5 Август, 2022 22:10 1 246 12

Русия въведе санкции срещу 62 канадски представители

  • русия-
  • канада-
  • санкции-
  • забрана

Русия забранява достъпа до руска територия на 62 канадски представители, в това число политици и военни, свещеници и журналисти

Русия въведе санкции срещу 62 канадски представители  - 1
Снимка: Shutterstock

Русия забранява достъпа до руска територия на 62 канадски представители, в това число политици и военни, свещеници и журналисти. Мерките са в отговор на неотдавнашни санкции на Канада, насочени срещу руски представители, предаде Франс прес.

Сред санкционираните са говорителят на канадското външно министерство Адриен Бланшар, командващият на разузнаването на канадските въоръжени сили Майкъл Чарлз Райт, съветници на вицепремиерката Кристия Фрийланд, активистът Брент Хоукис, защитник на правата на ЛГБТ общността и католическият свещеник и редактор на католическото издание "Конвивум" Реймънд Джей де Соуза.

В последните месеци Канада прие серия от санкции срещу Москва заради украинския конфликт, насочени по-специално срещу руския патриарх Кирил и Руската православна църква.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малиии

    5 2 Отговор
    Ужас ... Нема да има море у Крим ...

    Коментиран от #6

  • 2 Поручик Галицин

    11 5 Отговор
    Като цяло се радвам за санкциите. Така самозабравилият се Запад ще си спомни, че без Русия неможе. Поне не така както Западът иска да съществува. Lernen durch Scherzen или да се научиш чрез болка.

    Коментиран от #4, #8, #10

  • 3 Сссс

    3 10 Отговор
    Мале тя Канада вече е в пълен хаус щото не ги пуска ли в пРусията. Русия е нищо без запада и иска да завлепе и Китай към дъното заедно с тях.

    Коментиран от #9

  • 4 ха ха хааа

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Поручик Галицин":

    Абе , много ше се радваш ... 🤭😁 Зимата , у панелката ...

    Коментиран от #5

  • 5 Поручик Галицин

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха хааа":

    Не живея в панелка. А ти?

    Коментиран от #7

  • 6 Споко ве!

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "малиии":

    Нали Зеленият заяви,че ВСУ е в конранастъпление и Крим отново ще бъде украински!Тогава канадският ЛГБТИ- активист и съответният свщенник,ще могат отново да друсат кълки на плажа на Крим...
  • 7 ха ха хааа

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Поручик Галицин":

    Живея във вилна зона , до Дунава ...😏 Локално парно и дръва , колко щеш ..

    Коментиран от #12

  • 8 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Поручик Галицин":

    Глупости.Боли го фара запада за Русия.Именно Русия е зависима от запада ,а не обратното.Това,че държави като Германия и Италия позволиха русия да ги шантажира с някакъв газ е грешка ,която ще бъде поправена.Русия не произвежда нищо,няма никакъв износ и не спомага с нищо за развитието на света,че някой да "не може" без нея.Стокообмена на Русия с Европа е по-малък от този на Белгия с Европа.Русия обаче се е запътила по пътя на Северна Корея.Толкова е "самодостатъчна"

    Коментиран от #11

  • 9 Да ти забранят 1/6 от сушата да стъпваш

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сссс":

    Ами в Европа Украйна е най голямата по площ и там съответно ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Поручик Галицин

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Приятелю, не е важно в случая колко и какво произвеждаш. Важното е че всички които нещо произвеждат, каквото и да е то, не може да се произведе на достъпна за теб и мен и милиарди като нас цена, без да получат необходимите за това производство суровини от Русия. И не иде реч само за газ. Не. О , не.
  • 12 Поручик Галицин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха хааа":

    Браво. Но светът не се върти около твоя лукс на брега на Дунава и твоите дърва, които даже ги и крадеш за да се стоплиш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания