕ БЪДЕ. СТУДЕНА И СУРОВА. КИРО ПРОСТОТО НЕ ПЛАЩА В РУБЛИ И ЩЕ ИМА ЯКО ТРАКАНЕ НА ЧЕНЕТО. ЩЕ ВИКАШ ПУСКАЙ ПАРНОТО, ЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ. ЗА САРМАТИ БЪЛНУВАШ. ВИЕ БЕЗ САРМАТ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕТЕ.
  • 50 1453

    31 5 Отговор

    До коментар #18 от "Ефросина Караманска":

    Този генерал не е " Ахмед Кенан" a e Кенан Еврен.А мое ли аз да те "образовам с вечерни часове"?

    Коментиран от #52

  • 51 Мехмед

    23 11 Отговор
    Какво сега Мицо май търси диалог нещо. Ердоган каза, че за него Мицотакис не съществува.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    8 8 Отговор

    До коментар #43 от "Константинопол":

    Да живеем и да видим каквото каже всевишния това ще стане.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ДОСТ

    9 4 Отговор

    До коментар #55 от "Ефросина Караманска":

    ЕЙ. АЗ С ТЕБ НЕ МОГА СЕ МЕРЯ. МНОГО ТЕ МОЛЯ. УСПОКОЙ ТОПКАТА. ЛЮТФЕН. ЯЛВАРЪРЪМ САНА ЧОК. В ТАКИВА ДЪЛБОКИ ВОДИ НЕ МЕ ДЪРПАЙ. ПО ЗОДИЯ СЪМ РИБИ И ИМАМ КУРС ЗА СПАСИТЕЛ. НО НЕ В ДЪЛБОКИ ВОДИ.МОЛЯ ТЕ.

    Коментиран от #57

  • 57 Ефросина Караманска

    7 1 Отговор

    До коментар #56 от "ДОСТ":

    Ти си риба, аз съм овен. Началото и края, затворения кръг на зодиака. Не искам да те дърпам никъде. Реалността не кореспондира с това, което ни представят за истина. Ефектът и сам го виждаш, всичко което е случва е низ от грешки.

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ДОСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ефросина Караманска":

    ГРЕШКИ ПРАВИМ ВСИЧКИ. НЕ СМЕ БЕЗГРЕШНИ. НО ВСЕКИ СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ. НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧОВЕК ДА НЕ СЪЖАЛЯВА ЗА ГРЕШКИТЕ СИ. АКО НЕ Е НАВРЕДИЛ НЯКОМУ. АЗ НАПРИМЕР ГРЕШКИ ПРАВЕХ, НО СИ СЪЗДАДОХ СЕМЕЙСТВО. И ВСИЧКО МИ Е ТИП-ТОП. БЕРЕКЕТ ВЕРСИН. НЕ СЕ ОПЛАКВАМ. ИМА КЪДЕ КЪДЕ ПО - ЗЛЕ. ДО ТАЗИ СИ ВЪЗРАСТ ОТ ЖИВОТА ВИДЯХ ОТ ВСИЧКО ПО МАЛКО.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ефросина Караманска

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Вальо":

    Азербайджанка, баща му си е турчин. Той сам каза, че Азербайджан му е близка страна. Има специално отношение към нея. Нима не забелязвате ?
  • 63 Вальо

    4 4 Отговор
    Казвам самата истина.Ако искате вярвайте.Истинската майка на Путин все още е жива и живее в Грузия
  • 64 Вальо

    6 4 Отговор
    Ефросина не е вярно.Баща му е арменец но приема исляма.Бил е граничен полицай в Иранската граница.И да знаете за обща култура.На Девлет Бахчели и майка му и баща му са арменци

    Коментиран от #66, #69

  • 65 Ефросина Караманска

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Вальо":

    Грузинска е майката на Златомир Иванов-Баретата. Бегай легай, че стана страшно.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Вальо

    2 0 Отговор
    Има да се учите много.

    Коментиран от #68

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Чакай

    9 15 Отговор

    До коментар #44 от "Ефросина Караманска":

    А знаеш ли че през 1300 година България е имала за държавен видач мюсюлманина Чака Хан на престола във Велико Търново. Тои от чии род е?

    Коментиран от #76, #81

  • 75 Mокри сънища

    15 11 Отговор
    Турците нямат сериозни офицери. Има нисък комплексиран пенсиониран адмирал с очила, кръгли бузи и дебели устни, нелепа карикатура, който непрекъснато говори глупости по турските канали. Те, казва, ще блокират гръцките острови, хората там ще гладуват, ще въстанат срещу Гърция, ще поискат от турците да ги освободят и така ще превземат гръцките острови, без нито един куршум! Разбира се блокада не може да бъде направена, защото турските кораби и самолети веднага ще бъдат потопени в Егейско море от по-силните гръцки сили, въпреки че няма да е необходимо, защото хората от островите са в състояние да доведат до същия резултат, като хвърлят камъни... Абе тоз дори не би бил матрос в гръцкия флот, я виж ти колко лесно стана адмирал в турския хахаха!!!

    Коментиран от #92

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бюлент Аринч

    8 4 Отговор
    Ердоган, в полза на Бахчели, промени ограничението за влизане на партия в парламента. сега е 7%. Но и това не може да се улови от Бахтели. колкото и да се напъва с подобни нелепости просто не "пипа" повече гладните турци.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 IYI Горд Българин IYI

    7 9 Отговор
    Гърция и Турция нямат интерес от напрежение!
    Турците се интересуват само от Кипър и нищо друго...

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Българка

    14 10 Отговор

    До коментар #80 от "IYI Горд Българин IYI":

    Много ли мислихте, преди да го напишете това???или толкова можете??? Турците са поробили и асимилирали народите (предимно гърци- дорийци и древните елини) на цяла Мала Азия!!! Показват на цял свят гръцките архитектурни паметници и печелят луди пари от това!!! А са дошли от Монголия! Те и цяла България искат, а вие си въобразявате, че ще се задоволят с Кипър!!! Кипърците не ги мислете!!!Там руснаците пазят гръцките интереси, но монголците напредват, приближават се. Няма да мине без война !!!

    Коментиран от #104

  • 85 Алито от София

    13 14 Отговор
    Щом шефа на сивите вълци така е решил, така да бъде, що Агджа още е жив и здрав, но пък под турско владение ще ни бъде по приятно и евтино да ходим там на море, така че Мици да подписва че са турски що байдън пак ще гледа като теле
  • 86 Георги

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "ю.кортес":

    Не съдете за другите по себе си!
  • 87 Гино

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    след Лозана през 1936 г. е подписан договор в Montreux (Swiss) .С него се дава право на Гьрция и Турция да си милитаризират териториите, Турция - Босфора и Дарданелите, а Гьрция островите и че военните кораби на СССР могат да минават от там в мирно време.

    Коментиран от #91

  • 88 Ердоганис

    4 11 Отговор
    Следващият път ще я коригираме до Адриатическо море и река Дунай.
  • 89 Гино

    8 5 Отговор

    До коментар #37 от "Нордик Монитор":

    И още нещо : западният бряг на Турция да е пак грьцки ( както е било до кризата 1921г.) т.е. цялата стара Йония да си отиде там кьдето е принадлежала преди та дойдат турците през 13 век.
  • 90 Бавно и полека

    3 3 Отговор
    Тези османски ренегати гърците вървят по начертаният път който води до настъпването на мотиката.
  • 91 Договорът от Монтрьо

    5 1 Отговор

    До коментар #87 от "Гино":

    Не отменя лозанският и няма никакво касателство спрямо Гърция.
  • 92 Дрогаре и дрогарки !

    10 4 Отговор

    До коментар #75 от "Mокри сънища":

    Много коментари, много нещо. Турците имат един лаф ; плодоносното дърво го брулят с камъни. След всяка изява на турската държава - на икономиката и, на армията, на международнато поле, пълчища от сърпичукченски "каменохвъргачи" я заливат със злобата и завистта си. Енергията от тези спонтанни чувства може да задвижи цяла атомна турбина и да спести, панимайш ли, разходите за Кремльовското "АЕЦ-Белене" .Тази свирепа "любов" към комшиите може да се пооталожи като се вземе мотиката и се разчисти бахчата на дядо и баба, заприличала на Амазонска джунгла. И засееш ли там малко памидори, лучец и картошка, развъдиш ри, майно льо, някоя и друга курица, овчица, току виж си се асвабадил от "черното робство" на Одринския пазар. След това, колко му е гътнеш тиранията на американските "парабащители". Няма нужда да викаш Ванка с танка и да търсиш хляб и сол за посрещането му.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Мустафа Кемалис

    10 2 Отговор

    До коментар #93 от "Мауро Михалидис":

    Ще ви върнем обратно ФЕСА, който дадохте на Османлиите преди 200 години. Много ще ви отива.
  • 95 мхммм

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "И на края":

    Точно така, "накрая" нищо не взехме, но не да не сме го завладели. Работата е, че "накрая" се решава не на фронта, а на масата и не от войската, а от едни, дето сами са се нарекли "Великите сили". Всичко "накрая" се решава според техните интереси, а не според справедливостта. Пак добре, че сме успели да извършим Съединение на Източна Румелия с Княжество България и то пак благодарение на неразбилателство в момента помежду им, заради което Англия на пук на Русия признава този акт. Просто сме улучили момента, защото нито преди това, нито след това Англия не е била на наша страна въпреки, че справедливостта е нашата позиция.
  • 96 Ддддд

    7 7 Отговор
    До турския бряг са,значи са турски.
  • 97 Айван дьо Мохамедбург

    5 6 Отговор
    Не се притеснявай горкий Мицотакис!До десетина години и там ще се говори само на китайски.И край Босфора и във Вергина и в Спарта и в Олимпия и в ...Брюксел.Не се аби.Драконът настъпва.И нали знаеш как завършвй живота си великия Баязид-в клетка,заключен от Тамерлан.И тая болна резенка ще влезе в клетка и ще мучи.Има възмездие.Аллах е велик и Христос е неговият Син.
  • 98 Млечко

    2 1 Отговор
    Ердоган е пил от таратора на Денито и затова се е побъркал.Бойко подари и на Путин от този таратор Денито и той запомна войната.А банкянския идиот пие само Денито и затова плещи глупости.Опитайте и вие,ако ви стисща и заминавайте в токсикологията.
  • 99 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ю.кортес":

    О да,а в Азия всички са интелигентни и образовани
  • 100 Играч

    7 3 Отговор
    Какво като е показал някаква карта.И унас Каракачанчето рисува карти с България на 3 морета но на кой му дреме.Просто търсят провокация за да налеят гориво във разпадащата се партия.Сега и макетата ще нарисуват една и комплекта ще е пълен.Цивилизованите народи махнаха границите по между си,а балканските диваци строят берлински стени
  • 101 За Тасос и Самотраки

    2 2 Отговор
    да не се карат щото те са български.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Мицотакис-Панталей

    4 0 Отговор
    😂Мицотакис се чуди как да спечели гласове,понеже е Панталей Пътник...Че кой си ти ,че трябва да ти отговарят за някаква карта ,начертана преди 30 години с цел на печелене на гласове от тогавашният лидер на Националистите,преди да умре....за за печелене на гласове по време на избори...
  • 104 Голям праз

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "Българка":

    Кои древни елини? Тези от Африка ли? И турците и гърците са пришълци на Балканите.

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хан Аспарух

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Голям праз":

    А БЪЛГАРИТЕ ???
Новини по държави: