Last news in Fakti

24 Август, 2022 09:45 1 581 3

Гърция обмисля увеличение на минималната заплата

  • гърция-
  • минимална-
  • заплата-
  • увеличение-
  • евро

Гръцкото правителство се надява да договори със синдикатите новата минимална работна заплата до април 2023 г.

Гърция обмисля увеличение на минималната заплата - 1
Източник: БГНЕС

Гръцкото правителство се надява да договори със синдикатите новата минимална работна заплата до април 2023 г. и да я въведе в сила през май, т.е. преди следващите парламентарни избори.

Това коментира в. "Катимерини".

Служителите на Министерството на труда планират да върнат минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии, наложени на Гърция от нейните кредитори, считано от май 2010 г. Това би означавало месечна минимална заплата от 751 евро преди облагане с данъци. Това означава 876 евро месечно, ако се вземат в предвид включително коледните и великденските бонуси и обезщетението за отпуск.

Но това ще бъде определено след диалог със синдикатите и другите професионални сдружения, които ще представят своите предложения през януари.

Служителите на министерството обмислят ускоряване на преговорите, за да може новото повишение на доходите да влезе в сила от април. Това би могло да означава преместване на изборния календар.

Минималната работна заплата беше намалена на 586 евро през 2012 г., а от 2019 г. насам е повишавана три пъти - до 713 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    5 1 Отговор
    Същевременно България: Абе искам да увелича минималната заплата, обаче нямам желание.
  • 2 лоза

    8 1 Отговор
    Гърция обмисля,А БЪЛГЕРИЯТА НИЩО НЕ ОБМИСЛЯ. Освен 3400 лева пенсии за депутатите си.
  • 3 177

    9 5 Отговор
    Защо не сменим нашите политици с гръцки. Да ни изпратят техния Б-отбор. Ще ни оправят за две-три години. Нашите са пълни некадърници. Хората вървят напред, ние - на изток.
Новини по държави: