Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Август, 2022 13:15 2 759 14

Ясна е целта на удара на украинските военни в Донецк

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • донецк-
  • обстрел

Щабът на териториалната отбрана на ДНР заяви, че властите на републиката също са били цел на атаката на украинските въоръжени сили срещу Донецк

Ясна е целта на удара на украинските военни в Донецк - 1
Снимка: Shutterstock

Щабът на териториалната отбрана на Донецката народна република (ДНР) назова целите на удара на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в центъра на Донецк. Това се съобщава в Telegram-канала на централата.

Според него украинските военни са открили огън по града, за да нанесат максимални щети на цивилното население, както и на властите на републиката. Преди удара на въоръжените сили на Украйна ръководството на републиката пристигнало в драматичния театър на Донбаската опера за церемонията по сбогуването със загиналата полковник от армията на ДНР Олга Качура.

Източник: Лента.ру


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    41 21 Отговор
    Свиквайте, че окрайна не Съществува вече!

    Коментиран от #14

  • 2 Някой

    48 19 Отговор
    Е, съдът в Хага ще ги чака укрофашистите. Разпръскват противопехотни мини "Липесток" в Донецк. Има хиляди еидеа в Телеграм и тубата.
    А тези мини са забранени за използване.
  • 3 без коментар

    38 13 Отговор
    "Документирахме модел на украинските сили, излагащи цивилните на риск и нарушаващи законите на войната, когато действат в населени райони", каза Агнес Каламар, генерален секретар на Амнести Интернешънъл.
    "Да бъдеш в отбранителна позиция не освобождава украинските военни да спазват международното хуманитарно право." Украинските сили поставиха цивилните в вреда, като установиха бази и операционни оръжейни системи в населените жилищни райони, включително в училищата и болниците.

    Коментиран от #6

  • 4 Адам Хилтън

    36 15 Отговор
    Той командира на щаба на ДНР каза че украинците 8 години не се сетили да стрелят по тях - стреляли само по цивилните сгради около тях, въпреки че несъмнено знаят къде се намира щаба. Също така ги ръсили с фосфор от небето, което е военно престъпление, ама за Украйна всичко е позволено.
  • 5 Сомалийския пират

    19 33 Отговор
    Путлеровите лъжи вече не минават,русия фалира,а путлер да стяга багажа за Хага,ще го настаним в една килия с Милошевич и Лукашенко.
  • 6 Да беше цитирал целият докла

    10 13 Отговор

    До коментар #3 от "без коментар":

    А не само краткият пасаж отнасящ се до Украйна.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Чеченец

    11 14 Отговор
    Абе нищо не пишете за бате кадирчо къде се загуби съвсем го забравихте горкия
  • 8 Само питам

    12 30 Отговор
    Защо се разпространяват руски фейкове от бандитски непризнати републики? Истината е, че руснаците сами обстрелват жилищни квартали да са могат да обвинят украинците!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 без коментар

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Да беше цитирал целият докла":

    "В същото време, както се посочва в доклада, украинското военно командване не е евакуирало населението от съседните сгради, за да минимизира загубите от евентуален ответен удар от руските въоръжени сили. По-специално експертите на Amnesty International стигнаха до извода, че в 22 от 29 посетени от тях училища в югоизточните райони на Украйна са настанени или личният състав на въоръжените сили на Украйна, или украинска военна техника и оръжия. Подчертава се, че например в Одеса украинските военни са поставили бронирани машини директно в гъсто населени жилищни райони, а в Бахмут са използвали сградата на университета като военна база. „Това, че е в отбранителна позиция, не освобождава украинската армия от спазването на международното хуманитарно право“, заяви Агнес Каламар. /"
  • 11 без коментар

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Да беше цитирал целият докла":

    „Документирахме, че въоръжените сили на Украйна излагат на риск цивилни и нарушават законите на войната, докато действат на многолюдни места“, каза генералният секретар на Amnesty International г-жа Агнес Каламард. В доклада се отбелязва, че правозащитници са регистрирали случаи на удари на армията от жилищни сгради и поставяне на оръжие на територията на обекти на гражданската инфраструктура в 19 града и населени места на Украйна, включително в Донбас, Харков и Николаевска област."
  • 12 Киро докторът

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Изпуснахме го от клиниката, но санитарите го издирват.Скоро ще си го приберем и ще се лекува.Забравил е да си вземе хаповете, ама са много и е нормално да не може да ги носи със себе си.

    Коментиран от #13

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Киро докторът":

    Киро, докторе, чакаме те ‼️
    Младите сестри , които си пратил да ме търсят , са у дома 😉
    На терасата ми са с мента и спрайт , а аз с Узо и айрян !
    Гледаме морския бряг и сваляме твоето самочувствие и своите дрехи 💓💓💓💓💓💓💓💓
  • 14 Бай Яни

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Свикваи че вие рушляцоте не съществувате вече. Станахте Гаврошите на цивилизованият свят.
Новини по държави: