Last news in Fakti

3 Август, 2022 17:01 1 392 5

Папата: Истината за взривовете на пристанището в Бейрут не може да се скрие

  • папа франциск-
  • ливан-
  • бейрут-
  • ватикан

През юни папа Франциск трябваше да направи посещение в Ливан, но го отложи по здравословни причини, а и заради напрегната политическа ситуация в страната

Папата: Истината за взривовете на пристанището в Бейрут не може да се скрие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Истината за взрива на пристанището в Бейрут не може се скрие, каза днес папа Франциск в навечерието на втората годишнина от колосалната експлозия, отнела живота на най-малко 125 човека, ранила хиляди и сринала цели квартали на ливанската столица, предаде Ройтерс.

"Мислите ми са насочени към семействата на жертвите на това катастрофално събитие и към скъпия ливански народ. Моля се всеки да намери утеха във вярата и облекчение в справедливостта и истината, която не може да остане скрита", каза главата на Римокатолическата църква. Той изрази надежда, че Ливан ще може с помощта на международната общност да изживее "възраждане" и да бъде страна на мир и плурализъм, където хората с различни религии живеят в братство.

През юни папа Франциск трябваше да направи посещение в Ливан, но го отложи по здравословни причини, а и заради напрегната политическа ситуация в страната.

Въпреки разрушенията от експлозията, смятана за най-мощната в историята на света след ядрените, съдебното разследване на причините досега не е подвело под отговорност нито един високопоставен служител. Тъй като следствието е замразено от месеци мнозина ливанци смятат това за пример за безнаказаност на управляващия елит, който от години се изплъзва от отговорност за корупцията и лошото управление, довели страната до финансов колапс, припомни Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    4 0 Отговор
    И каква е истината?
  • 2 Рошко

    7 0 Отговор
    Значи този галош в знае, та каква е истината

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Теодор Рузвелт

    1 16 Отговор
    папата и всеки знае че Путин използва тактическо ядрено оръжие в Бейрут , затова и всекидневно заплашва света и САЩ с ядрена война, ядрена катастрофа, и ние сме най велики в ядрените оръжия бла блаа бла като всеки режим застоял се в Кремъл и пекин

    Коментиран от #5

  • 5 нов

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Теодор Рузвелт":

    Ако беше си взел хапчетата по график в 17.00ч , нямаше да се налага да ти четем простотиите