Last news in Fakti

13 Юли, 2022 18:35 1 001 1

Атина: Условията на гръцките летища са по-добри отколкото на другите европейски летища

  • гърция-
  • атина-
  • летище-
  • гражданска авиация

Според наличните данни 53% от полетите на международното летище в гръцката столица кацат навреме

Атина: Условията на гръцките летища са по-добри отколкото на другите европейски летища - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Закъсненията на полетите на гръцките летища са много по-малко в сравнение с хаотичните условия, преобладаващи в други европейски летища, предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА, като цитира източници от министерството на инфраструктурата и транспорта, според които проблемите, преобладаващи в големите европейски летища, са причина за най-малко 80% от всички малки закъснения на полети, възникващи в някои гръцки летища, и за които гръцката авиация не е отговорна.

Според наличните данни 53% от полетите на международното летище в Атина кацат навреме.

При останалите 47% от полетите закъсненията в голяма степен (80%) се дължат на забавяне от европейските летища, като останалите 20% от закъсненията са при търговски полети извън слотовете - най-вече на летище Ираклион, Крит - или при частни полети до гръцките острови. Източници от министерството казаха, че всекидневно на летището в Атина се доставят между 600 и 1000 пътнически багажа от полети от предходните дни и летището е създало временна логистична система, за да се справи със ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НаМамаПавле

    2 0 Отговор
    Самохвалковци че останало ли е нещо такова и да е гръцка собственост?
Новини по държави: